Tensiuni în Parlamentul României, cu George Simion și vicepreședintele ASF: „Ai luat 10.000 de euro ca să patronezi falimente! Când vă dați demisia?” / Bonusuri imense încasate pentru șefii instituției de stat

George Simion și mai mulți parlamentari din AUR i-au cerut explicații vicepreședintelui ASF, Cristian Roșu, considerat drept unul dintre vinovații morali ai falimentului Euroins și a creșterii explozive a prețurilor polițelor RCA, relatează România TV. Oficialul instituției de stat a încasat un nou bonus de performanță și refuză să demisioneze, după colapsul asigurătorilor cu cele mai mici prețuri de pe piață.

În contextul falimentului Euroins, conducerea ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) și-a dat noi prime, aspect care a scandalizat opinia publică.

Cristian Roșu, vicepreședintele ASF, a fost luat la întrebări de parlamentarii AUR, în frunte cu George Simion, după falimentele succesive din piața de asigurări RCA, care a provocat creșterea cu 300% a tarifelor pentru români. Cea mai recentă pagubă, Euroins.

Parlamentarii George Simion, Dan Tănasă, Ringo Dămureanu, Titi Stoica, Antonio Andrușceac și Dumitru Coarnă i-au cerut demisia lui Cristian Roșu, din funcția de vicepreședinte al ASF.

Iată câteva schimburi de replici:

Dan Tănasă (AUR) – Nu te mai uita așa la mine, nu ai pic de credibilitate! Ai luat 10.000 de euro ca să patronezi falimente! Ești un patron de falimente!

George Simion (AUR) – Acest vicepreședinte trebuie să-și dea demisia urgent. Când vă dați demisia? De ce demisionați tocmai în noiembrie?

Cristian Rușu (ASF) – Cât de curând.

Dublu motiv de tensiune în parlament. George Simion: „Români, ieșiți în stradă!”

Cazul „Cristian Roșu” a avut loc în aceeași zi în care au fost discutate în Comisia economică privatizările mai multor companii de stat, susține liderul AUR.

„Am avut azi două teme, bonusurile șefului de la ASF și guvernanța corporativă.

Aveți o mostră de bătaie de joc. Au suspendat Comisia economică, în loc să dezbată fiecare amendament propus de Dumitru Coarnă (n.r. – fost membru PSD, actual independent).

(…) Vor să plece acasă mai devreme și nu vor să dezbată aceste lucruri esențiale pentru România, privatizează 240 de regii. Români, ieșiți în stradă!

(…) Vor să vândă Romsilva, suntem singurii parlamentari care nu sunt de acord cu așa ceva. Vor să cheme o comisie vinerea, pe șestache.

OCDE-ul (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) vrea toată bogăția României.

Sindicatul Romsilva se opune”, a transmis George Simion.

Și Dumitru Coarnă a intervenit:

„O să transfere toată proprietatea către companiile străine, marile corporații – își bat joc de noi, ne transformă în sclavii Europei!

Dacă nu ieșiti în stradă, rămânem cu zero!

Nu o să mai avem ce bea, ce mânca, vor transfera orașele în închisori, asta vor să facă acești criminali”.

În decembrie 2022, Guvernul Nicolae Ciucă (PSD + PNL + UDMR) a adoptat un proiect de lege care aduce modificări la legislația privind guvernanța corporativă a companiilor de stat.

Președintele ASF a primit, în 2022, 15 salarii de câte 12.500 de euro. Unul a fost bonus de „performanță excelentă” pentru anul în care City a intrat în insolvență.

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search