Protest impresionant la Sebeş împotriva tăierilor ilegale de păduri. Coloana de maşini se întindea pe câţiva kilometri

Protest impresionant astăzi la Sebeş împotriva tăierilor ilegale de păduri. Coloana de autoturisme s-a întins pe câţiva kilometri. Participanţii au cerut stoparea tăierilor ilegale din pădurile României şi exploatarea sustenabilă a acestora, scrie analistul Marius Lulea pe adevarul.ro.

Astăzi la Sebeş a avut loc un protest inedit: în autoturisme, pentru respectarea condiţiilor de distanţare fizică impuse de pandemia globală. Participanţii au plecat în marş cu autoturismele de la poarta fabricilor austriece de exploatare a lemnului din Sebeş. Manifestanţii sunt nemulţumiţi de faptul că în perioada stării de urgenţă tăierile de păduri s-au intensificat. Mii de imagini cu camioane de lemne şi păduri recent tăiate au circulat în ultimele două luni pe reţelele de socializare şi au provocat consternarea românilor. Sutele de maşini participante purtau steaguri tricolore şi mesaje pentru salvarea pădurilor României.

Cei prezenţi erau veniţi din toate colţurile României. S-au purtat măşti de protecţie iar organizatorii au impus menţinerea unei distanţe de minim 1,5m între cei prezenţi.  Nu au existat probleme. Poliţia şi Jandarmeria Română au asigurat desfăşurarea în bune condiţii a protestului. Încă de la începutul evenimentului s-a stabilit împreună cu forţele de ordine că drepturile constituţionale trebuie să fie respectate, iar dreptul la libera exprimare şi un protest paşnic va fi asigurat. Nu s-au dat amenzi şi nu au existat conflicte.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.