George Simion, ales președinte al AUR: Nu voi candida la alegerile prezidențiale din 2024

Delegaţii la Congresul extraordinar al AUR l-au ales, duminică, pe George Simion ca preşedinte al partidului, relatează Agerpres.

Au fost înregistrate 784 de voturi în favoarea moţiunii lui George Simion.

Pentru funcţia de preşedinte al AUR au candidat George Simion, cu moţiunea “România bogată: creştină şi democrată” şi Dănuţ Aelenei, cu moţiunea “Mai multă democraţie”.

Pentru moţiunea propusă de Dănuţ Aelenei au votat 38 de persoane.

Din echipa cu care a candidat George Simion fac parte, printre alţii, Claudiu-Richard Târziu – preşedinte CNC, Sorin Lavric – preşedinte Senat AUR, Marius-Dorin Lulea – prim-vicepreşedinte, Cristian David – secretar general, precum şi Adrian-George Axinia, Dan Tanasă, Gianina Şerban, Raluca-Elena Amariei, Robert Alecu şi Valeriu Munteanu – vicepreşedinţi.

George Simion spune că nu va candida la alegerile prezidențiale din 2024

Deputatul AUR George Simion a afirmat, duminică, la congresul formaţiunii, că nu vrea să fie candidatul partidului în alegerile prezidenţiale din 2024 şi a adăugat că AUR va susţine un candidat care va intra în turul al doilea şi va câştiga scrutinul “împotriva candidatului sistemului”.

“Am început acest drum pentru a face bine ţării. Fiecare trebuie să facă un pas în spate şi să spună: poate nu sunt persoana potrivită să fac parte din conducere (…) M-am înconjurat de oameni care spun că eu trebuie să îi reprezint (…) Nu vreau să fiu candidatul AUR la alegerile prezidenţiale din 2024 pentru că AUR, prin candidatul pe care îl va sprijini, va trimite pe cineva în turul al doilea, împotriva candidatului sistemului. Vreau să mă asigur că vom trimite în turul al doilea, în 2024, pe omul care câştigă aceste alegeri. (…) Avem datoria de a ne înţelege locul şi rostul nostru aici. Avem datoria de a împiedica AUR să devină o altă formă de a căpuşa statul român cu paraziţi a căror singură calitate este că sunt membri de partid. Avem datoria de a depolitiza instituţiile statului român, de a pune o ierarhie a valorilor în vârful mesei, de a pune meritocraţia în vârful mesei. Nu sunt eu cel mai bun exemplu să vorbesc despre asta. În primul an de Parlament, am făcut multe lucruri care nu trebuiau făcute. (…) În AUR vii să dai pentru ţară, nu vii să iei pentru tine”, a spus Simion, duminică, la Congresul extraordinar al partidului.

Primul congres extraordinar al AUR s-a desfășurat duminică, în Sala “Alexandru Ioan Cuza” de la Palatul Parlamentului, începând cu ora 12:00. La acest congres au participat peste 800 de delegaţi cu drept de vot, din toate filialele judeţene şi de peste hotare.

Sursa: digifm.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.