Biografie

Despre mine:

Mulți își pun aici CV-ul. Eu vreau să țin minte, peste ani, că nu am trecut degeaba prin viața asta și m-am luptat pentru ce cred.

Am scris câteva fragmente ale trecerii mele prin această lume, promit ca atunci când am timp să completez și să detaliez.

George-Nicolae Simion – 21 septembrie 1986, Focșani, România.

Studii

2005 – absolvent al Colegiului Național ,,Gheorghe Lazăr’’ din București. 

 

2008 – absolvent al Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București;

 

2010 – absolvent al programului de masterat la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași, având ca temă de cercetare ,,Crimele comunismului’’. 

Activitate civică

2006 – s-a remarcat ca lider al grupării „Noii Golani”, care se dorea a fi o continuare a mişcării de stradă din 1990. În cadrul mișcării a introdus mesajul „Basarabia e România“.

 

2006 – 2011 – organizează acțiuni civice de impact în România și Republica Moldova: autorul ,,Zilei de doliu național’’, 16 mai, protestul ,,Bălți simte românește’’, evenimente tradiționale de marcare a zilei de 1 decembrie la Alba Iulia și 27 martie la Chișinău.

Inițiative și proiecte realizate

2011 – a înființat Platforma Unionistă Acțiunea 2012, compusă din peste 30 de organizații nonguvernamentale și grupuri de inițiativă care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova. De-a lungul anilor, în jurul platformei unioniste au fost organizate manifestări publice de informare și sensibilizare a opiniei publice și a factorilor decizionali din România și Republica Moldova, precum și a comunității internaționale, cu privire la necesitatea realizării unității naționale.

 

2016 – devine confondator al proiectului Unirea TV, prin intermediul căruia, vocea unioniștilor a ajuns în spațiul mediatic din Republica Moldova. 

 

2017 – înființează la București, alături de alte 100 de organizații din România, Republica Moldova și diaspora ,,Alianța pentru Centenar’’.

 

2017 – coordonează strângerea de fonduri pentru construcția unei case pentru familia Carpenco din orașul Drochia, Republica Moldova.

 

2017 – a publicat cartea ,,Blocați în labirint”, o radiografie a vieții Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de azi, bazată pe observațiile directe ale autorului. Cartea relevă principalele mituri fondatoare pentru statul dintre Prut și Nistru și prezintă motivele pentru care acesta este ultimul stat din Europa.

 

George Simion a fost implicat activ în organizarea a sute de acțiuni unioniste: ,,Trimite o carte peste Prut’’, campania de informare ,,Caravana Unirii’’, cursurile și atelierele de lucru ,,Școala de Cultură și Afirmare Românească’’, campania ,,Fără pașaport în Basarabia’’, Programul ,,Liderii pentru Unire’’, campania de strângere de semnături ,,Aducem Basarabia Acasă’’, Forumul jurnaliștilor din România și Republica Moldova, ,,Pactul pentru Basarabia’’, acțiuni caritabile pentru elevii și cadrele didactice din liceele românești din regiunea transnistreană, Primul Congres al Reîntregirii Neamului de la Iași, Marea Adunare Centenară din Chișinău, Marșul Centenar, desfășurat pe traseul Alba Iulia-Chișinău,  campania „1 milion pentru Unire” sau programul „Cunoaște-ți Țara”.

 

Activitatea liderului unionist a fost interzisă de nenumărate ori în Republica Moldova, fiindu-i aplicate 5 interdicții pe teritoriul statului vecin. Ultima dată, în 2018, George Simion a fost expulzat și a primit interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova din motiv că viziunile și acțiunile sale unioniste nu sunt nici pe placul guvernării, nici al partidelor de opoziție.

 

La inițiativa liderului unionist, George Simion, la începutul anului 2018, în care s-au împlinit 100 de ani de la Marea Unire, se semnează peste 180 de Declarații de Unire de către primăriile din Republica Moldova.

Galerie Oficială

George Simion împreună cu europarlamentarul Cristian Terheș la Parlamentul European

Ziua națională a României

Congres Alba Iulia

Parteneriat

Type at least 1 character to search