AUR cere Guvernului să depună contestație la CJUE

Astăzi, 6 februarie, parlamentarii AUR au mers în fața Guvernului alături de susținători pentru a atrage atenția Guvernului că mai au 2 zile până când pot contesta neprimirea României în spațiul Schengen.

AUR a depus o petiție prin care recomandă Guvernului să depună o contestație la CJUE. Conform articolul 265 din tratatul de funcționare al Uniunii Europene, a fost încălcat acquis-ul comunitar. 

În ultimele 2 luni care au trecut de la respingerea aderării României la spațiul Schengen, am putut observa o lipsă totală de acțiune și de interes la nivelul Guvernului României cu privire la atingerea acestui obiectiv național.

Această nepăsare face ca România să piardă o serie de ocazii pentru a acționa în interesul național. România are la dispoziție posibilitatea de a ataca la Curtea de Justiție a Uniunii Europene votul dat de Austria în Consiliul JAI!

Pentru că am avut și avem niște politicieni care au stat în genunchi atâția ani, nu suntem nici acum în spațiul Schengen! România are pierderi de 10 miliarde de euro anual neintrând în spațiul Schengen. România e bună doar pentru resursele ei naturale, dar are interzis în Schengen.

Guvernul mai are 2 zile prin care poate contesta articolul 265 din tratatul de funcționare al Uniunii Europene. 

Coaliția vrea să se așterne liniștea, vrea să uităm de acest eșec lamentabil al României de aderare la Schengen. 

Transportatorii pierd până la 200 de euro pe zi pe camion doar pentru simplul motiv că România nu este în Schengen și până la 15 ore de așteptat în granițe. 

În timp ce transportatorii stau cu zecile de oră la graniță, premierul de carton, Nicolae Ciucă, este plecat în Egipt.

Unde este strategia Guvernului de aderare în Schengen? Cine rezolvă problema aderării României la Schengen? 

Dacă până pe 8 februarie Guvernul PSD-PNL-UDMR nu face absolut nimic, vom pierde orice pârghie de a ataca votul Austriei.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x