Capul limpede al lui Cristian Tudor Popescu s-a îmbâcsit de ură față de creștinii ortodocși români

Credeți în Dumnezeu domnule Cristian Tudor Popescu?

Să îl auzi pe Cristian Tudor Popescu vorbind despre Dumnezeu este o adevărată blasfemie. Un om care nu are niciun Dumnezeu, pentru care pelerinii de la moaștele Sfintei Parascheva sunt asemenea teroriștilor HAMAS nu are cum să dea lecții de moralitate. Bufonul ateu al presei românești nu încetează să ne uimească cu analizele lui demne de Socola sau Săpoca.

Nu voi intra într-o dispută cu Cristian Tudor Popescu, pentru că ar fi ca și cum aș vorbi cu un perete.

Voi prezenta doar un citat dintr-un interviu acordat de acesta anul trecut în care răspunde la întrebarea „Credeți în Dumnezeu?”:

„Întrebarea asta nu ar trebui pusă niciodată pentru că întrebarea este absurdă. Există întrebări la care nu se poate răspunde pentru că întrebarea nu este formulată ca atare. Ea nu poate avea niciun răspuns. De ce? Păi credeți în Dumnezeu? Ce este Dumnezeu? Trebuie să-mi dai ce este. Dacă este să cred în pana de pe masa lui Silviu de aici, asta poate fi definită. Îi pot da niște criterii de existență, are niște calități și așa mai departe. Spuneți-mi și mie un singur criteriu de existență a lui Dumnezeu ca să vă pot răspunde dacă cred. În afară de a-mi spune că Dumnezeu este totul și nimic, Dumnezeu este mai măreț decât orice. Timp de 400 de ani s-a spus că până și în mintea lui Dumnezeu trebuie să existe o entitate care să fie mai măreață în totul decât orice. Dacă această entitate existentă în mintea unui om nu are corespondență, nu există și în realitate, deci cea mai mare, atunci înseamnă că realitatea există un alt cel mai mare dacă acesta nu există. Deci rezultă că ce am imaginat eu în mintea mea ca fiind Dumnezeu supremum nu e supremum pentru că corespondentul ăla din realitate. Economia românească este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire. Asta este ce s-a propagat formidabil, poate o să scriu vreodată despre propagarea prostiilor uriașe de-a lungul timpului. Au rezistență unele dintre ele” – Cristian Tudor Popescu într-un interviu acordat pentru Radio Hit în 30 iunie 2022.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x