Încercăm prin toate mijloacele să împiedicăm lovitura de stat a lui Iohannis | VIDEO
Sperăm ca astăzi să se facă justiție, să se facă dreptate, să recăpătăm încrederea cetățenilor în procesul electoral și în faptul că în România avem alegeri libere, nu le repetăm de câte ori este nevoie ca să iasă cine trebuie.
Nu există nicio explicație morală, legală, constituțională pentru care luni, pe 2 decembrie, s-a dat o hotărâre de validare a turului 1 și de a începe campania pentru turul 2, iar apoi, vineri, această hotărâre să fie schimbată. Nici măcar Curtea Constituțională nu poate reveni asupra propriei hotărâri.
La acea ședință, pe care nu știm cine a convocat-o, și care trebuia să fie informală, nu a fost prezent niciun procuror.
Acestea sunt motivele principale pentru care mergem astăzi în fața unor judecători adevărați, în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ei chiar sunt magistrați, ei chiar sunt judecători, spre deosebire de membrii Curții Constituționale, care sunt numiți de Klaus Iohannis, autorul acestei lovituri de stat, de PSD, PNL și UDMR.
Vedem în aceste zile că s-a realizat patrulaterul negru antidemocratic pe care noi îl preconizam. A văzut toată opinia publică cât de false erau acele pancarte ale PNL-ului, binomul PSD-AUR. Cât de false erau acele acuzații care spuneau că noi am votat cu PSD-ul, că noi vom face o coaliție cu PSD-ul. Iată cine face coaliție cu PSD-ul și iată cât de viciat este actul de justiție.
Ce încredere să avem noi în acești membri ai Curții Constituționale, cărora le cerem demisia?
Candidatul Călin Georgescu cere reluarea din momentul turului 2. Eu am făcut această acțiune în numele meu ca și competitor electoral, de aceea această solicitare este admisibilă. Sperăm să vedem o casare a hotărârii Curții Constituționale și sperăm să vedem democrație, alegeri libere, o ordine constituțională care prevede strict validarea rezultatelor alegerilor. Curtea Constituțională a făcut asta. Eu îmi exprim speranța că votul românilor contează.
Ani la rând tot ni s-a spus veniți să votați, veniți să votați, românii sunt dezamăgiți, merg la vot. Românii au mers la vot. Acum ce facem? Suntem supărați că n-a ieșit cine trebuie? Avem suficiente pârghii democratice într-o republică semi-prezidențială, inclusiv după aceea metode de suspendare sau de acuzare de înaltă trădare a președintelui, ca să nu avansăm cu această nebunie numită anularea alegerilor.
Suntem aici, cum bine a spus domnul avocat, nu pentru a susține pe unul sau pe altul, ci pentru a susține dreptatea. Constituția, statul de drept, democrația și toate acele cuvinte frumoase pe care le-am auzit din gura unora care astăzi uită de el.
Cu siguranță Klaus Iohannis este parte a acestui puci, dacă nu principalul organizator, și cu siguranță Klaus Iohannis uzurpează puterea în statul român dacă rămâne președinte după 22 decembrie. Constituția spune clar, dacă nu vom avea alegeri până atunci, un președinte ales democratic, președintele senatului, oricare e acel președinte, devine președinte interimar. De la sine putere, Klaus Iohannis își prelungește mandatul fără a avea acea ocazie pe care și-a dorit-o, pe care și-a planificat-o, de stare de urgență. Nu suntem nici în război, nici în stare de urgență și domnul Iohannis riscă. Are deja dosare penale multe, dar riscă acum închisoare și altfel de acuzații. Eu sper că domnul Klaus Iohannis, având consilieri la Cotroceni, va face un pas în spate.
Înalta Curte a rămas în pronunțare. Sperăm să se pronunțe favorabil, să găsească solicitarea noastră ca fiind admisibilă, a mea ca și competitor electoral. Este o situație fără precedent pe care domnul avocat o poate detalia.
Cred că înțelegem toți faptul că eu, Călin Georgescu, alți competitori electorali, am avut niște voturi. Aceste voturi nu pot fi anulate și, la fel cum unele televiziuni au făcut campanie unor candidați, și pe rețelele de socializare baza noastră de votanți ne-a făcut nouă campanie. Să acuzi rețelele de socializare că permit românilor să se exprime, dacă nu se exprimă pentru candidatul potrivit, este o mare, mare greșeală. Ce o să facă? O să interzică rețelele de socializare? Eu am avut 1.300.000 de votanți, domnul Georgescu a avut 2.100.000 de votanți. Toate datele noastre arată că domnul Georgescu ar fi câștigat alegerile, deci ar fi avut o majoritate a poporului român care îl votează. De vină nu sunt puterile străine, nici “agenturile”, nici rețelele de socializare. Poporul român s-a săturat de ei și ei ce fac acum? Vin împreună la putere. E ilogic, așa ceva.
Aceste partide nu au primit mandat pentru un asemenea guvern din partea alegătorilor. USR-ul nu a fost votat pentru a face un guvern cu PSD-ul. PNL-ul, toată campania și-a bazat-o pe înțelegerea dintre PSD și AUR. Și acum PNL-ul se duce să facă guvern cu PSD-ul. Eu cred că românii îi vor taxa pentru această trădare a electoratului. Ei n-au avut mandat. După cum nici eu nu am mandat și de aceea nu mă duc să fac jocuri de culise. Eu rămân fidel promisiunilor din campanie electorală de a nu face coaliție de guvernământ cu aceste partide care nu au susținere populară. Rezultatul a arătat, au obținut niște scoruri dezastroase. Să ai curajul, să ai lăcomia de a pretinde în continuare la guvernare arată de fapt de ce românii nu au mai crezut în ei și de ce nu i-au mai votat.
Distribuie articolul pe Social Media