Planul Simion pentru reindustrializarea României: TREBUIE să avem din nou FABRICI și UZINE | FOTO & VIDEO
Deciziile proaste luate de guvernările PSD și PNL după 1989 au distrus industria românească și este esențial ca pe viitor să avem din nou fabrici și uzine. Acest lucru este posibil prin Planul Simion pentru reindustrializare.
Încep prin a vă spune că de componenta de economie și energie și reindustrializare a României, în viitorul guvern AUR, responsabil și viitor ministru va fi domnul Petrișor Peiu.
Am prezentat miercuri Planul Simion pentru reindustrializarea României într-o fostă fabrică, într-o fostă hală și ne-a fost foarte greu să alegem locația. Puteam să mergem la Danubiana, puteam să mergem la Republica, puteam să mergem la Pipera, puteam să mergem la IMGB, puteam să mergem la FAUR, puteam să mergem la Timpuri Noi. Multe dintre ele astăzi reprezintă locul unor complexe imobiliare, pentru că tot am fost criticat privind măsura legată de fondul locativ, că nu avem spații, nu avem locuri unde se pot construi noile cartiere.
Orașele mari dispun de astfel de locații.
Am vorbit astăzi despre Planul pentru reindustrializarea României, legând totul de cele anterioare, pentru agricultură, cel despre transportul național și prezentările viitoare care vor cuprinde sectorul energetic, care vor cuprinde industria IT-ului și serviciilor. Suntem în București, locul unde românii au ce să muncească, pe salarii bune.
Avem în România încă, în special în zona de servicii, exemple de bună practică.
Oameni care câștigă bine și oameni care trăiesc în România de pe urma salariilor pe care le primesc la un nivel decent. Problema nu este neapărat în zona de servicii, ci în zona de producție.
De aceea prezentăm planul nostru prin intermediul experților pe care îi avem, privind reindustrializarea.
Avem nevoie de petrochimie, avem nevoie de metalurgie și avem nevoie de industrie alimentară.
Avem nevoie de petrochimie pentru că, la fel cum am explicat sâmbătă, bitumul, un rezultat direct al industriei petrochimice, îl importăm din Ungaria și din Austria.
Avem nevoie de petrochimie pentru construcția de drumuri, pentru ca autostrăzile să se facă cu materiale românești. Avem nevoie de oțel beton care nu se mai produce în momentul ăsta în România și se poate produce în cantități suficiente în continuare la Târgoviște. Unul dintre cei mai mari constructori de drumuri, domnul Umbrărescu, și-a manifestat intenția publică de a achiziționa combinatul de la Târgoviște. Oțelul roșu este un material de exploatare primară, secundară și terțiară a tuturor materialelor prime care se regăsesc în România și se regăsesc din belșug.
Dau exemplu Cuprului, pentru că am făcut o vizită recent la Cuprul Min, avem cupru și în Munții Apuseni, avem cupru și la Moldova Nouă și în alte zone din țară. 30 de kg de cupru are nevoie o mașină electrică. Bateriile atât de căutate astăzi în Europa și în toată lumea au nevoie de grafit.
Avem grafit pentru toată Europa în Gorj.
Și, de ce nu, sare? Pentru că am auzit inclusiv discuții despre vânzarea, privatizarea, falimentarea Salrom.
Cheia este ca statul român să dețină pachetul majoritar.
În Planul Simion ne manifestăm dorința de a răscumpăra la justa valoare pachetul majoritar pentru Petrom.
Nu putem realiza industrie petrochimică dacă un alt stat își realizează planurile strategice pe seama românilor și pe seama resurselor naturale deținute de România.
Nici o moleculă de gaz nu trebuie să părăsească România, ci trebuie folosită în viitoarea industrie petrochimică. Dacă vrem o agricultură performantă, în afară de irigații, avem nevoie de îngrășăminte.
Ori îngrășămintele au devenit mult mai scumpe astăzi când ele nu mai sunt produse în România de combinate, când locuri de muncă la Zimnicea, de exemplu, sau la Slobozia, nu mai sunt asigurate românilor.
Am spus și sâmbătă, pe Transfăgărășan, un simbol al măreției românești, realizat acum 50 de ani, că, în opinia mea, a existat un plan sistematic de a înstrăina resursele naționale ale României și de a anula orice producție care se putea realiza în România și de a trimite peste hotare 5-6 milioane de români. Nu este normal, nu este decent ca românii noștri să lucreze în construcții sau în sere, în sudul Spaniei, în sudul Italiei și peste tot în Europa și în lume.
Dacă nu venim cu niște soluții concrete de a ne proteja industria, de a ne proteja economia atât cât ea există în momentul ăsta și de a ajuta antreprenorii români să se dezvolte, nu vom mai avea mâine o țară. De aceea propunerile noastre se bazează pe niște calcule realiste.
Avem resurse naturale.
Avem încă foarte multe oportunități, avem încă specialiștii care cunosc domenii cheie, precum petrochimia și siderurgia.
Ce avem nevoie? De energie. Tocmai de aceea am vorbit despre gazele naturale din Marea Neagră și de la Caragele, care trebuie folosit în interesul național. Vorbim despre Tarnița Lăpuștești, o investiție de 1 miliard de euro, care vine să absoarbă energia pusă la dispoziție de prosumatorii români.
Românii sunt foarte inventivi, inițiativa privată a funcționat, avem foarte multă energie regenerabilă. Cum se cere de la nivel european, produsă de către români, ne mai trebuie puțină chibzuință și niște conducători care să aibă o viziune legată de sectorul energetic.
Nu putem numai cu resursă regenerabilă, avem nevoie de un mix energetic, avem nevoie ca minele noastre și carierele să fie prelungite, mai ales în actualul conflict regional.
Și avem nevoie ca sectoare unde aveam circuit integrat, cum ar fi uraniul, care era produs la Crucea, prelucrat la Felioara și dat în exploatare la Cernavodă, să continue.
Ni s-a închis mina Crucea cu promisiunea că va fi deschisă una nouă în Neamț la Grințieș. Nu s-a realizat acest lucru.
Asta este motivul pentru care AUR a ales să-și prezinte programul pentru alegerile prezidențiale și parlamentare cu mult timp înainte de alegeri. Suntem singurii care prin planul Simion punem soluții concrete pe masă și, mai mult decât atât, venim în fața românilor și prezentăm oamenii care vor implementa acest plan.
Tocmai de aceea când a fost vorba de transporturi am mers cu viitorul ministru. Când a fost vorba de agricultură l-am prezentat pe domnul Avram Fițiu.
NU mai visati cu ochii deschisi! Prima data reformati invatamantul! Noi NU mai avem o scoala de maistrii in TOATA TARA,dar visam la fabrici si uzine…Cu ce oameni calificati le veti construí? Amagiti lumea…
Ceausescu cu 4 clase a construit Fabricii si uzine astia au distruns tot
Avem resurse naturale, avem specialiști, a lipsit doar voința politică.AUR va reconstrui România! Avem de lucru!
Pot discuta cu dumneavoastră domnule George Simion, cum pot ajuta foarte fffff mult AUR? Pentru că chinui de foarte fffff mult timp să pun în aplicarea planul meu, dar nu sunt luat în seamă de anumite persoane din Partidul AUR! Oare vei lua legătura cu mine? Planul meu pus în aplicare va susține financiar foarte mult Planul Simion!