Raport Președinte AUR 19 – 25 septembrie

Facturile au explodat, ne împovărează pe toți de la o zi la alta! Duminică, 2 octombrie – ora 14.00, toți românii protestăm în Piața Universității împotriva Guvernului care ne-a adus în pragul sărăciei!

Control parlamentar la instituțiile statului

Săptămâna trecută am fost în control parlamentar la Poșta Română, ANRE și Ministerul Energiei, unde nu am dat nici de președintele ANRE, Dumitru Chiriță, nici de directorul Poștei Române, dar nici de hoțul Virgil Popescu, pentru că nu erau la lucru.

În plină criză energetică, principalii responsabili de situația dezastruoasă din România, cei care trebuiau să ne păzească facturile și să ne ușureze de povara scumpirilor, ei, cu salarii de mii de euro, își permit să lipsească de la lucru și să trăiască în lux, în timp ce românii o duc din ce în ce mai greu.
A venit timpul să nu ne mai lăsăm călcați în picioare și să distrugem aceste cuiburi de hoți.

Veniți la protestul din 2 octombrie, ora 14.00, în Piața Universității, pentru a termina cu regimul Iohannis și cu gașca lui de incompetenți.

AUR are soluții pentru facturile românilor

Parlamentarii AUR au venit în sprijinul românilor de rând care sunt obligați să achite costuri uriașe pentru energie, și au depus un proiect de lege pentru reorganizarea „Hidroelectrica” S.A. și a Complexului Energetic Oltenia și înființarea unei societăți comerciale de producere și distribuție a energiei electrice.

În urma apariției noii societăți, se va asigura o mai mare predictibilitate a prețului energiei la consumatorul final, preț care se va stabiliza la o valoare mai mică, accesibilă românilor. Prin fuzionarea celui mai scump producător de energie cu cel mai ieftin piața se va echilibra, iar competiția va deveni una reală.

Sperăm că partidul unic PSD-PNL va ieși din logica umplerii propriilor buzunare și va susține proiect nostru de lege.

AUR, alături de investitorii români

Alături de colegii din partid am inițiat un proiect de lege prin care propunem simplificarea documentaţiei tehnice pe care trebuie să o depună un investitor în vederea obţinerii unei noi autorizaţii de construire, ca urmare a modificării de temă apărută în timpul executării lucrărilor deja autorizate, cu indicarea actelor ce vor compune noua documentaţie.

Măsura vine în sprijinul investitorilor care vor depune doar acele documente care modifică, prin schimbarea de temă, documentaţia iniţială depusă în vederea obţinerii autorizaţiei de construire.

Legea propusă de noi va merge la Camera Deputaților, care are rol decizional. Sperăm că votul va fi tot unul pozitiv, iar legea va intra în vigoare cât mai curând.

Sportul românesc merită susținut

Alături de parlamentarii AUR am depus săptămâna trecută un proiect de lege pentru a sprijini sportul românesc și tinerii remarcabili din domeniu. Am propus modificarea Legii Sportului, astfel încât operatorii economici mari și întreprinderile publice să contribuie cu 0,25% din cifra de afaceri la programe sportive destinate copiilor și tineretului.

Contribuția colectată de la marii operatori economici s-ar ridica la un nivel minim de 1,5 miliarde de lei, adică 300 milioane euro, sumă care ar asigura finanțarea rezonabilă și competitivitatea sportului românesc.

Odată, țara noastră avea performanțe remarcabile în sport. Este timpul să readucem România pe podiumurile mondiale!

Bătrânii noștri merită o pensie decentă

Săptămâna trecută, alături de colegii mei am depus un proiect de lege pentru modificarea Legii Pensiilor, astfel încât pensia minimă garantată să crească gradual la 2818 lei, atât cât valorează coșul minim de consum pentru un trai decent în România.

Noi, cei de la AUR, considerăm că pensia minimă trebuie stabilită prin lege, nu lăsată la discreția unor guverne care ignoră nevoile românilor și îi trimit pe aceștia direct sub pragul sărăciei.

Ridicarea nivelului de trai al românilor în lupta cu scumpirile fără de sfârșit reprezintă una dintre prioritățile AUR.

Hai alături de AUR să cunoști Parlamentul!

Organizăm în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2022 un program de inițiere în activitățile din Parlament și cabinetele parlamentare pentru studenți și elevi de liceu.

Completează până pe data de 25 septembrie 2022 formularul de mai jos și optează pentru unul dintre departamentele: analiză legislativă, juridică, comunicare și multimedia, administrativ, resurse umane, relaționare cu cetățenii.

Începe acum schimbarea de mâine!
https://partidulaur.ro/cunoaste-ti-parlamentul/

Libertate pentru toți

Sub umbrela consolidării pluralismului de idei și a libertății de exprimare, birocrații de la Bruxelles au propus doar ca unele opinii să fie agreate și protejate de eventuale abuzuri în justiție, precum cele exprimate public de activiști sindicali, activiști de mediu, activiști LGBT, ale ONG-urilor sau ale vedetelor de social media.

Senatorul AUR Andrei Hangan a depus un amendament prin care și reprezentanții cultelor religioase sau persoane care exprimă public opinii din sfera religioasă să aibă parte de aceeași protecție în fața unor eventuale abuzuri.

Noi, cei de la AUR, considerăm că toți cetățenii trebuie să se poată exprima liber și să fie protejați în fața potențialelor abuzuri, fără nicio diferențiere. Toți trebuie să avem libertatea de a ne exprima pozițiile, chiar și atunci când mesajele nu sunt pe linia dictată de partidul unic PSD-PNL.

O nouă organizație locală de AUR

Alături de colegi, membri și simpatizanți ai AUR, am lansat Organizația locală AUR la Oltenița. La eveniment au participat zeci de români hotărâți să se implice și să schimbe din temelii modul în care se face politică în România.

Reiau apelul către fiecare cetățean care își dorește să candideze la alegerile din 2024 să își depună acum, din timp, candidatura. Dacă ești membru AUR sau dacă nu ai făcut politică până acum înscrie-te apăsând butonul de mai jos și la următoarele alegeri hai să formăm o echipă românească cu care să îi gonim pe hoți și pe păpușari din țară. https://partidulaur.ro/candideaza-sub-sigla-aur/

Vă rugăm să aveți grijă la intoxicările care au loc în spațiul public la adresa noastră, ultimii pe listă fiind cei de la PSD și aparatul lor de propagandă. Am votat la Senat împotriva opririi mai multor mine și termocentrale, fiind singurii care am votat, alături de un senator PSD, și ne-au acuzat pe noi că am fi votat alături de USR. Dovada este în următoarea imagine.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x