Marcel Ciolacu

Românii nimănui. Schimbarea la față a lui Marcel Ciolacu

De câteva săptămâni Marcel Ciolacu tot încearcă să mintă românii că e frecventabil. Ieri, o baie de mulțime, astăzi, o declarație care mimează patriotismul, mâine o deplasare în afara țării pentru a le arăta oamenilor că e un om de stat veritabil.

Schimbarea la față a lui Marcel Ciolacu e în plină desfășurare, laboratoarele PSD-ului fiind angrenate într-un proces cum rar s-a mai văzut.

Există, însă, o problemă. Nu prea îl crede nimeni pe nenea Marcel. Cum poți să ai încredere în cineva care spune un lucru, dar face exact opusul?

Cum poți să susții un politician cu două fețe, care te minte cu nerușinare în timp ce îți promite marea cu sarea?

În timp ce guvernele mai multor țări au decis să trimită aeronave militare pentru a-i aduce acasă pe cetățenii aflați în Israel, autoritățile române, conduse de micul Marcel, au ales să trateze cu totul diferit situația. În loc să își ajute semenii prinși într-un război teribil, în loc să facă tot posibilul să repatrieze gratuit toți românii, Marcel le cere bani pentru costul călătoriei. 350 de euro de persoană, mai exact.

„Nu există zboruri umanitare. Nu putem transforma România și companiile românești în Crucea Roșie”, a afirmat domnul Ciolacu atunci când a fost întrebat de ce România nu acționează la fel ca țări precum Ungaria, Polonia, Portugalia, Danemarca sau Islanda. Poate nu ar fi deranjat această declarație atât de tare dacă nu se afla, între timp, că România acționează precum Crucea Roșie, dar doar pentru … ucraineni.

Da, oameni buni, în timp ce fiecare cetățean roman a fost forțat să își suporte de unul singur costul călătoriei, micul Ciolacu a luat decizia, la cererea ambasadei Ucrainei, de a repatria toți cetățenii ucraineni din Israel „pe gratis”. Din banii voștri. Ba chiar le-a promis și camere de hotel, pe care tot voi, din taxele voastre, le veți plăti. Pentru că nu poți simți cu adevărat românește dacă nu ajuți și Ucraina în mod necondiționat, aparent.

Care e oare morala învățată? Că românii sunt ai nimănui, autoritățile statului fiind mult mai preocupate să ajute pe oricine altcineva mai puțin pe aceștia. Agricultorii români sunt lăsați în prag de faliment, în timp ce agricultorii ucraineni sunt sprijiniți în toate modurile; etnicii români din Ucraina sunt lăsați de izbeliște, în timp ce etnicii ucraineni din România beneficiază de toate drepturile fundamentale; acum e rândul și românilor din Israel să fie batjocoriți, în timp ce ucrainenilor li se oferă tot ajutorul consular al României.

Aceasta este clasa politică actuală a României. Totul pentru străini, nimic pentru romani. Amintiți-vă acest lucru și la anul, când vor încerca să vă mintă că le pasă de voi.

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search
link partner best website game online: ligaciputra ligagg88 dolar138 gas138 kingceme hoki99 bos88 zeus138 sky77 gaspol168 slot5000 babe138 luxury12 indobet luxury111 elanggame