Vă asigur că România va fi apărată și respectată! Românii vor fi în deplină siguranță și țara va fi pe mâini bune! FOTO&VIDEO

Am susținut astăzi, în cadrul unei dezbateri cu titlu ”Pacea Europei și Securitatea României între parteneriatul strategic cu SUA și programul Comisiei Europene ReArm Europe”, organizată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), Centrul Român de Studii și Strategii (CRSS) și Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și petițiior din cadrul Camerei Deputaților, un discurs în care am subliniazat importanța unei securități naționale puternice și a unui rol activ al României în cadrul NATO și al Uniunii Europene.

Vă las, în cele ce urmează, discursul meu atât text, cât și, la final, video de la această dezbatere.

Înainte de toate, doresc să le mulțumesc invitaților noștri din străinătate, prietenilor noștri britanici și americani care sunt prezenți la această conferință. Desigur, fostului ministru al Apărării din Polonia, domnul Mariusz Blaszczak, și prietenului nostru, membru al Parlamentului Poloniei, Janusz Kowalski.
În vremuri de nevoie, este important să ai prieteni.

Doamnelor și domnilor senatori, vă mulțumesc pentru ideea organizării acestei conferințe, pentru prezența dumneavoastră aici și pentru victoria pe care ați obținut-o ieri în Senatul României, prin votul de neîncredere dat unui ministru care nu este capabil și iată, nu are majoritatea politică pentru a conduce un domeniu pentru care nu este calificată. Poți pretinde că ai făcut orice ține de tine într-un anumit domeniu, dar dacă nu ești pregătit pentru acel domeniu, trebuie să pleci.

Am ținut să vin la această dezbatere importantă, deși mai sunt doar câteva zile până pe 4 mai, când românii vor merge din nou la vot, când românii vor fi obligați de un regim nedemocratic și autoritar să voteze.

Trebuie să ajung și sunt așteptat în multe locuri din țară, cetățenii români ne așteaptă să vorbim, pentru că nimeni nu vorbește cu ei. Însă, în timp ce se desfășoară această campanie electorală, în jurul nostru au loc cutremure geopolitice și România se află chiar în ochiul furtunii, pe flancul estic alumii euroatlantice, lângă cel mai sângeros război din Europa, după cel de-al doilea Război Mondial.

Pentru mine, securitatea României, pacea și liniștea românilor sunt cele mai imporante lucruri. De aceea am ales să particip astăzi la această conferință, pentru a discuta probleme de stat în timp ce contracandidații mei, i-ați văzut la dezbaterea de aseară, sebat și se luptă pentru a face de rușine statul roman și poporul roman. Alearga după voturi, dar aleargă cam inefficient din câte am văzut.

Am ținut să vin la această importantă dezbatere deși mai sunt doar câteva zile până la alegeri dezbatere si ar trebui să mai ajung în multe locuri din țară unde românii mă așteaptă ca să vorbim, pentru că nimeni nu vorbește cu ei.

Însă în timp ce se desfășoară această campanie electorală, în jurul nostru sunt cutremure geopolitice și România se află chiar “în ochiul furtunii”, pe flancul estic al lumii euro-atlantice, lângă cel mai sângeros război din Europa de după cel de-al doilea război mondial.

Pentru mine securitatea României, pacea și liniștea românilor, sunt cele mai importante lucruri. De aceea am venit astăzi să discutăm probleme de stat, în timp ce contracandidații mei aleargă după voturi.

Am venit și din respect pentru români, care au tot dreptul să afle poziția mea în chestiuni de cea mai mare importanță pentru țară. După cum recunosc public și contracandidații mei, eu am prima șansă să câștig alegerile, în timp ce între ei se duce o luptă crâncenă pentru locul doi..

Președintele României are importante competențe privind politica externă și de securitate Pentru că incerc să mă smeresc, cum trebuie să facem cu toții, și știu că pot câștiga alegerile doar cu voia poporului român și cu voia lui Dumnezeu, nu mă proclam dinainte câștigător. Însă și ca lider al Opoziției parlamentare și ca vicepreședinte al unuia dintre cele mai important partid european, ECR Party, pot avea o contribuție importantă și constructivă la politica externă și de securitate a României și a Uniunii Europene.

Contextul în care ne aflăm este acela al erodării unității euro-atlantice. Factorii care au dus la această situație sunt:

1.Inițiativa “Autonomiei Strategice” a Europei, care este în fond un concept al apărarii Europei fără SUA și NATO;

2.Implicarea SUA în negocierile pentru pace în Ucraina în absența statelor europene;

3.Constituirea “Coaliției voluntarilor” de către state UE în replică la negocierile duse de SUA pentru pacea în Ucraina;

4.Majorarea de către Administrație Trump a taxelor vamale la importurile din statele UE și amenințările Comisiei Europene privind un război comercial cu SUA ca replică.

În acest context consider că este inspirată tema dezbaterii de astăzi și anume “Pacea Europei și Securitatea României între parteneriatul strategic cu SUA și programul Comisiei Europene ReArm Europe”.

Concepția mea de politică externă și de securitate se bazează pe principii ferme, nu pe improvizații sau pe oportunism, cum este cazul adversarilor mei politici, dispuși oricând să sacrifice interesul național în favoarea interesului personal sau al intereselor străine.

Așadar, orice inițiativă trebuie să fie în conformitate cu aceste principii pentru a fi susținută de mine. Aceste principii sunt următoarele:

1.Cel mai important lucru este pacea! Vreau să asigur pacea pentru România și pentru români. Este cea mai importantă misiune a mea.
În același timp fără securitate nu poate fi asigurată pacea.

2.Sub nicio formă și sub niciun pretext nu voi accepta implicarea armatei române peste hotarele țării. Niciun soldat român nu va participa la războaie străine.

Singurele obligații internaționale în acest sens ale României decurg din Tratatul Nord-Atlantic sau Carta NATO, cum mai este denumit.

-Conform articolului 4 din Carta NATO statele membre vor avea consultări comune ori de câte ori unul dintre ele se consideră amenințat.

-Conform articolului 5 din Carta NATO un atac împotriva unui stat sau a mai multor state membre este considerat un atac împotriva tuturor.

Dacă nu ne aflăm într-una din situațiile prevăzute în articolele 4 și 5 niciun soldat român nu va pleca peste granițele țării și nici teritoriul național nu va putea fi folosit ca bază pentru conflicte armate străine.

România sau un alt stat membru al alianței nord-atlantice nu poate acorda niciunui stat terț garanții de securitate în afara NATO. Acest lucru ar însemna o tentativă de a atrage într-un conflict armat și state NATO care nu au acordat terțului garanțiile respective și care pe bună dreptate nu s-ar simți obligate să intervină de partea României în caz de război.

Consider așadar că acordarea de garanții unilaterale de securitate unui stat terț în afara consensului NATO, afectează grav securitatea României și unitatea euro-atlantică.

Nu voi trimite niciun soldat român în Africa! Articolul 6 din Carta NATO restrânge zona geografică unde se aplică articolul 5, adică respingerea agresiunii de către aliați. Această zonă conform articolului 6 este Europa, Turcia, America de Nord și insulele din Atlantic ale statelor NATO, aflate la nord de Tropicul Cancerului.

În schimb, “Busola strategică”, documentul de bază al Apărării Europene din care citez “oferă o ‭evaluare comună a‬ ‭mediului strategic‬ în care UE își desfă‭ș‬oară ac‭țiunile ‭și a ‭amenin‭ț‬ărilor ‭ ș‬i provocărilor‭‭ cu care se confruntă ‬‬‬‬‬Uniunea Europeană”. Așadar, România va trebui să își asume amenințările din zone geografice menționate în evaluarea comună. Însă printre acestea se numără și Africa și zona Pacificului, acolo unde unele state europene au interese coloniale și postcoloniale.

România nu are interese de securitate nici în Africa, nici în Polinezia!

În conformitate cu documentele oficiale ale statului român, precum și în conformitate cu consensul societății românești, pilonii politicii externe și de securitate a României sunt apartenența la NATO și UE și Parteneriatul strategic cu SUA.

Nimeni nu are dreptul să încalce aceste principii. Nimeni nu are dreptul să pretindă că securitatea României ar putea fi asigurată fără doi din cei trei piloni și anume fără NATO și fără Parteneriatul strategic cu SUA.

Cel mai important lucru în aceste vremuri tulburi este unitatea euro-atlantică. Voi susține orice inițiativă care întărește unitatea euro-atlantică și mă voi opune oricărei inițiative destinate să submineze această unitate.

Am urmărit cu mare interes conferința de presă comună de la Casa Albă a președintelui Donald Trump împreună cu doamna Giorgia Meloni, prim-ministrul Italiei și totodată prietena și aliata noastră.

Doamna Meloni a spus că se referă la Occident nu ca la un spațiu geografic, ci ca la o civilizație și dorește să întărească această civilizație. În acest scop este necesară soluționarea problemelor apărute între cele două maluri ale Atlanticului.

Împreună cu doamna prim-ministru Giorgia Meloni și cu alți oameni de stat responsabili sunt gata să lucrez pentru unitatea Occidentului!

Autonomia strategică de fapt vizează o apărare a Europei fără SUA, ceea ce este de neconceput. Totodată, acest concept fiind axat pe falia UE – SUA distrage atenția de la faptul că exclude și alți membri importanți ai NATO, care nu fac parte și din Uniunea Europeană cum ar fi Norvegia, care are un rol determinant în Atlanticul de Nord, Marea Britanie, Canada, Turcia și Islanda.

Turcia este unul dintre cei mai siguri aliați ai României, care a susținut de la început aderarea țării noastre la NATO. Turcia deține a doua armată din NATO si este singura apropiată geografic, singura armată care poate veni in câteva zile în ajutorul României, în cazul unei agresiuni.

Activitatea mea politică și a Alianței pentru Unirea Românilor este călăuzită de valorile în care credem.

Valorile fundamentale ale AUR, conform statutului său, precum si valorile mele sunt credința creștină, libertatea, familia și națiunea. Aceste valori sunt comune cu cele ale Administrației Trump și ale mișcării MAGA din Statele Unite. Valorile comune împărtășite sunt cel mai solid liant al unei alianțe.

Datorită comuniunii de valori respingem campania antiamericană și anti Trump din unele state europene și din România, pe care o considerăm îndreptată și asupra tuturor celor care împărtășesc aceste valori, inclusiv împotriva noastră.

Pentru asigurarea păcii și securității României, precum și pentru ca România să fie furnizor de securitate și nu doar beneficiar, este necesar să aibă o armată puternică și o industrie de apărare puternică.

Eventualele paralelisme ale Apărării Comune Europene cu NATO ar putea afecta negativ nu doar unitatea alianței nord-atlantice, dar și apărarea României. De exemplu cheltuielile pentru Apărarea Comună Europeană vor fi incluse în procentul actual pentru cheltuieli de apărare din PIB, ceea ce ar diminua finanțarea angajamentelor României în cadrul NATO? Sau dimpotrivă, va trebui să efectuăm cheltuieli suplimentare, peste actualul procent pentru a finanța deopotrivă și prezența în NATO și Apărarea Comună Europeană?

Unul dintre scopurile Apărării Comune Europene este crearea unei industrii de apărare unice europene, asigurarea pieței din statele UE pentru această industrie, precum și achizițiile în comun de tehnică militară de către statele membre, după modelul achizițiilor comune de vaccinuri ARN anti COVID.

Industria de apărare românească a fost odinioară unul dintre primii exportatori din lume. Avem o bază pentru relansarea acestei industrii și susțin programul ReArm Europe și achizițiile comune de armament cu alte state doar în măsura în care nu afectează interesele industriei românești și apărarea națională a României. Este de la sine înțeles că producția internă de tehnică militară, armament și muniție este mult mai sigură decât dependența de furnizori străini.

Totodată, îmi manifest un scepticism justificat față de achizițiile comune de armament. În primul rând consider că Statul Major al Apărării, Armata Română, își cunosc mai bine necesitățile decât oficialii europeni.

Achizițiile comune de vaccinuri din timpul pandemiei au fost o experiență neplăcută din punct de vedere al costurilor, eficienței, transparenței și integrității, așa că nu pot fi invocate ca precedent pentru achiziții comune de armament.

Doamnelor si domnilor,

Nu doresc să mă refer direct la adversarii mei politici, deoarece oricum sper că prin votul lor românii ii vor trimite la lada de gunoi a istoriei peste câteva zile.

Însă sunt dator să restabilesc niste adevăruri, niste realităti grav distorsionate de adversarii mei politici, care au încercat fără succes să mă denigreze ca fiind „pro-rus”.

Dacă îi judecăm după faptele lor, pro-rușii sunt chiar ei. Adversarii mei politici au subminat grav apărarea națională, slăbind România, o țară aflată in prima linie, pe flancul estic al NATO.

-În ultimii ani regimul hibrid a făcut achizitii de armament si tehnică militară de circa 10 miliarde euro fara licitatii si in conditii lipsite de transparență privind costurile. Perniteți-mi să am suspiciuni rezonabile că aici se ascund fapte de corupție și sume importante de bani au fost deturnate de la înzestrarea armatei române spre conturile unor potentați români și străini.

-Regimul hibrid a dat o grea lovitură industriei românești de apărare și prin aceasta și capacității naționale de apărare. Au renunțat la clauza de offset, prin care furnizorii străini erau obligați să asigure industriei românești contracte în valoare de 85% din contractele obținute de ei de la statul român.

-Atât din motive de lipsă de integritate si de transparență, cât și din tendința nefastă de a transforma achizițiile militare în troc pentru sprijin politic din partea unor guverne străine, s-au întârziat nepermis ori chiar s-au anulat achiziții militare esențiale pentru apărarea națională.

Mă refer de exemplu la licitația pentru fregate și corvete care a avut loc în urmă cu 7-8 ani și nici în prezent contractul nu a fost atribuit sau pot să mă refer la întârzierea cu care a fost încheiat contractul pentru producția de drone împreună cu partenerii noștri israelieni.

-Adversarii politici au avut nerușinarea să acuze AUR pentru că a sesizat Curtea Constituțională privind clarificarea unor aspecte ce țin de suveranitatea națională din Legea privind controlul spațiului aerian național”, care reglementează doborârea dronelor pe timp de pace. Ne-au acuzat în mod mincinos că am fi “pro-ruși”!

Doamnelor și domnilor,

PNL și PSD sunt partidele pro-ruse care au sabotat adoptarea legii, lăsând armata fără temeiul juridic privind apărarea împotriva dronelor rusești intrate în spațiul aerian românesc.
Acest proiect de lege este menționat în programul de guvernare al Guvernului Ciolacu 1, adoptat prin Hotărârea Parlamentului nr 22 din iunie 2023.

PNL și PSD au blocat acest proiect timp de aproape doi ani. Cum i-a împiedicat AUR să îl adopte? Mai mult, Statul Major al Apărării pregătise proiectul cu doi ani înainte să figureze în programul Guvernului Ciolacu 1, însă conducerea politică a MApN nu a promovat acest proiect pe circuitul legislativ.

În încheiere, după cum ați putut constata din această prezentare, principiile mele privind politica externă și de securitate și politica privind apărarea națională sunt clare, ferme și transparente. Sunt principiile care întrunesc consensul societății românești, care se regăsesc în documentele oficiale ale statului român și sunt în deolină concordantă cu angajamentele externe ale țării noastre.

Dacă voi fi ales președintele României și voi fi președintele Consiliului Suprem de Apărare a Țării, vă asigur că România va fi va fi apărată și respectată. Românii vor fi în deplină siguranță și țara va fi pe mâini bune!

 

Distribuie articolul pe Social Media
Abonare
Anunță-mă despre
guest
3 Comments
Cele mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Margarit Alexandru
Margarit Alexandru
14 hours ago

Sunt roman nationalist si cred cu tarie in presedintele patriot al Romaniei, George Simion.

SUS PATRIA ȘI NAȚIUNEA
SUS PATRIA ȘI NAȚIUNEA
13 hours ago

Un discurs foarte bun, este exact ce trebuie României în acești ani.Toate precizările dvs sunt necesare, pentru că unii le-au uitat sau… Pentru viitorul apropiat (să treacă alegerile) un accent mai mare ar trebui acordat ajungerii la o pace durabilă nu prin înarmare ci prin respectarea dreptului internațional, cooperare, mai ales economică, reciproc avantajoasă. Nu „Si vis pacem para bellum„ ci …para pacem„ Titulescu: când apare pericol de război trebuie răspuns prin organizarea păcii. Papa Francisc: „Ideea că s-ar putea obține pacea și stabilitatea prin tot mai multă înarmare este expresia unei gândiri perverse„.Oricum, alianțele militare/blocurile din antichitate până acum au creat numai tensiuni, conflicte și războaie. Pacea și securitate trebuie să fie indivizibile. Actul Final de la Helsinki, conceput ca o premisă pentru pace și securitate în afara blolcurilor militare, a fost o bună aboardare , dar…n-a fost să fie. De ce? Sigur că e incomod s-o spui astăzi. Trebuie apărată cu toată energia națiunea/statul național tot mai crâncen atacată în prezent. Simion Mehedinți:„Națiunea este cea mai înaltă potență a umanității„. Suveranitatea și independența sunt atribute esențiale ale statului național. Între state funcționează egalitatea suverană iar cedarea de suveranitate, indiferent sub ce motiv, este inacceptabilă. ”Suveranitatea Europei„ agitată de Macron et comp. este o himeră și mai ale o prostie, pentru că Europa/UE nu este o țară, o națiune/popor și, probabil, nici nu va fi vreodată, pentru că în acest fel se neagă suveranitate națiunilor! Din lumea de dincolo, Brejnev cu a sa „suveranitate limitată„ și internaționalismul socialist aplaudă îndelung și nu mai poate de bucurie!. Și ideea unei Europe federale este născută moartă! Națiunea este singurul cadru în care poate exista democrația (INDIVIDUL NEFIIND PURTĂTOR DE SUVERANITATE POATE FI PUS ÎN MINORITATE). Doar Națiunea asigură individului identitate, fără de care existența acestuia este imposibilă. O UE fără state naționale și împotriva lor, cum tot mai mult exersează Bruxellul, vizând mai ales statele mai mici fără lideri patrioți, este un nonsens perfect.Se tot vorbește de o unitate europeană, de fapt, ce să se înțeleagă prin această sintagmă? Oricum, bazele actualei „unității europene„ trebuie resetate drastic. Etc….
Felicitări pentru intervenția dvs. Meritați votul meu și, sper, al majorității românilor!

Lacramioara
Lacramioara
Reply to  SUS PATRIA ȘI NAȚIUNEA
2 hours ago

„Meritati votul meu”, ok, cu toate acestea in afara de citatele expuse de facto nu se intelege nimic, mai exact nu se desprinde clar nici o idee nu se trage nici o concluzie.

Type at least 1 character to search
3
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x