Am apărut în presa din Franța. Citește interviul meu de la Breizh-info aici:

Apariții în PresăAm apărut în presa din Franța. Citește interviul meu de la Breizh-info aici:

Am apărut în presa din Franța. Citește interviul meu de la Breizh-info aici:

Am fost intervievat, de curând, de jurnalistul Lionel Baland de la publicația franceză Breizh-info. Mai jos puteți citi articolul tradus în română, care a apărut în presa din Franța:

 

„Interviu George Simion – Breizh-info

George Simion este președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), partidul naționalist român care se clasifica cu 22% în sondaje. Lionel Baland l-a întâlnit și i-a luat un interviu la București, pentru Breizh-info, în timpul conferinței organizate de partidul său pe tema „Supremația constituțiilor naționale in raport cu birocrația europeana. »

Breizh-info: Când a fost fondat partidul tău politic și de ce?

George Simon: Pe 1 decembrie 2019, de Ziua Națională a României, am lansat un nou partid, orientat împotriva actualului sistem politic postcomunist care este practic continuatorul Partidului Comunist Român. S-au împărțit în partide diferite, dar sunt la fel. Am înființat un partid anti-sistem, nu în sensul pro-anarhie, ci în vederea eliminarii oricarei legaturi cu vechile structuri politice

Breizh-info: Printre alegătorii partidului dumneavoastră, AUR, sunt unii nostalgici ai comunismului, în special pentru societatea care a fost limitata de granițele care ar fi trebuit s-o protejeze?

George Simon: Este de asteptat. Românii au simpatizat cu diferite mișcări politice – stânga, dreapta, totalitare – din istoria țării. Dar acestea sunt de domeniul trecutului. Jumătate dintre români regretă vremea comunismului. În consecință, faptul că unii dintre alegătorii noștri sunt nostalgici ai comunismului este logic și firesc. Acesta a fost vremea tinereții lor. Mai mult, România avea atunci controlul asupra propriilor resurse naturale.

Breizh-info: Suferă România din cauza imigrației din Lumea a treia și în special a migranților care tranziteaza anumite țări?

George Simon: Din fericire, România nu se află pe ruta migrației. Avem niște oameni din Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan, … care vin aici să lucreze legal, dar condițiile nu sunt favorabile și vor să plece în Germania, Franța sau alte țări.

Breizh-info: Pentru a primi beneficii sociale?

George Simon: Da, dar au acte legale și, prin urmare, pot fi deportați cu ușurință pentru nerespectarea condițiilor permiselor de muncă.

Breizh-info: Milioane de români trăiesc în străinătate. AUR încearcă să-i aducă înapoi în țară. Care sunt măsurile susținute de acest partid pentru atingerea acestui obiectiv?

George Simon: Trebuie să avem un sistem puternic din punct de vedere educațional și sanitar și să evidențiem faptul că unele locuri de muncă pe care le avem în România sunt bine plătite și că oamenii care se întorc în țară pot trăi decent aici.

Breizh-info: Care sunt pozițiile AUR în raport cu cele ale primului ministru al Ungariei vecine Viktor Orbán, care, pe de o parte, dezvoltă anumite idei care nu sunt pe placul partidului AUR, pe de altă parte, este iredentist?

George Simon: În Europa de astăzi, nu poți avea idei iredentiste și șovine. Nu te poți gândi, în Europa noastră, la schimbarea granițelor. Poate că, în Asia, prietenul său, domnul Putin poate avea această idee de a modifica granițele. Dorim să avem relații bune cu vecinii noștri: Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina. Și ne dorim o alianță în această parte a lumii, așa cum a avut în vedere planul – numit Intermarium sau Inițiativa Trei Mări – a mareșalului polonez Józef Piłsudski și ne-am dori și am putea coopera cu ușurință cu domnul Orbán în cadrul anumitor idei, precum apărarea creștinismului și a valorilor familiei.

Breizh-info: Și cum rămâne cu Moldova?

George Simon: Moldova este o parte istorică a României. Dar realitatea este că avem două state românești independente recunoscute de Națiunile Unite: România și Republica Moldova. Singura posibilitate de reunificare rezidă în faptul că aceste două state și populațiile lor respective decid să nu mai aibă o frontieră comună.

Breizh-info: În România, o majoritate a populației este în favoarea reunificării?

George Simon: Sondajele de opinie variază în funcție de timp și context – înainte sau după începerea războiului în Ucraina – dar putem spune că în România există o majoritate în favoarea acestei opțiuni și că în Republica Moldova 25 până la 30% sunt pentru unire. Voința noastră este să realizăm, în viitor, o reunificare pașnică așa cum a cunoscut-o Germania și așa cum o dorește Coreea.

Țara noastră a fost spulberată de arme și de forță, de Hitler și de Stalin, de pactul Ribbentrop-Molotov și este greu să o reunim pașnic când a fost spulberată de asasini precum Adolf Hitler și Joseph Stalin.

Breizh-info: Cum să te descurci cu Transnistria – un stat nerecunoscut la nivel internațional situat în estul Republicii Moldova unde staționează trupele rusești?

George Simon: Puneți-o sub controlul forțelor democratice, nu sub ocupația actuală de către forțele armate rusești și lăsați poporul să decidă singur după o perioadă de 10 până la 15 ani.

Breizh-info: Crezi că rușii ar trebui să părăsească Transnistria?

George Simon: Trupele ruse trebuie să părăsească Transnistria, așa cum trebuie să părăsească Abhazia și Osetia, ca și alte părți ale lumii în care sunt pur și simplu forte de ocupatie

Breizh-info: După alegerile pentru Parlamentul European din 2024, din care grup doriți să aparțină AUR?

George Simon: Vrem să avem un grup care să reunească toate partidele suveraniste și conservatoare. Văd că obținerea acestui grup este dificilă deoarece sunt în joc multe ambiții și multe interese, bani și poziții în interiorul Parlamentului European, al Comisiei și al celorlalte instituții. Dar vom face tot ce putem de partea noastră pentru a obține o unificare a tuturor acestor partide. Atunci cred ca vom fi numărul unu in cadrul noului Parlament

Breizh-info: Ar reprezenta o problema in formarea acestui grup unit pozitiile politice diferite  cu privire la Rusia ale formațiunilor politice care îl compun?

George Simon: Da, dar este același lucru și cu LGBT sau cu Covid. Este posibil să nu fim de acord pe diferite subiecte.

Breizh-info: După alegerile legislative din România, veți fi de acord să vă aliați cu alte partide?

George Simon: Dacă nu obținem 51%, dacă nu câștigăm majoritatea în România, suntem deschiși la o alianță cu celelalte partide pentru a guverna.

Breizh-info: Ce tipuri de partide?

George Simon: Desigur, firesc cu partidele de dreapta, de centru-dreapta, naționaliste și suveraniste.

Breizh-info: Este posibil să vă aliați cu partide de stânga la nivel local sau național?

George Simon: În municipalități trebuie să facem ceea ce este spre binele cetățenilor. La nivel național, guvernarea cu socialiștii nu este posibilă pentru noi.

Breizh-info: Deci nu puteți, așa cum a fost cazul în Slovacia, să aveți o alianță guvernamentală cu social-democrații?

George Simon: Nu, pentru noi nu este o opțiune, dar este pentru liberalii [ai Partidului Național Liberal] care pretind că sunt de dreapta și guvernează în prezent România cu socialiștii.

Breizh-info: Cine sunt personajele istorice și scriitorii care te inspiră?

George Simon: Ion Rațiu, ca personaj politic care s-a întors din exil, și, ca personaj istoric, Alexandre Jean Cuza (română: Alexandru Ioan Cuza).Ca si scriitori – Mihai Eminescu, scriitorul al cărui nume îl poartă Institutul Conservator, fondat de partidul AUR, este cel mai mare poet al României.

Breizh-info: Scopul tău este să devii prim-ministru?

George Simon: Depinde. Obiectivul meu este să am un partid care, în următorii zece până la cincisprezece ani, să guverneze România în direcția bună.

Breizh-info: Aveți și alte modele printre ceilalți lideri ai altor partide politice din Europa?

George Simon: Desigur, Partidul Lege și Justiție (PiS) în Polonia, frații Kaczyński, dintre care unul a fost ucis de ruși la Smolensk, și succesul Giorgiei Meloni în Italia și doar o parte din politica lui Viktor Orbán.

Breizh-info: Întâlnirea desfășurată în iulie 2023 la București a fost un succes internațional pentru că ați reușit să alaturati politicieni din diferite țări, uneori adeversari politici în propria țară, precum Fratelli d’Italia (Frații Italiei) și Lega (Liga) din Italia  sau Partidul Lege și Justiție (PiS) și Konfederacja (Confederația) din Polonia.

George Simon: Motivul este că suntem unioniști. Suntem cinstiți în scopul nostru de a unifica diferite forțe, deoarece este în interesul nostru. Este simplu și firesc.

Breizh-info: Vrei să adaugi ceva?

George Simon: Franta si celelalte tari vest-europene au nevoie de noi, Romania, Polonia si celelalte tari est-europene, pentru a fi invingatori. Acest lucru este important pentru viitorul Europei.

Breizh-info: Da, pentru că societatea pe care o ai aici este cea pe care o cunoșteam cândva în Europa de Vest și care, din păcate, a dispărut.

George Simon: Da.”

 

Interviu de Lionel Baland

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x