Autoritățile își pasează responsabilitatea în cazul femeii ucise de o haită de câini în apropiere de Lacul Morii din București

Cazurile tot mai dese privind oamenii atacați de câini au provocat un val de revoltă, nenumărate controverse și acuzații în rândul angajaților din instituțiile publice și asociațiile care activează în domeniul protecţiei animalelor.
Responsabilii din primării aruncă vină pe ceilalți, fiecare încercând să demonstreze faptul că altcineva este de vină.

Pe agenda zilnică a autorităților locale ar trebui să existe și această problemă a câinilor fără stăpâni.

Autoritatea pentru Supavegherea și Protecția Animalelor, Instituția din subordinea Primăriei Capitalei care se ocupă de câinii fără stăpân, a avut în 2022 un buget de 17,8 milioane lei.

Conform grilei de salarizare a angajaților și a directorilor afișată pe site-ul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), un director câștigă până la 19.000 lei pe lună, directorul adjunct are un salariu de 14.919 lei pe lună, la care se adaugă un spor de condiții vătămătoare de 1.907 lei, un şef serviciu câștigă 9.690 lei/lună plus spor de condiții vătămătoare de 1.238 lei, iar un consilier primește lunar 5.899 lei, plus spor de condiții vătămătoare în valoare de 754 lei, iar un inspector de specialitate câștigă 6.193 de lei plus un spor în valoare de 792 de lei, pentru condiții vătămătoare.

Acești angajați ai statului beneficiază de niște salarii imense, îndeplinirea sarcinilor de serviciu lasă de dorit.

Cine își asumă răspunderea pentru tragediile din sectorul 6?
Ce fac concret acești oameni puși în funcții de conducere, pe aceste salarii colosale?

Domnul Ciprian Ciucu declara în urmă cu câțiva ani: „Nu mai suport să citesc ştiri despre copii şfâşiaţi de câini, oameni ucişi de haite pe stradă, nu mai suport urlatul şi lătratul nocturn din toate cartierele Bucureştiului. Nu mai vreau să îmi fie frică din cinci în cinci minute sau atunci când trec cu copilul de mână prin faţa unui dulău printr-o staţie de RATB. Nu vreau să mai fiu încă o dată muşcat pe la spate când nu sunt atent, nu vreau să îmi mai fie frică în propriul meu oraş.”

Domnul Ciucu a prezentat o întreagă strategie, dar între timp a uitat-o!

Nicușor Dan, alt persoanj care promitea în campania electorală pentru Primăria Capitalei din anul 2012 că rezolvă problema câinilor comunitari din Capitală.
Și-a luat angajamentul sub semnătură că va demisiona dacă nu va rezolva problema câinilor fără stăpân. Nu v-ați dat demisia, domnule Primar General al Bucureștiului!
Ce mai așteptați?

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x