dezbatere AUR cu privire la forța de muncă din România

Dezbatere AUR cu privire la forța de muncă din România. ”Trebuie să fie majoritar românească”

O dezbatere AUR cu privire la forța de muncă din România a adus în discuție o temă de interes și actualitate privind  „Viitorul Forței de Muncă în România: între aducerea diasporei înapoi acasă și forța de muncă din străinătate”.

Dezbaterea AUR cu privire la forța de muncă din România a suscitat un interes deosebit. La aceasta au participat reprezentanții instituțiilor publice, sindicate, sectorul privat și societatea civilă.

S-a discutat în detaliu una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă România în prezent: gestionarea resurselor umane și a forței de muncă.

În opinia noastră, avem 6 până la 8 milioane de români care, permanent sau temporar, lucrează peste hotare, pe lângă cei 3 milioane de români care sunt în comunitățile istorice din jurul granițelor.

Astfel, avem în total de 11 milioane de români în afara granițelor. Obiectivul nostru, când vom ajunge la guvernare, este să îi implicăm pe acești români în economia și forța de muncă a țării noastre.

Înțelegem necesitatea imperativă din partea a industriei românești de a atrage muncitori din țări terțe. Cu toate acestea, creșterea cotelor de imigranți pe termen lung ar putea crea probleme asemănătoare cu cele întâlnite în multe state din Europa de Vest.

Pe parcursul drumurilor noastre în țară, unde am prezentat programul de guvernare, am întâlnit în industria ospitalității și în alte zone, inclusiv într-o fabrică de textile, foarte mulți muncitori din Bangladesh, Nepal, Sri Lanka și alte câteva țări similare din aceeași regiune. Acești oameni modești, muncitori, au venit să își facă un viitor aici, în România. Unii dintre ei rămân și se mulțumesc cu puținul pe care îl primesc aici, în țară, în timp ce mulți dintre ei, după discuții cu patronatul firmelor, pleacă, fug, se organizează în rețele și ajung în Germania sau în alte state din vest.

Dezbatre AUR cu privire la forța de muncă din România. Avem soluții concrete

În toate județele țării am prezentat soluții concrete pentru a-i aduce înapoi în țară pe românii din diaspora. Unul dintre aceste pachete de măsuri prevede reducerea taxelor pentru salariul minim și o taxare de 25% pentru primele 5.000 de lei, care include contribuțiile de asigurări sociale și de sănătate.

Dezbaterea a fost o oportunitate să discutăm despre provocările și soluțiile pentru viitorul forței de muncă în România.

Este clar că avem nevoie de o strategie bine gândită și de măsuri concrete pentru a aduce înapoi acasă cât mai mulți români din diaspora și pentru a gestiona eficient forța de muncă din străinătate.

Putem să avem toate aceste lucruri după ce AUR va câștiga alegerile, pentru că atunci vom avea voturile necesare pentru a le pune în aplicare, atât la guvernare, cât și în Parlament.

Vă recomand și: Dezbatere AUR. ”Drogurile în România: darul otrăvit al guvernanților pentru generațiile prezente și viitoare”

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search
link partner best website game online: ligaciputra ligagg88 dolar138 gas138 kingceme hoki99 bos88 zeus138 sky77 gaspol168 slot5000 babe138 luxury12 indobet luxury111 elanggame