Cluj AUR

Fără amante, sinecuri și pile în funcții publice!

Sâmbătă dimineața, peste 200 de clujeni (nu vreo 20 de rătăciți așa cum au titrat anumite instituții de presă din Cluj) au protestat față de modul în care primarul Emil Boc a ajuns să conducă orașul.

Clujenii se confruntă cu numeroase provocări, precum șantiere deschise și nefinalizate, trafic infernal, construcții de blocuri care înghit orașul și o viață scumpă.

Dar, poate cel mai important, protestatarii au criticat modul în care sunt acordate locuințele sociale. În loc să fie destinate celor mai sărmani dintre clujeni, acestea sunt acordate pilelor PNL și PSD.

Este o problemă care ar trebui să ne preocupe pe toți. Locuințele ANL ar trebui să fie pentru amărâți, nu pentru amante și sinecuri. Cazul care a stârnit revolta clujenilor și care a pus capac este cel al consilierei Loredana Pop, care a locuit într-o locuință ANL în chirie timp de mai mulți ani și care acum încearcă să cumpere acea locuință la o sumă derizorie, cu sprijinul colegilor săi din PNL.

Este inadmisibil ca aceste locuințe, care ar trebui să fie un ajutor pentru cei mai vulnerabili dintre noi, să fie acordate după criterii politice.

Emil Boc, în colaborare cu grupurile de influență din Cluj (de la celebrul și monstruosul Grup de la Cluj până la mafia imobiliară) a dovedit că este insensibil la toate criticile și nemulțumirile care i se aduc.

Oamenii s-au săturat de nepotismul și sinecurismul care colcăie în Primăria din Cluj-Napoca, de acordarea de beneficii pe bază de relații de familie și de afaceri. Dar Cluj-Napoca nu este un caz izolat. Această practică este prezentă în aproape toate orașele din România.

AUR reacționeză

Este timpul să se ia măsuri ferme împotriva acestei situații! AUR a luat atitudine și a organizat acest protest pentru a atrage atenția asupra acestei probleme. Este timpul ca și restul românilor să ia atitudine și să lupte pentru drepturile lor.

Una dintre prioritățile AUR la guvernare este tocmai aceea de a reduce sinecurismul din instituțiile publice și de a tăia, odată pentru totdeauna, cordonul ombilical între bugetul de stat și buzunarele politicienilor aflați la putere.

Tocmai de aceea propunem reducerea drastică a numărului de membri de partid din administrația publică locală și centrală prin scăderea cu două treimi a numărului total de unități administrativ-teritoriale și a numărului instituțiilor publice.

Este timpul să ne opunem acestor practici care au fost împământenite de PSD și PNL și care nu fac decât să adâncească inegalitățile și să împingă tot mai mulți români spre exil. Este timpul să ne luptăm pentru dreptul nostru de a fi români la noi acasă.

AUR a adus încă o dată în prim-plan necesitatea eliminării sinecurilor din administrația locală, a nepotismului care a subminat încrederea în clasa politică. Anul 2024 devine crucial pentru viitorul României. Este momentul ca românii să se mobilizeze și să aleagă oameni care să îi reprezinte cu demnitate și respect.

Protestul de sâmbătă a fost un semnal pentru toți românii. Dacă vom fi uniți, atunci vom învinge! Aceasta este singura soluție.

Sursa foto: monitorulcj.ro

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x