George Simion (AUR): „Numărul de angajați la stat a crescut cu 500.000″

George Simion este revoltat, după ce marți s-a stabilit în Parlament majorarea salariilor din administrația publică locală. Liderul opoziției s-a angajat ca în momentul în care Partidul AUR va ajunge la putere, să scoată din sistem sute de mii de „rude, neveste și membri de partid”. 

În doar câțiva ani, sute de mii de membri de partid au fost montați în structurile administrative ale statului român, susține George Simion.

„A crescut numărul angajaților la stat de la 800.000 de angajați, la 1,3 milioane. Nu a crescut numărul de cadre medicale, didactice și militare! Acestea sunt rude, neveste, se folosesc bani din bugetul de stat pentru ei și familiile lor.

Ați auzit, au spus că le mor familiile de foame (n.r. – ale angajaților din administrație). Dar celor cu salarii de 1.500 de lei nu le mor de foame?! Am văzut facturi de 3.500 de lei!

(…) Se duc spre o administrație mult prea stufoasă. Cei 500.000 sunt membri de partid, care îi țin la putere.

Noi nu vom angaja membri de partid în administrație! Va trebui să reducem numărul de angajați din administrația publică la 800.000, fără să reducem numărul de cadre medicale, din educație, numărul de cadre militare. Personalul TESA iar a rămas păgubit!”, a declarat Simion, la România TV.

George Simion (AUR) protestează: „Minele trebuie să înceapă să producă!”

De asemenea, pe lângă concedieri masive ale pilelor de partid, liderul AUR crede alianța de guvernare trebuie rezolve problemele urgente din România, precum criza din energie, prin revenirea la piața reglementată.

„Producția internă costă 16 lei. Putea guvernul să intervină să spună că vinde cu 17 lei și ajunge! S-a ajuns aici din cauza liberalizării prețurilor. PSD nu are curajul să implementeze soluția pe care au propus-o, reglementarea! Avem suficientă energie ca să nu o cumpărăm de pe Bursa din Viena. Una e să crească cu 20-50 de lei, alta e de 10 ori, așa cum se mai întâmplă în unele cazuri!”, a mai transmis liderul AUR.

În plus, George Simion cere guvernului ca minele să fie redeschise, de urgență.

„Decarbonificarea nu e o soluție! Ne-am opus închiderii termocentralelor și minelor. PSD trebuie să mizeze pentru redeschiderea minelor pe cărbune! Germania, Polonia și alte țări revin la redeschiderea minelor pe cărbune. Minele trebuie să înceapă să producă!

Guvernul să dea OUG să pună toate termocentralele în funcțiune, nu mai zic de Mintia!”, a concluzionat Simion, pentru RTV.

Duminică, 2 octombrie, George Simion va fi în stradă, la un protest antiguvernamental, în centrul Bucureștiului.

Sursa: RomaniaTV

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x