George Simion Sport Report Radio Gold FM Gabi Safta

George Simion la Sport Report cu Gabi Safta. Invitat la Radio Gold FM | VIDEO

Am fost invitat, marți seară, la emisiunea Sport Report cu Gabi Safta de la Radio Gold FM. Mi-a făcut plăcere să vorbesc timp de aproximativ o oră despre sport, în general, despre strategia AUR pentru sport, despre campioni ai României și nu numai.

Vă invit, în cele ce urmează, să citiți o parte dintre cele spuse de mine la Sport Report de la Radio Gold FM, unde am discutat cu Gabi Safta mai multe teme de interes din sport. La finalul textului las și înregistrarea video a emisiunii, pentru cei care nu au apucat să o urmărească în direct.

Greșeala pe care noi AUR o vedem în acești ultimi 34 de ani este că, pe lângă lipsa investiției cronice de bani în sănătate, Sportul nu trebuie băgat într-o formulă redusă de ministere la Ministerul Educație, ci la Ministerul Sănătății, pentru că sportul ține de sănătatea națiunii.

E vorba de sportul de masă, care ar trebui să ne intereseze, de baza de selecție, cum era odată.

Se dă mult prea mare importanță fotbalului, dar nu ajută neapărat la creterea armonioasă a sportivilor, iar alte sporturi sunt total ignorate.

Majoritatea bazelor sportive din România au fost deturnate din cauza intereselor imobiliare.

Viziunea noastră despre Sport, denumită ”Educație pentru și prin sport pentru sănătate și performanță socială”, vede sănătatea națiunii pe primul plan și sport de la minus 9 luni până la plus 80 de ani.

E important ca fiecare român să aibă unde să practice sportul. Statul trebuie să investească mai mult în sport, companiile să includă în politicile de responsabilitate socială și acest domeniu. Cred că o atenție deosebită trebuie să se acorde și sălilor de fitness.

Dacă avem o viziune în care ne interesează doar performanță, o să importăm sportivi, iar românii nu se vor alege cu nimic. Nu despre performanță la Olimpiade și la Campionate Mondiale sau Europene e vorba, ea este doar o consecință a practicării a sportului de masă, a sportului școlar, universitar, a acelor ”Daciade” care vin dintr-un sistem atât de blamat, dar erau o idee bună pentru că încurajau competiția.

Îl felicit pe Gheorghe Hagi pentru cât și cum a investit în sportul românesc.

Am întâlnit mulți oameni care merită respectul meu pe stadioane, decât unii din Parlamentul României.

Referindu-mă la infrastuctura sportivă din România, am amintit despre o mare problemă a țării: obezitatea. Trebuie să ne încurajăm copiii, și ar trebui să fie politică națională, spre un stil de viață sănătos.

Mă gândesc cu groază la patinoare, bazine de înot, stadioane, spații în care să poți să ieși.

Ne trebuie un proiect de țară, o strategie pe termen lung. Noi asta vrem să facem, să avem în programul de guvernare un punct distinct: sportul românesc.

Sunt multe chestiuni care nu sunt la locul lor în sportul românesc. Trebuie să avem șanse egale între sportivi, între olimpici și neolimpici.

Pe noi ne interesează sănătatea națiunii! Ori, dacă nu investim în prevenție, în alimentație sănătoasă, ajungi să ai un sistem sanitar falimentar. Însănătoșirea trebuie să vină dintr-un progam serios.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x