Importul de cereale din Ucraina nu se va interzice, el va fi autorizat!

De câteva luni, guvernarea pesedisto-penelistă a jucat un teatru grotesc cu soarta fermierilor români.

Marcel Ciolacu rupea haina de pe el și plângea pe umerii fermierilor pe la jumătatea lunii septembrie, garantându-le că „niciun gram de cereale nu va fi importat pe teritoriul României”.

Toate garanțiile date de guvernarea Nicu și Marcel sunt egale cu zero. De ce? Pentru că mint cu nerușinare.

În loc să vină cu măsuri de interzicere a importurilor de cereale din Ucraina, Ministerul Agriculturii a pus în dezbatere publică ordonanța care va introduce AUTORIZAȚII DE IMPORT de cereale din Ucraina!

Adică, pe înțelesul tuturor, România nu va interzice importurile, ci doar va cere autorizații de import.

Este o bătaie de joc la adresa fermierilor tot ce se întâmplă!

Această decizie a Guvernului Ciolacu vine după ce producătorii agricoli și fermierii români le-au cerut în repetate rânduri interzicerea importului de cereale din Ucraina.

Și li s-a promis că va fi interzis importul de cereale din Ucraina, dar acest lucru nu se întâmplă.

Această măsură nu este bună doar pentru că AUR spune așa, ci ea este esenţială pentru salvarea fermierilor români şi protejarea securităţii alimentare a României.

Dar cine să înțeleagă lucrurile acestea?

În timp ce fermierii români se plâng că prețurile de achiziție la cereale scad pe zi ce trece, iar sprijinul financiar oferit de Uniunea Europeană și de statul român nu a acoperit pierderile pe care le-au suferit, ministrul Barbu îi ia și peste picior cu această măsură.

În loc să ia măsuri concrete, precum alte țări din Estul Europei, și să vină în sprijinul fermierilor români, Guvernul PSD-PNL alege să inventeze autorizații de import.

AUR este alături de fermierii români, de cei care ne pun hrana pe masă.

Am cerut încă din aprilie Guvernului interzicerea importului de cereale şi lapte din Ucraina și am depus un proiect de lege pentru sigilarea transporturilor ucrainene cu aceste produse. Nu s-a întâmplat nimic! Guvernul PSD-PNL lucrează împotriva fermierilor români, nu pentru ei.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x