Mai ai voie să fii creștin în România?

Scenele șocante petrecute în acest weekend în Cluj, în care câțiva tineri care afișau o icoană cu Iisus Hristos au fost ridicați și amendați de jandarmerie în timpul marșului Pride, ridică niște mari semne de întrebare în ceea ce privește libertatea de exprimare în țara noastră.

Recunosc, am auzit și eu cu greu despre „scandalul” acesta, în mare parte pentru că presa abia dacă a vorbit despre acest subiect. Doar câteva publicații locale din Cluj au relatat cele întâmplate în ziua de sâmbătă, probabil pentru a nu pune într-o lumină proastă organizarea evenimentelor dedicate lunii așa-zise „Pride”. Pentru că nu tinerii care au fost amendați au greșit, ci autoritățile și participanții la marș care au ales să îi huiduie barbaric, în numele „toleranței” absolute.

Pentru ce au fost pedepsiți cei cinci puști, mai exact? Pentru faptul că au organizat un protest tăcut, și pentru că au purtat unele simboluri creștine în preajma unor persoane care par că sunt exorcizate de fiecare dată când dau de cineva care nu le împărtășește ideologia. Nu s-au mulțumit că i-au huiduit agresiv pe tinerii creștini, ci au și asmuțit jandarmeria să îi amendeze, ca într-o adevărată utopie orwelliană.

Repet: grupul de tineri care a fost „săltat” și amendat de poliție nu a incitat la violență, nu a făcut scandări injurioase, ci a ales să își exprime convingerile religioase într-un mod pașnic, apelând la forma unui protest tăcut. Nu putem vorbi, așadar, de o justificare a modului brutal în care a intervenit jandarmeria, care a mers atât de departe încât a confiscat inclusiv icoanele pe pânză. Erau probabil materiale teroriste, în viziunea strălucită a organelor de forță.

Mă întreb oare, mai ai voie să fii creștin în România? Mai este permis să îți declari public iubirea față de Hristos și de Dumnezeu? Sau ne-am teleportat peste noapte într-o țară ateistă, în care proclamarea credinței noastre este pedepsită prin lege?

Este strigător la cer că am ajuns în acest punct, dar am tot avertizat în ultimii ani că aici vom ajunge dacă nu ne vom trezi din somnul cel de moarte. Prima oară ne-au bombardat cu „părinte 1” și „părinte 2”, după ne-au spus că trebuie să le oferim parteneriat civil altfel discriminăm, acum brusc au trecut la terapii cu hormoni, identitate de gen și, mai nou, persecutarea reală a creștinilor pe străzile noastre.

Nu le-a ajuns că anii trecuți au folosit o icoană pe post de tocător în cadrul unei scenete de teatru, sau că la fiecare marș LGBT se folosesc de mesaje provocatoare la adresa creștinilor. Ideologia lor trebuie să fie impusă. Cu orice preț.

Îmi declar public, pe această cale, susținerea față de cei cinci tineri pedepsiți de jandarmi. Avem obligația să ne apăram cultura, religia, libertatea și țara în fața acestor asalturi ideologice care nu își au locul la noi in România. Iubim pe toată lumea, îi acceptăm pe frații și surorile noastre indiferent de alegerile acestora personale, dar există, totuși, o linie roșie. Una peste care tocmai s-a trecut la Cluj.

Rușine Jandarmeriei! Rușine presei naționale! Rușine participanților la marșul Pride, care și-au arătat „toleranța” și „diversitatea” huiduind cu bestialitate niște tineri care și-au proclamat mândrii iubirea față de Hristos.

Sper din tot sufletul să nu vedem astfel de apucături și la București, săptămâna viitoare.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
60 Comments
Cele mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Eugen
Eugen
25 days ago

Trist….

Ladislau Czika
Ladislau Czika
25 days ago

Soros-ista Maia Sandu face ce știe mai bine o combinație kazaro-Iudeo-bolșevismul-globalistă

Antonenco Daniel
Antonenco Daniel
25 days ago

Jandarmeria are preoți militari în toate unitățile. Preoții participă la depunerea jurământului și îi binecuvântează pe toți. Oare ce zic preoții jandarmi despre sacrillegiile jandarmilor care au batjocorit icoanele lui Hristos și pe cei care le purtau? De ce tac preoții militari? Dacă nu au curajul atitudinii, nu m-ar mira să îi văd obligați sa pună pe sutană culorile curcubeului

V M CROITORIU
V M CROITORIU
25 days ago

Să ne ajută Dumnezeu cu binele pentru noi România

Crăciun Sorina
Crăciun Sorina
25 days ago

Rușine să le fie!😡

Alin
Alin
25 days ago

Lgbtq nu vrea toleranta ci stat politienesc. Bolsevicii roz

Rizea Nicole
Rizea Nicole
25 days ago

Buna ziua
Dupa parerea mea ar trbui trasi la raspundere cei care au actionat in acest mod! Romania este creștina !
Bravo George Simion!

Cioacă Costel-Marian
Cioacă Costel-Marian
25 days ago

A înnebunit lumea asta!!! Merg alături de AUR!!!

Elena Ghita
Elena Ghita
25 days ago

Trebuie văzut cum au motivat jandarmii acțiunea lor. Au avut sau nu dreptul să acționeze așa. Dacă au acționat abuziv nu trebuie lăsați în anonimat și nici iertați.

Dan
Dan
Reply to  Elena Ghita
25 days ago

Oare ce motiv plauzibil puteau sa aibă?

Voicescu Gheorghe
Voicescu Gheorghe
25 days ago

Spălarea creierului și condiționarea unei bunăstări relative.

Stanciu
Stanciu
25 days ago

Să le fim alături.

Lucian Andrasoni
Lucian Andrasoni
25 days ago

În 1989 asta au cerut românii și pentru asta au ieșit în stradă, pentru libertatea de alegere, pentru libertatea de a merge la biserică, pentru libertatea de a călătorii peste hotare,etc. Acum nu se cauta altceva decît de a fi mai constrânsi decît în perioada comunistă! Trebuie sa luptăm pentru drepturile noastre și pentru, a nu mai da voie celor din UE sa hotărască pentru noi!

Alexandru Vlad Vrinceanu
Alexandru Vlad Vrinceanu
25 days ago

Poporul român s-a născut creștin! Vor cădea regate, vor cădea în păcat Patriarhi, Episcopi, Preoți însă Biserica lui Dumnezeu este cea care va dăinui veșnic pentru ca este opera Creatorului. Credința ne ține uniți și pentru credința noastră poporul român se va jertfi.

Marinela Jurubita
Marinela Jurubita
25 days ago

Dumnezeule mare ,unde am aj ! Mergem pana la capăt Dl Simion .Asa sa ne aj D-zeu

Ionescu Mihaela
Ionescu Mihaela
25 days ago

Ptr.glonalisti Issus este doar un simbol ce trebuie călcat în picioare,fără identitate și neam.Doar cei care se consideră creștini ortodoxi iubesc în Hristos și aceștia își manifestă credință doar la biserică .În aceste timpuri trăim unde doar Banul dictează și pe el îl slăvesc.Schimbăm vremurile,oamenii sau sistemul?Aceasta este întrebarea?!

Ciprian
Ciprian
25 days ago

Este un exemplu clasic de cădere din înaltul cerului spre talpa iadului!!!!
Sodoma și Gomora Occidentală apostazică lucrează prin slujitorii săi luciferici,DAR DUMNEZEU LUCREAZĂ PRIN SLUJITORII SĂI!
Dumnezeu ca și creatorul Absolut este stăpânul a tot!
Unde este forța puternicilor zilei de ieri ce au coborât la garsonieră până la a doua venire a Domnului nostru Iisus Hristos?
,,ortodoxia la români nu este o minoritate într-o majoritate, ci este o majoritate într-o minoritate,, .
Președinte nostru Dl. George Simion va restaura întregului aducandu-l de la decadența profană în care se adâncește pe zi ce trece la a onora pe Dumnezeu și pământul sfințit de sângele moșilor și strămoșilor noștrii în apărarea credinței strămoșești și integritatea teritorială!
AMIN!

BARSAN
BARSAN
25 days ago

Biserica TREBUIE SA apere pe Toti crestinii,si mai ales pe CEI care propovaduiesc pe Domnul Nostru ISUS HRISTOS!!!AMIN?

Gabi A
Gabi A
25 days ago

DOAMNE AJUTA George…este strigător la cer, noi tara creștină sa nu avem voie sa ne manifestam liber !!! Pt ce am luptat în dec.1989 ???. Adică pe creștinii noștri ii amendează și le ia icoanele , iar pe cei de la Lgbt, nici o reacție.. ei au voie sa facă ce vor.Asta e normalitate la ei ?? Eu vreau sa trăiesc într-o tara normala ,creștină și educata !!! în spirit creștin…fără credință în Dumnezeu nimic nu este posibil. Ca vrem sau nu ,unii sa recunoască ca suntem Darul lui Dumnezeu…fie ei LGBTQ…Ei au venit pe lume din iubirea lui Dumnezeu, dintr-un( bărbat) tata și femeie ( mama ) .

Marcel Valentin Buzatu
Marcel Valentin Buzatu
25 days ago

Mergem împreună George până la capăt să de-a bunul Dumnezeu că în decembrie să ieși președinte

Valentin Bocinca
Valentin Bocinca
25 days ago

Citind acest articol nu pot adăuga decât: Aceste scursuri ale societății (jandarmeria) unelte de subminare a poporului Român TREBUIE SCOS DIN FUNCȚIUNE TOTALĂ.

Pavel Maricica
Pavel Maricica
25 days ago

Hoții de țară și trădătorii nu sunt trași la răspundere ci niște tineri, icoanele erau arme secrete pentru mințile lor bolnave. Rușine.

Nastasia Nechita
Nastasia Nechita
25 days ago

Mult succes, forța AUR

Nelu Preda
Nelu Preda
25 days ago

Sint de acord

Dajbog Ion
Dajbog Ion
25 days ago

Nu va este clar ca au ramas comunisti din tata in fiu la putere si vor sa faca mai nou dictatura ,aceste capuse care pe noi ne sclaveste si ei duc o viata de lux pe spinarea noastra,isi schimba masinile ca pe sosete si oamenii muncii din munca lor, dabia ajung sa traiasca,poporul in tara noastra inca nu s-a desteptat.
Dragi Romani,Va rog sa intelegeti si luptati pentru Partidul Aur,pentru ca in tara noastra ne trebuie schimbare si sa alegem un Partid nou la putere,pentru Presedinte cel mai indicat este George Simion si totul se va schimba in tara noastra,o sa faca ordine in tara.

Va multumesc pentru intelegere

Cercel Constantin
Cercel Constantin
25 days ago

Mare rușine p. jandarmeria română! Fosta securitate s-a transformat în jandarmerie după revolt din 1989.

Emil Comsa
Emil Comsa
25 days ago

Bravo, felicitări George Simion, pina la capăt !

Patriot
Patriot
25 days ago

Draga George Simion de fiecare dată când vreau sa accesez un link trimis de către tine în secunda doi după ce am intrat pe el Facebook mă scoate afara.
Chestia asta este un fel de CENZURA.

Ionut Codrea
Ionut Codrea
25 days ago

Paradele pride ar trebui interzise! Doar niste dezaxati care vor toleranta cand ei nu pot oferi asa ceva…

Ivascu Mihail Gabriel
Ivascu Mihail Gabriel
25 days ago

Pai Comandantul IPJ. CLUJ.A FOST PRINS IN TRAFIC CU110 LA ORA,LIMITA DE VITEZA 50 H. SCAPA PENAL?

Patriot
Patriot
25 days ago

https://www.flexjobs.com/blog/post/flexible-companies-that-support-lgbtq-equality/
100 de companii de top care sprijină LGBTQ în întreaga lume majoritatea dintre acestea sunt din… ia ghiciți ?! USA 😉

Gabi A
Gabi A
Reply to  Patriot
25 days ago

Sa meargă la ei în America, mulțumim. noi suntem Ortodocși majorități nu avem nevoie de ei. Sa ii ia Soros acolo în America , Romanii nu vor sai vadă pe străzi afisanduse și manifestând…,ca au drepturi..ei minoritari intr-o tara MAJORITARA de credincioși ei vor drepturi….sa stea cuminți la locul lor ca nimeni nu le poarta de grija. Sa trăiască fericiți în dormitorul lor.

Sorina
Sorina
25 days ago

Codul penal prevede la art.369 discrimarea.Consider că avem instrumentele legale pentru a ne apăra drepturile.Cetățenii au nevoie de educație juridică pentru a-și apăra drepturile.

Chirimbuta Elena
Chirimbuta Elena
25 days ago

Bună seara este mai rău că pe timpul Ceaușescu PSD – PNL vor sa ne strice credinta cine crede în credinta i Dumnezeu Isus Hrustos doborimcoruptia satanista Cedinta mare i Dumnezeu care sa sacrificat pentru oameni de pe pamint Doamne Isuse Hristoase ferestene de toate cele râle Amin🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Rațiu Maria
Rațiu Maria
25 days ago

Foarte trist !

Claudiu Negruti
Claudiu Negruti
25 days ago

Rusine sa le fie.Sper ca oameni sa se destepte ,sa voteze schimbarea in AUR.

Bica Marcel
Bica Marcel
25 days ago

George, este ceva normal nu este de mirare,jandarmerie execută ordinu ,nu au nici o vină ei . Problema e de la cei care ne conduc.Au ajuns românii majoritatea de se vînd ca Iuda pentru bani .

Gabriel Bujor
Gabriel Bujor
25 days ago

Dumnezeu să aibă milă de noi

Patriot
Patriot
25 days ago

Trăiască AUR trăiască George Simion viitorul nostru președinte.

Last edited 25 days ago by Patriot
Gabriela Sebe
Gabriela Sebe
25 days ago

Rușine jandarmilor și politia Romana care apară sataniști. Nu accept ca să ne spurce credință. Trebuie să fie luăm masuri pt acesti sataniști sa nu își facă nimic exprime doleanțele in public. Ce fac ei în privat nu ne interesează. Nu atmit asa ceva în tara mea creștină.

Remus Bleahu
Remus Bleahu
25 days ago

Protestati si filmati reactile homslailor.
Puteti,le pe internet.

Moise Iuliana
Moise Iuliana
25 days ago

Rusine sa le fie

Moise Iuliana
Moise Iuliana
25 days ago

Trist,foarte trist!

Serghei maria
Serghei maria
25 days ago

Fără Dumnezeu suntem nimica.

Ioan
Ioan
25 days ago

Jandarmii trebuie desființati pentru că sunt aserviți politic și au intentii neomarxiste

Doina
Doina
25 days ago

Unde ai fost preafericitule Daniel când niste tineri creștini au fost badjocoriti in Cluj de niste iubitori din lgbt. Să luați atitudine toate fețele bisericești pt ceia ce s-a intamplat la Cluj altfel imi dati de gândit că tineti cu cine nu trebuie. Nu am nimic personal cu lgbt dar să își vadă de viata lor in liniste, cum noi nu-i deranjem nici ei să nu ne deranjeze. Nu le place tara ca este crestina sa mearga in America unde exista cultul satanic cu marea statuie a lui satan in centul orasului. Sunt foarte revoltată pe jandarmi. Ce v-au făcut icoanele domnilor jamdarmi, va e frică de ele, păi să vă fie!

Popescu
Popescu
25 days ago

Nu cred că Isus ar fi fost încântat să susțină niște dosnici în anturajul lui . E o profanare la adresa religiei creștine oricâtă „deschidere ” am avea . Să-și vadă discret de tendintèle lor sexuale și să lase sănătoasa familie creștină să-și perpetueze valorile umane.

valentin vilceanu
valentin vilceanu
25 days ago

În România este nevoie de cei
care tac din gură și plătesc taxe.
Ceilalți nu sunt acceptați, prin urmare sunt puși la zid….
Păcat că am omorât un om , care l-am considerat dictator și au venit alții care ne termină prin înfometare (lipsa unui salariu decent)
și prin interzicerea liberei exprimări

Luiza
Luiza
25 days ago

Trist,trist…

Bogdan Alexei
Bogdan Alexei
25 days ago

În perioada aceasta oamenii sunt atrași și momiți de duhurile răului în pofte și plăceri, Dumnezeu a lăsat și neghina printre grâu și a zis că la vreme potrivită EL va scoate neghina apoi grâul…deci așa e scris să fie până când Isus va veni să ne ia acasă… Nu putem schimba nimic doar să luptăm ca legile să fie în așa fel să nu permită influențarea maselor de oameni…

Mihaela Mazăre
Mihaela Mazăre
25 days ago

☦️🇷🇴 De inițiat o sfeștanie pe toate străzile Clujului! Hristos în mijlocul nostru! A Fost, Este și va Fi!

Dorin
Dorin
25 days ago

Sunt total de acord cu tine. Lupta este mare. Trebuie cu totii sa indraznim mai mult. Fiecare in locul unde este sa fie ca o cetate, cum spunea domnul Puric. Doar impreuna uniti in gand si credinta vom reusi. Trebuie fapte, cum au facut acesti tineri, nu doar vorbe. Doamne ajuta!

Type at least 1 character to search
60
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x