modificarea Legii 4 / 2008

Tianu, băiatul lui tata, ai promis ceva suporterilor! Să te ții de cuvânt!

Domnu’ Burduja, Tianu, băiatul lui tata, vreau să îți aduc aminte că ai promis ceva tuturor suporterilor români: modificarea Legii 4/2008.

Acum, că a trecut campania electorală, că poate unii sau alții te-au votat, trebuie să te ții cuvânt și să duci la bun sfârșit ceea ce reprezintă doar o mică îndreptare a unor nedreptăți de care suporterii români au avut parte atâta amar de vreme.

Modificarea Legii 4/2008, de pe urma căreia sperai, probabil, să obții capital electoral, nu trebuie să rămână acum prin sertarele Parlamentului, așa cum văd că se întâmplă.

Modificarea Legii 4/2008, înregistrată încă din 29 mai la Senat pentru dezbatere, trebuie să ajungă cât mai repede să primească avizele necesare pentru promulgare pentru că este, așa cum am spus mai sus, doar o mică îndreptare a unor drepturi constituționale pentru cei care suferă de pe urma ei.

Sunt drepturi fundamentale pe care suporterii le au, sunt drepturi constituționale pe care românii, fie ei simpatizanți ai unei echipe de club sau ai naționalei României, fie ei ultrași din peluză sau spectatori de la tribună, trebuie să le aibă!

Vorbim aici de respectarea prezumției de nevinovăție și a dreptului la apărare ale suporterilor români, care adesea sunt considerați infractori de către organele statului și, așa cum bine știm cu toții, amendați la grămadă, bătuți la grămadă și interziși să mai participe la evenimente sportive.

Toate modificările legii, cum ar fi cea de la articolul 47, alineatul (4), unde se cere modificarea şi cuprinsul, stipulează că „plângerea îndreptată împotriva procesului-verbal suspendă executarea sancţiunii”, ori cea de la articolul 47, alineatul (5), unde modificarea spune că „la cererea agentului constatator, ţinând cont de natura şi gravitatea faptei, împrejurările cauzei şi persoana contravenientului, instanţa de judecată învestită cu soluţionarea plângerii poate dispune, prin încheiere motivată, executarea provizorie a sancţiunii contravenţionale până la soluţionarea definitivă a cauzei. Executarea provizorie a sancţiunii contravenţionale începe de la momentul pronunţării instanţei” sau introducerea unui nou alineat, care va avea următorul cuprins: „(6) În ipoteza respingerii plângerii în acţiunea de fond, măsura executării provizorii, dispusă în condiţiile alin. (5), se prelungeşte de drept până la soluţionarea definitivă a cauzei, chiar dacă agentul constatator nu a solicitat din nou executarea provizorie a sancţiunii contravenţionale. Executarea provizorie a sancţiunii complementare nu poate să fie mai mare decât durata stabilită de procesul verbal de constatare şi aplicare a contravenţiei şi încetează de drept la momentul împlinirii acestei durate” reprezintă normalități.

Acestea nu sunt favoruri pe care un politician le face, sunt adevăruri ce trebuiesc respectate, drepturi ce nu au voie să fie încălcate, și sper să nu rămână doar la stadiul de propuneri de modificare a Legii.

În Biroul Permanent de marți, PNL trebuie să ceară trimiterea de urgență la comisii și punerea pe ordinea de zi a acestui proiect legislativ, dacă vor să demonstreze că totul nu a fost doar o minciună electorală, din campanie.

Campania electorală a trecut, Legea 4/2008 trebuie modificată măcar în ceasul al 12-lea! Pentru români, pentru suporteri, pentru România!

Sursa foto, AICI

Abonare
Anunță-mă despre
guest
10 Comments
Cele mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Florea Catalin
Florea Catalin
25 days ago

Știu doar sa promită în campania electorală, pe urma se fac uitați, nu ii mai vede nimeni la fata 4 ani .George Simion e singurul care sa ținut mereu de cuvânt. Respect

Teodora B.
Teodora B.
25 days ago

Împreună pentru România si pentru români! 🇹🇩

Liliana Stancu
Liliana Stancu
25 days ago

Burduja are memorie scurtă, ca toți peneleii. Jos cu ei!

Dorcu Irinel
Dorcu Irinel
25 days ago

Burduja a făcut doar promisiuni deșarte😄

Roxana Jianu
Roxana Jianu
25 days ago

Respectarea prezumției de nevinovăție și a dreptului la apărare ale suporterilor români este obligatorie!

Make
Make
25 days ago

pnl a facut alianta cu posetele, dupa care cu covrigarul, dupa care iar cu posetele… greu de crezut ca se tin de cuvant.

Last edited 25 days ago by Make
Bălan Alexandru
Bălan Alexandru
25 days ago

Uniți în învingem! 🇹🇩

Iulian Antanas
Iulian Antanas
25 days ago

Uniți pentru România!

Marian
Marian
25 days ago

Sunt multi probabil care încă nu au înțeles …!
” Vorbe nu fapte …!”

Șeficu'
Șeficu'
23 days ago

Mulțumim pentru implicare, George! Libertatea este sfântă!

Type at least 1 character to search
10
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x