Ori suntem suverani, ori nu mai suntem

PoliticOri suntem suverani, ori nu mai suntem
Candidații AUR pentru alegerile europarlamentare

Ori suntem suverani, ori nu mai suntem

Decizia de acum două zile a Parlamentului European de a declanșa modificarea tratatelor Uniunii Europene pentru eliminarea votului în unanimitate în cadrul Consiliului UE reprezintă un atac frontal la adresa suveranității statelor membre, aceasta reprezentând încă un pas către o federalizare forțată, menită să centralizeze puterea către statele mari din vestul Europei.

Sub pretextul creării unei Uniuni „mai eficiente”, 291 de europarlamentari nu doar că și-au trădat propriile țari, ci au și pus bazele unei suprastructuri care va marginaliza statele mai mici, precum România, lipsindu-le pe acestea de influență în procesul decizional la nivel european.

Nu am fost deloc surprins să văd că europarlamentarii USR au votat cot la cot pentru eliminarea votului în unanimitate. Până la urmă, ne-au dovedit de nenumărate ori în ultimii ani că aceștia nu dau doi bani pe interesele adevărate ale românilor, fiind mult mai interesați, cel mai probabil, să servească țări precum Germania sau Franța.

Ce mai contează că votul de acum două zile riscă să ducă la o diminuare a nivelului de democrație și reprezentativitate în cadrul Uniunii Europene? De ce să-și bată ei capul ca propria lor țară își va vedea influența redusă, riscând să fie ignorată complet de statele mai mari? Totul pentru străini, nimic pentru români!

Ce nu înțeleg, totuși, acești trădători este că votul de miercuri contravine principiilor de echitate și transparență care au stat la baza tratatelor originale ale Uniunii. Totodată, acesta ar putea alimenta tensiuni și diviziuni între statele membre, afectând coeziunea și solidaritatea europeană într-un context internațional extrem de dificil. Îngroapă democrația, în numele democrației. Frumos, nu-i așa?

Românii trebuie să înțeleagă foarte bine miza alegerilor europarlamentare din anul următor. De ce? Pentru că în joc este viitorul țării noastre și a întregii Uniuni. Trebuie să spunem un „NU” răspicat acestor măsuri deosebit de toxice, trebuie să le arătăm acestor birocrați de serviciu că Uniunea Europeană nu este a lor, ci a voastră, a cetățenilor.

AUR va lupta până la ultima suflare pentru a salva UE de acești cleptocrați însetați după putere, care sunt dispuși să își vândă și ultima bucată din suflet pentru a-și vedea visul federalizării devenit realitate. Nu am suferit zeci de ani sub o Uniune Sovietică pentru a ajunge exact în aceeași postură în cadrul Uniunii Europene: fără suveranitate, conduși de comisari de rit nou, numai buni de exploatat.

Ori suntem suverani, ori nu mai suntem. Iar celor care vor citi acest articol și se vor arunca să ne acuze că vrem să ieșim din Uniunea Europeană le spun următoarele: locul nostru este în Europa, în UE, și vom face tot posibilul să ne apărăm acest statut ținând capul sus și gândindu-ne la interesele propriei noastre țări.

Luptăm pentru România, pentru o Uniune Europeană în care toate statele membre sunt respectate, pentru Europa națiunilor așa cum a fost ea gândită de părinții fondatori ai Uniunii. Veniți alături de noi să ne apăram împreună visul european!

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x