Piedone e liber

Piedone liber. Dar restul românilor sunt?

Piedone e liber. Fostul primar Cristian Popescu Piedone va fi eliberat după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis recursul în dosarul Colectiv.

Piedone e liber. Justiția l-a declarat nevinovat pe Cristian Piedone, în timp ce o bună parte din presă continuă să îl atace la foc continuu. Intre timp, fugari influenți precum Puiu Popoviciu scapă basma curată, după ce ani de zile s-au refugiat prin alte țări, departe de justiția românească. Unii se bazează pe spiritul dreptății, alții au bani pentru articole bine plasate în ziare.

Trăim cu impresia că suntem egali cu toții, dar realitatea ne arată că există două Românii. Una a lor, a celor putred de bogați, plină de achitări și prescrieri, și una a restului românilor, în care presa linșează tot ce prinde, aruncând la coș însăși ideea de prezumție de nevinovăție!

Piedone e liber. Te ajută banii și influența să scapi de condamnare?

Cu cât ai mai mulți bani și influență, cu atât ai mai multe șanse să scapi. Avem zeci de exemple în ultimii ani. Persoane publice au fost achitate, câteodată pentru fapte deosebit de grave, doar pentru că au reușit să tergiverseze curțile de judecată, ajutați fiind de avocați unși cu toate alifiile. Sigur, au existat și cazuri în care persoanele acuzate chiar erau nevinovate. Dar asta nu schimbă cu nimic faptul că în România banii te ajută să te aperi în instanță mai bine.

Acesta este un adevăr pe care îl văd majoritatea românilor care respectă legea, dar care sunt, totuși,  penalizați drastic la cea mai mică abatere. Ai întârziat cu plătirea taxelor? În secunda doi ANAF ți-a pus poprire pe toate conturile. Între timp, politicienii devalizează economia publică, fură bani cu roaba, dar scapă neatinși pentru că … sunt bogați.

Superi presa, îți iei la revedere. Asta e România de astăzi?

Un om obișnuit nu are puterea mentală și materială pentru a epuiza toate căile de atac într-un proces. Un român simplu este condamnat să accepte decizia inițială a judecătorului. Pentru că nu are resurse să se bată cu sistemul. Daca ai supărat și presa, poți să iți iei „la revedere” de la libertate. Asta e România de astăzi, unde toți suntem egali în fața legii, dacă avem bani.

Piedone și-a găsit dreptatea. Dar restul românilor, care nu au resursele necesare, cum ar trebui să facă?

Abonare
Anunță-mă despre
guest
2 Comments
Cele mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Onocolae
Onocolae
10 months ago

Am trecut prin justiția oarba și rău intenționată.

Modol ioan Claudius Modol
Modol ioan Claudius Modol
10 months ago

Care presă? Care justiție? Numai moluște fără coloană vînduți cu totul.🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Type at least 1 character to search
2
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x