Presa minte, presa tace

Revista PreseiPresa minte, presa tace

Presa minte, presa tace

Am criticat de multe ori instituțiile de presă din România pentru modul în care aleg acestea să dezinformeze publicul din țară. Nu este, așadar, de mirare că nu mă au la suflet nici pe mine, nici pe AUR. Sigur, puteam să recurg la aceleași metode financiare ca restul partidelor din România pentru a mă da bine pe lângă ele, dar am ales să rămân integru, de dragul susținătorilor noștri.

Nu am fost surprins să văd, astăzi dimineață, o altă rundă de minciuni aruncate la adresa noastra. Așa cum ne-au obișnuit, jurnaliștii de casă ai sistemului au pogorât din bula lor informațională și au început să împroaște venin, spunând că ambasadorul Rusiei „laudă” AUR. Tipic!

Dar cum ne-a lăudat, vă întrebați? A spus următoarele:

Aici este o excepție: la ultimele alegeri parlamentare neașteptat a reușit să intre în Parlament partidul de naționaliști AUR. În timp ce în politica românească se vorbea deschis despre necesitatea de a se supune voinței noului hegemon neocolonial SUA, acest partid a început să vorbească cu voce tare despre interesele naționale, deși în felul lor mai ciudat „unionisto-românesc”, cum este adesea numit.

Da, oameni buni, în viziunea nevertebratelor dătătoare de păreri si analfabete din punct de vedere istoric din spațiul public românesc a fi un unionist înseamnă a fi pro-rus. La fel cum a nu te supune tuturor ordinelor venite din afară înseamnă, automat, că ești „putinist”. A ține cu propria ta țară, conform lor, înseamnă a ține cu Rusia. Gimnastică mentală de care numai niște propagandiști adevărați ar fi, cu adevărat, capabili.

Am să îi amuz, însă, pe călăii democrației românești reamintindu-le nu numai de articolul publicat de mine în ziarul Adevărul în 2014, atunci când am organizat un protest la Târgul Internațional Gaudeamus împotriva deciziei de a permite Rusiei să participe, în calitate de musafir, la eveniment, ci și de toate pozițiile publice ale subsemnatului în ceea ce privește Rusia.

A spune că AUR este apropiat de Rusia jignește memoria strămoșilor noștri care și-au dat viața pentru țara noastră. A sugera că eu aș fi un apropiat al rușilor întinează suferința prin care au trecut sutele de mii de soldați români care au fost schingiuiți în lagărele din Siberia. A face o paralelă intre AUR și Putin pângărește sacrificiul tuturor prizonierilor politici din România, sfinților de la Aiud, Jilava, Văcărești sau Ramnicu Sărat, care au luptat împotriva comunismului până la capăt.

În fiecare an, fară oprire, am organizat marșuri memoriale pentru victimele de la Revoluție și pentru soldații români care au ținut pieptul ridicat în fața bolshevismului. Am curățat monumente naționale, am recondiționat mormintele eroilor neamului, pentru că asta am simțit. Nu i-am văzut pe niciunul dintre acești propagandiști să participe la un astfel de eveniment. De ce? Pentru că ei nu simt romănește și nici nu au simțit vreodată.

Le mai spun încă o data, poate înțeleg de data asta: AUR reprezintă interesele românilor și nimic mai mult. Nu suntem vasalii nimănui și nu vom accepta să fim influențați de nimeni, fie că vorbim de Bruxelles, Washington sau Moscova.  A venit timpul ca România să își recapete coloana vertebrală, să stea dreaptă în lume, să fie suverană. Și vom lupta pentru acest lucru, până la capăt.

Suntem o țară europeană, o țară membră NATO. Dar asta nu înseamnă că suntem niște iobagi moderni, gata să ascultăm ordinele stăpânilor, oricare ar fi ei. Așa cum a zis și marele Mihai Eminescu, „suntem români și punctum.”

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x