Programul de guvernare AUR. Reconstruim România în 15 puncte

Așa cum bine știți, am lansat luna trecută programul de guvernare AUR. Acesta este în dezbatere publică până pe 1 septembrie și vă invit să vedeți, în cele ce urmează, ce cuprinde.

Programul de guvernare AUR este în dezbatere publică, pentru că nu ne ascundem de nimeni și pentru că așteptăm să ne scrieți și să veniți cu propriile voastre idei la acesta. Programul poate fi consultat și pe www.programaur.ro.

Reconstruim România în 15 puncte. Programul de guvernare AUR

În cele ce urmează am să vă prezint succint ideile principale ale acestuia, invitându-vă pe voi, românii pentru care ne zbatem să reconstruim România, să îl parcurgeți în forma sa actuală pe pagina mai sus amintită, să îl discutați cu noi, să veniți cu propuneri și să îl facem împreună cunoscut tuturor prin distribuiri.

Vorbim, așadar, în programul de guvernare AUR despre:

1. ROMÂNII – DEMNI ÎN EUROPA ȘI ÎN LUME

Scopul guvernării în următorii 10 ani este să ridice standardul de viață din țara noastră la nivelul mediu din Uniunea Europeană.

2. REDUCEREA TAXĂRII MUNCII ȘI A COMPANIILOR. OPTIMIZARE FISCALĂ, SIMPLIFICARE, PREDICTIBILITATE ȘI DEBIROCRATIZARE A STATULUI

Creștem gradual, în primii patru ani de guvernare, salariul minim brut până la valoarea de 5.000 lei. Salariul minim brut se va indexa automat cu rata anuală a inflației.

3. VALORIFICAREA ÎN INTERESUL ROMÂNILOR A RESURSELOR NATURALE ȘI A COMPANIILOR STRATEGICE

Înființăm un program național în cadrul căruia vor fi prelucrate (primar, secundar, terțiar) bogățiile naturale, cum ar fi mineralele, apele, petrolul, gazele, aurul și metalele rare din subsol, precum și pădurile, plantele și alte elemente care fac parte din bogăția națională.

4. ASIGURAREA SECURITĂȚII ENERGETICE ȘI REINDUSTRIALIZAREA ROMÂNIEI

România trebuie să-și asigure suveranitatea energetică. Prin urmare, se va continua folosirea combustibililor fosili și a hidrocarburilor (cărbune, gaz, petrol), energiei hidro, nucleare, eoliene și solare. Prioritatea strategică va fi extragerea gazelor naturale și a țițeiului din zăcămintele existente.

Programul de guvernare AUR în imagini

5. FABRICAT ÎN ROMÂNIA

Ținta principală a guvernării AUR este dezvoltarea capacităților de producție autohtone.

6. OPRIREA DECLINULUI DEMOGRAFIC – ÎNCURAJAREA NATALITĂȚII ȘI FAMILIEI

Stimulăm natalitatea și sprijinim familia naturală prin lansarea Planului Național pentru Protejarea Familiei, cu o durată de 20 de ani.

7. SĂNĂTATEA NAȚIUNII

Construim spitale județene prin Programul „Ana Aslan”. Acest program se va finanța prin intermediul Companiei Naționale de Investiții pe baza unor proiecte-tip, folosind fonduri europene.

8. CUM ARATĂ ASTĂZI ȘCOALA, VA ARĂTA MÂINE ȚARA!

Redăm demnitatea cadrelor didactice. Programul național „DOMNUL TRANDAFIR” are ca scop redarea demnității cadrelor didactice prin salarizare și stimulente adecvate, oferirea de locuințe, statut, dotări și echipamente, precum și reducerea sarcinilor birocratice pentru a permite dascălilor să se concentreze pe activitățile didactice.

9. UNIȚI DE LA NORD LA SUD, DE LA EST LA VEST

Unim România prin proiectele de infrastructură. AUR susține conectarea rapidă a regiunilor țării prin construirea de autostrăzi și linii de cale ferată de mare viteză.

10. EFICIENTIZARE ADMINISTRATIVĂ: GUVERN SUPLU ȘI PUTERNIC, PARLAMENT CU CEL MULT 300 DE PARLAMENTARI

Respectăm voința românilor: Parlamentul României va avea maximum 300 de parlamentari.

11. DOMNIA LEGII

Nimeni nu este mai presus de lege, iar legile și sistemul coercitiv nu trebuie să încalce drepturile și libertățile fundamentale. Susținem implicarea activă în viața Cetății a românilor.

12. OCROTIREA CELOR VULNERABILI

Sprijin pentru cetățenii aflați în nevoie și care sunt predispuși să devină victime ale abuzurilor.

13. ROMÂNIA – ȚARA AGRICULTURII ȘI TURISMULUI

România poate hrăni întreaga Europă și ar putea fi o destinație importantă pentru turiști. Din păcate, nu reușim să ne asigurăm nici măcar necesarul intern de hrană și nici nu ne bucurăm de ceea ce avem în țară. De aceea trebuie luate măsuri concrete.

14. RENAȘTEREA SATULUI ROMÂNESC ȘI A GOSPODĂRIEI ȚĂRĂNEȘTI

Repopulăm satul românesc.

15. PROTEJAREA IDENTITĂȚII ȘI A MEDIULUI NOSTRU NATURAL

Apărăm familia naturală și luptăm împotriva ideologiei de gen, curentelor WOKE și Cancel Culture.

Milităm pentru supremația suveranității statelor în arhitectura mondială.

Vezi aici PROGRAMUL DE GUVERNARE AUR în forma sa integrală

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x