PSD și PNL defilează cu sarmaua-n furculiță, sub laleaua udemeristă. Pentru încă o dată. Poate ultima!

După Camera Deputaților, și Senatul a respins azi, în calitate de for decizional, cele trei proiecte referitoare la autonomia unui așa-zis ”ținut secuiesc”. Ceea ce însă nu s-a luat în discuție e faptul că proiectele au fost inițiate, în deplină cunoștință de cauză, de doi deputați ai UDMR- Kulcsar Terza Josef-Gyorgy și Zakarias Zoltan.. Nu e prima acțiune a UDMR pentru a sfârteca Transilvania. Și, dacă nu vom interveni, nici ultima. Dar și aceasta din urmă intră în deplină contradicție cu Constituția României.

Constituția României spune, negru pe alb, că ”partidele sau organizațiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a integrității sau independenței României sunt neconstituționale”. E exact cazul UDMR. Acest partid care proclamă că apără drepturile minorității maghiare din România militează de fapt pentru ruperea de țară a unei bucăți din teritoriul său.

Cum am spus și în intervenția mea la Cameră cu prilejul votului de respingere a proiectului celor doi parlamentari UDMR, nu înțeleg de ce atâta dezinteres din partea parlamentarilor PSD și PNL care au ales să voteze pe tablete, din vacanțele lor luxoase, pentru o acțiune menită să provoace secesiunea în România. Nu înțeleg motivul pentru care colegii noștri parlamentari, mai ales cei din arcul guvernamental, guvern care trebuie să apere integritatea țării, nu au fost prezenți și s-a votat pe tabletă, ca în timpul pandemiei. Nu suntem în stare de urgență sanitară, nu suntem, slavă Domnului, în război. Probabil ei au fost în război, cu sarmalele. Biroul Permanent ar fi trebuit să-i cheme prin prezență fizică pe toți parlamentarii la lucru. Noi, cei din AUR, ne-am opus întotdeauna în Birourile Permanente, ne opunem și public acestui mod de a legifera prin vot online, pe tabletă sau pur și simplu la telefon. Nu suntem plătiți să ne luptăm cu sarmalele, ci în cazul de față cu iredentismul. Caz în care i-am auzit în schimb pe domnul Budăi de la PSD, sau pe domnul Benga, cum au intervenit telefonic. Ei sunt, ca și alții, în exercitarea mandatului parlamentar, deci ce i-a împiedicat, ca și pe mulți alți colegi ai lor, să fie prezenți în sală?

Primesc salarii generoase din partea contribuabililor români, care, spre deosebire de ei, sunt la lucru. Au fost și 28, și 29 decembrie zile de lucru. Românii arată cât sunt de români, merg la serviciu, dar nu la fel fac aleșii lor din PSD, PNL, USR.
Ciolacu, Simonis și ceilalți ca ei, de-ai lui Ciucă, ne arată acum, de Sărbători, nu cât de români sunt, pentru că, între sarmale și patrie, ei aleg sarmalele. Doar la ceas de seară, bine ghiftuiți, se lasă pradă viselor umede în postări nocturne, despre o intrare în Schengen, din care ministrul de interne austriac i-a trezit la realitate. E iarăși un eșec: nu am intrat în niciun Schengen, domnule Ciolacu. Trezirea! Nu stiu unde sunteti, poate v-ati trezit din bețiile de după Craciun, dar nu am intrat în Schengen. Iar UDMR, profitând de sarmalele și vinul în care vă scăldați voi, guvernanții, vrea din nou să rupă România. Nu vă mai amăgiți cu surogate din acelea pe care le tot pomeniți, cu aeroporturile, cu vasele maritime sau fluviale. Asta nu înseamnă Schengen. Schengen înseamnă liberă circulație, drept prevăzut în tratatul nostru de aderare la UE, pe care dumneavoastră nu v-ați făcut destul de respectat în fata partenerilor externi să-l impuneți, spre a fi respectat. În schimb, stați la Palatul Victoria și vă ocupați de vendete personale și de potlogării, când reprezentanții UDMR dinamitează din nou Constituția, care pentru ei se pare că nu e mai mult decât un șervețel cu care se șterg de untura cârnaților. Ca și mulți dintre colegii dumneavoastră.

Nu vă pasă, de fapt, de România. Vă ocupați în schimb să-l dați afară pe secretarul de stat care a dovedit de fapt că și în decembrie 1989, făceați revoluție în fața oalei cu sarmale. Ce revoluție ați făcut dumneavoastră la Buzău? Ați schimbat forma covrigului?

Reveniți-vă din orgiile bahice sau din reveria sarmalelor. Dacă tot v-ați trezit să salvați România de sărbători, de ce nu veniți cu proiecte de lege care să o scoată din criza îndatorării excesive și a deficitului, pe care nu veți fi în stare nici cu slujbe să-l acoperiți cu bugetul pe care l-ați făcut pe genunchi? Duceți măcar lucrurile până la capăt. Constatați că UDMR acționează împotriva unității și suveranității României și încalcă Constituția. Nu veniți cu aberațiile acestea, cu autonomia, fără să oferiți și soluții.

Autonomie n-o să fie niciodată, cum nu e nici „ținut secuiesc”. Dar nu datorită dumneavoastră, domnule Ciolacu, prea preocupat să vă rescrieți biografia, dintr-un covrigar într-un Che Guevara. Asta e opera românilor eroici, din ceasuri eroice. Și tot românii de rând sunt cei care vor apăra România, inclusiv de cei ca dumneavoastră, prin vot. Suntem un stat național, unitar, indivizibil. Nu există autonomie teritorială pe teritoriul României. Punct! De aceea, toți deputații și senatorii AUR au votat pentru respingerea acestor proiecte, respinse și la Cameră, respinse și la Senat. N-a fost decât un joc, între PSD si UDMR, de a stârni tensiuni etnice, pentru a camufla problemele economice și eșecul intrării în Schengen, care s-a văzut, din nou, dureros, prin cozile kilometrice la vămi, de Sărbători.

Noi nu proferăm, ca acum două decenii, injurii la adresa conducerii UDMR de la tribuna Parlamentului, cerându-le să se întoarcă în Mongolia, de unde au venit, cu carnea sub șea. Nu e cazul să mai avem astfel de exprimari in Parlamentul Romaniei. Cerem, în schimb, în baza Constituției și a Legii partidelor sancționarea acestui partid, care acționează împotriva suveranității și unității României.

Maghiarii, românii, secuii, sașii, trăiesc în pace, în bună înțelegere în statul român, care respectă drepturile tuturor minorităților. Că dumneavoastră, domnule Ciolacu, ați pus la cale împreună cu liderii politici ai minorității maghiare astfel de inițiative, astfel de glume proaste, care sunt menite doar pentru a trece UDMR-ul acel prag de 5% la viitoarele alegeri care au loc pe 9 iunie, pentru Parlamentul European, vi se poate întoarce împotrivă. Ca și faptul că UDMR n-a condamnat inițiativa celor doi parlamentari, așa-zis ”afiliați” ai lor, și nu membri și au votat-o. Păstrând înțelegerea cu Ciolacu, UDMR păstrează și posturile de subprefecți, secretari de stat, subsecretari de stat, membri la ASF, Curtea de Conturi, Consiliul Concurenței și multe, multe altele, care dovedesc că partidul minorității maghiare participă mascat la guvernare. Dar votul UDMR a fost un vot care e împotriva suveranității și unității României și plasează încă o dată acest partid în afara legii și a Constituției. Despre asta, nici Ciolacu, nici liberalii cu care împarte sarmalele guvernării nu spun nimic și nu întreprind însă nimic.

PSD și PNL defilează cu sarmaua-n furculiță, sub laleaua udemeristă. Pentru încă o dată. Poate ultima.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x