
Raport George Simion, Președinte AUR, 1 – 6 octombrie
Democrația noastră e în pericol!
Niciodată în România ultimilor 24 de ani nu am asistat la asemenea abuzuri electorale precum în acest an. Pe 9 iunie am asistat la niște alegeri fraudate, la niște alegeri comasate în mod neconstituțional pentru ca partidele-sistem PSD și PNL să guverneze încă zece ani de acum înainte.
Iar zilele acestea, în perspectiva unor alegeri prezidențiale și parlamentare care vor avea loc practic simultan, procurori, judecători, Curtea Constituțională și toate celelalte componente ale sistemului represiv acționează în mod concertat pentru a anihila orice opoziție politică reală. Decizia de a invalida o candidatură la funcția supremă este inacceptabilă pentru un stat de drept, indiferent cine ar fi acea persoană.
Doamna Iovanovici-Șoșoacă a greșit de multe ori, și adesea impardonabil, față de mine și față de AUR. Dar, dincolo de lucrurile pe care le-a afirmat despre noi, dincolo chiar și de faptul că mi-a atacat familia și multe altele, consider totuși inacceptabil să nu-i permiți să candideze. Curtea Constituțională nu trebuie să decidă cine poate candida și cine nu.
S-a văzut că le este frică de forța suveraniștilor. Le este teamă că, după 35 de ani de concubinaj politic PSD-PNL, putem da României un președinte patriot, un președinte suveranist, care să țină cu românii. Trebuie să rezistăm, să ne unim, iar la cele trei runde de alegeri să nu ne împrăștiem votul în mai multe direcții, ci să alegem candidatul cu cele mai mari șanse de a bate sistemul!
Ursula von der Leyen ne întoarce, din nou, spatele!
Comisia Europeană s-a răzgândit și nu vrea să mai acorde bani României pentru a compensa daunele cauzate de inundațiile de luna trecută, deși inițial aprobase ajutoare pentru românii afectați. Am fost sfătuiți să ne descurcăm cu fondurile de coeziune, fonduri pe care birocrația ne permite cu greu să le accesăm.
Este revoltător că, în timp ce sume uriașe se alocă pentru alte scopuri, cum ar fi ajutorul pentru Ucraina, România și alte țări sunt lăsate pe dinafară. Ursula von der Leyen ne arată, din nou, cât de puțin îi pasă de țara noastră. În loc să fie solidari și să ne sprijine, am primit doar o lecție de nepăsare și cinism.
Totuși, în timp ce șefa Comisiei Europene ne spune că nu există bani pentru ajutoarele de urgență destinate României, noi, cei de la AUR, suntem pe teren, alături de sinistrați, construind ceea ce alții doar promit. În fața acestei nepăsări, noi demonstrăm că putem reconstrui România prin solidaritate și fapte concrete.
Cum decurg lucrările la Pechea: https://www.facebook.com/george.simion.unire/videos/1044421404089050
Suntem încă stăpâni în țara noastră?
Mă întreb și vă întreb: mai suntem stăpâni în țara noastră? Așa cum am spus la Pecica, nu doar că am fost mințiți că suntem în Schengen, dar și companiile strategice ne scapă de sub control. E.ON Energie va fi cumpărară de vecinii unguri, deci distribuția noastră de energie va fi decisă de la Budapesta. Pe lângă problemele energetice, băncile continuă să îngenuncheze antreprenorii români prin dobânzi cămătărești, iar seceta face imposibilă plata ratelor pentru agricultori. Mulți dintre aceștia vor fi nevoiți să cedeze pământurile și gospodăriile.
Soluția? Să credităm antreprenorii români, cei care nu pleacă din țară și nu își exportă profiturile. Fiecare două-trei comune ar trebui să aibă o fabrică mică, care să producă alimente, precum biscuiți, magiun sau suc de mere, de exemplu. Orice, dar să fie fabricat în România. Pandemia ne-a arătat cât de dependentă este România de importuri, iar noi nu mai producem aproape nimic. Politica noastră trebuie să fie una de susținere a producției interne, de la irigații și depozitare, până la prelucrare.
Am mers să ajutăm un producător la strângerea strugurilor
Săptămâna trecută, alături de colegii mei, am fost în Vrancea să culegem struguri pentru un producător român care risca să piardă recolta, în timp ce statul întoarce privirea. Situația pe care am găsit-o pe teren reflectă starea agriculturii românești: oamenii sunt lăsați să se descurce singuri, iar statul, care ar trebui să sprijine producătorii, îi ignoră.
Am avut o discuție deschisă cu producătorul, care mi-a spus cât de greu îi este să găsească oameni dispuși să lucreze. O parte din problemă este, evident, sistemul social care îi face pe unii să prefere ajutoarele sociale în locul muncii. Am discutat și despre cum actuala guvernare a eșuat în a crea un cadru care să valorifice produsele autohtone.
În loc să vedem o piață agricolă susținută și încurajată, asistăm la o criză a forței de muncă și la invazia produselor de import, care sufocă producția locală. Anul viitor, dacă vom fi la guvernare, vom face ceea ce actualii lideri nu au făcut: să sprijinim producătorii români, să tăiem ajutoarele sociale pentru cei care pot să muncească și să stopăm invazia de produse de import care ne sufocă piața autohtonă. Doar împreună putem face schimbarea pe care România o merită!
Mere de Voinești pentru școlile românești!
După ce am fost alături de un producător din Vrancea pentru a culege strugurii care riscau să se piardă din cauza lipsei de ajutor, am mers la Voinești, județul Dâmbovița. Acolo, doi producători locali de mere și prune mi-au povestit despre greutățile pe care le întâmpină, de la lipsa forței de muncă la prețurile mici oferite pentru fructele lor.
Așa cum am spus și la Voinești, soluția este simplă: statul trebuie să investească în fabrici de procesare și învățământ adaptat la piața muncii. În acest fel, producătorii români ar putea să își vândă produsele și să valorifice ceea ce au la maxim, fără să fie nevoiți să apeleze la prețuri derizorii oferite de intermediari.
Producătorii români nu au nevoie de milă, ci de susținere reală. Am fost la ei pentru a le asculta problemele și pentru a ne angaja că vom face schimbări reale, atât pentru Voinești, cât și pentru toate zonele agricole din țară!
Vezi ce am discutat cu aceștia aici: https://www.facebook.com/george.simion.unire/videos/854320750136689
Planul SIMION pentru Agricultură, soluția pentru redresarea agriculturii românești din care a mai rămas doar o umbră
Săptămâna trecută, la Poienești, în județul Vaslui, am prezentat Planul SIMION pentru Agricultură, un plan menit să aducă o schimbare profundă în viața țăranilor și fermierilor români. Împreună, putem renaște agricultura românească și să ne asigurăm că resursele noastre sunt valorificate aici, în România.
Am subliniat un adevăr dureros: agricultura românească a fost lăsată de izbeliște de actualele guverne. România, un stat agricol cu potențial uriaș, a ajuns să importe 70% din carnea de porc și produse esențiale, în timp ce producția noastră internă este marginalizată.
Planul SIMION propune măsuri reale pentru redresarea agriculturii. Vom construi 50 de unități regionale de preluare, sortare și depozitare, și vom investi în fabrici de prelucrare la nivel local. Nu putem tolera ca România să nu fie capabilă să producă magiun, biscuiți sau pâine la noi în țară, pentru că nu avem oameni, mână de lucru, în timp ce românii lucreză în Germania sau Spania. Este timpul să investim în gospodăriile țărănești și să le dăm oamenilor posibilitatea să lucreze pământul românesc.
În același timp, este crucial să punem capăt fenomenului de land grabbing. Vom introduce un moratoriu care să interzică vânzarea terenurilor agricole către cei care nu au reședință de cel puțin 10 ani în România. Trebuie să protejăm resursele noastre și să susținem fermierii români prin dobânzi mici și credite accesibile, prin înființarea unei bănci agricole. Doamne ajută să reușim!
PSD plagiază din nou AUR
După ce s-au dovedit a fi lipsiți constant de idei originale, PSD continuă să plagieze inițiativele AUR. De această dată, au venit cu un plan de dezvoltare a pisciculturii în Marea Neagră, dar, în loc să sprijine gratuit comunitățile locale, aleg să impună noi taxe și să creeze scheme financiare menite să îngrașe bugetul guvernului.
În timp ce noi, cei de la AUR, propunem soluții reale pentru redresarea economică, proiecte care să fie finanțate fără a împovăra cetățenii, PSD transformă orice idee bună într-o oportunitate de a cere bani. Această abordare nu face decât să frâneze dezvoltarea pisciculturii și să pună în pericol potențialul imens pe care Marea Neagră îl poate oferi pescarilor și economiei locale.
Abordarea lor dovedește încă o dată incapacitatea guvernului PNL-PSD de a pune interesele naționale și comunitățile locale pe primul loc. AUR rămâne ferm în propunerea de a dezvolta piscicultura și alte proiecte economice fără a solicita noi taxe și fără a îngreuna situația pescarilor și a locuitorilor din regiune.
Klaus Iohannis și-a făcut teren de golf, tot din banii românilor!
După ce timp de zece ani președintele Klaus Iohannis a sfidat problemele țării și a călătorit prin întreaga lume cu aeronave de lux, a decis ca la final de mandat să dea un tun, tot din banii românilor, și să își construiască un teren de golf la vila de protocol de la Neptun.
Declarațiile lui Rareș Bogdan din aceste zile nu sunt altceva decât o sfidare la adresa românilor, care muncesc din greu, zilnic, și își câștigă traiul în mod onest. Să elimine din amploarea situației create de mofturile lui Iohannis, Rareș Bogdan vine cu glume proaste, precum că la Neptun nu este un teren de golf, ci trei găuri făcute de trei coropișnițe. Mai mult, liberalul spune că un astfel de teren poate să își facă și el.
Iohannis, Ciucă, Ciolacu, Rareș Bogdan, lăsați glumele, lăsați terenurile de golf! Puneți mâna pe lopeți și veniți la Pechea, să vedeți cum trăiesc cu adevărat românii, din cauza incompetenței voastre: în noroaie! Românii s-au trezit și nu vă vor mai vota în acest an!
Din pacate e haos si nesiguranta ! E necesara consecventa si neatarnare in toata aceasta batalie! George S ! Sanatate si felicitari pentru tot ce faceti ! Mult succs !
Hai Romania 🇷🇴
Doamne ajută 🙏🙏🙏George Simion Președinte României succes Planul Simion ❤️🤝🤝🤝🇹🇩🇹🇩🇹🇩💪💪💪