Raport Președinte AUR 03 – 09 aprilie

AUR este alături de agricultorii români

Împreună cu parlamentarii AUR, dar și cu membri și simpatizanți ai partidului, ne-am alăturat protestelor fermierilor care au avut loc săptămâna trecută pe teritoriul țării. Am atras atenția de multe ori în Parlament despre dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar românesc, pe fondul distorsiunilor de piaţă cauzate de războiul din Ucraina, dar din păcate strigătele noastre nu sunt auzite.

Mesajul nostru către cei din Guvern este unul simplu: opriți importurile din Ucraina și protejați agricultorii români! Să luăm exemplul Poloniei care a stopat importurile cerealelor ieftine din Ucraina. AUR va pune mereu interesele României și ale fermierilor români pe primul loc!

În vizită la „VivaNatura”, un brand sută la sută românesc

Zilele trecute am vizitat fabrica „VivaNatura”, un brand sută la sută românesc de produse cosmetice și dermatocosmetice apărut în anul 1996. Am vrut să văd cum se descură în aceste vremuri o firmă cu capital integral românesc și ce probleme întâmpină. Patronul mi s-a plâns de accesul greu al produselor în hipermarketuri.

O măsură esențială din viitorul program de guvernare AUR este ca pe orice raft al unui lanț alimentar din România, la orice produs din străinătate să se găsească, dacă se produce, și un produs românesc. Fără această reglementare, marile lanțuri vor omorî producția din România.
Recomand tururor să aleagă să cumpere produse naturale românești fabricate de antreprenorii români.

Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară continuă să sfideze românii

Săptămâna trecută, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară a fost invitat la Comisia Economică din Camera Deputaților, prilej cu care l-am întrebat despre bonusurile de performanță pe care și le-a acordat, în condițiile în care în ultimii ani două companii mari de asigurări au dat faliment.

Sfidând românii cu nonșalanță, acesta nu ne-a răspuns la nicio întrebare privind activitatea instituției inutile pe care o conduce. Mai mult, a ținut să sublinieze că își merită salariul de peste 10 mii de euro lunar, în condițiile în care un român de rând muncește pe brânci pentru salariul minim pe economie.

Actuala conducere a ASF și-a ratat misiunea asumată la preluarea mandatului și ca urmare a seriei interminabile de greșeli și erori prin care a bulversat piața românescă cerem să fie demisă. AUR va lupta în continuare pentru dreptate și pentru români.

AUR, singura forță politică interesată cu adevărat de Delta Dunării

Astăzi, pe Chilia trec nave maritime pline-ochi, iar canalul Bîstroe este adâncit pe zi ce trece. Deși a fost de acord să permită României să facă măsurători în zonă, Ucraina nu se ține de cuvânt și creează un impas fără precedent.

În acest context, săptămâna trecută, alături de colegii mei din AUR am organizat o dezbatere cu tema „Canalul Bîstroe – interes național, dezinformare sau trădare?”, la care au participat politicieni, istorici, oameni de știință și specialiști, alături de jurnaliști și activiști de mediu.

În cadrul dezbaterii am discutat despre efectele grave ale lucrărilor de adâncire a brațului Chilia pe care Ucraina le efectuează de aproape 20 de ani. Aceste lucrări amenință una dintre comorile României, Delta Dunării, aflată pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Am subliniat că noi ne opunem oricărui plan de construcție a canalului Bîstroe, deoarece mediul înconjurător ar putea fi afectat iremediabil, distrugând Delta Dunării și prejudiciind, implicit, interesele României. Când AUR va fi la guvernare, România va avea politică externă, reprezentare externă, și respect din partea statelor lumii.

Lansarea cărții „Acea Europă în care credem”

Săptămâna trecută, la Palatul Parlamentului, împreună cu Institutul Conservator „Mihai Eminescu” am lansat cartea conferinței internaționale „Acea Europă în care credem” desfășurată în noiembrie alături de parteneri suveraniști din mai multe state europene. Scopul evenimentului a fost de a armoniza o viziune conservatoare asupra dezvoltării Europei.

Peste două sute de persoane, cu un cuvânt greu de spus în domeniile lor de activitate, au participat la lansarea cărții care cuprinde toate discursurile pe care liderii europeni suveraniști le-au susținut în cadrul conferinței.

Suntem singurul partid din România care are un Institut cultural, fapt care dă încă o dată măsura rigurozității noastre doctrinare. Forțele patriotice ale Europei şi ale întregii lumi s-au unit pentru a lupta împotriva actualei boli ideologice care ameninţă lumea.

PSD-PNL-UDMR susțin revenirea SRI în anchetarea dosarelor penale

Săptămâna trecută, Camera Deputaților a adoptat proiectele de lege care vizează modificarea mai multor articole din Codul Penal, printre care și abuzul în serviciu și implicarea SRI în anchetarea dosarelor penale.

Prin votul dat de partidele sistemului nu s-a institut un prag la abuzul în serviciu, deși Curtea Constituțională solicita acest lucru. De asemenea, SRI revine în anchetarea dosarelor penale, mai exact pot fi folosite ca probe interceptările SRI făcute pe mandate de siguranță națională și în cazul dosarelor de corupție.

Am spus de nenumărate ori că SRI nu are ce căuta în anchetele penale. Ca urmare, împreună cu colegii din AUR vom contesta la Curtea Constituțională această prevedere introdusă de PSD-PNL-UDMR.

AUR se va bate pentru normalitate în orice for politic, la orice nivel, oricât timp va fi nevoie!

Uniunea Europeană cere României aprobarea unui „Certificat de Filiație European” care să recunoască legătura de rudenie între copii și părinți din toate statele membre, indiferent de modul în care sunt concepuți sau născuți copiii și indiferent de tipul de familie din care copiii fac parte, inclusiv în cazul copiilor cu părinți de același sex, motivând asigurarea protecției drepturilor fundamentale ale copiilor în situații transfrontaliere.

În opinia noastră, această strategie nu are nimic în comun cu interesul superior al copilului. Practic, dacă un stat membru UE recunoaște persoane LGBT ca părinți, și România va fi obligată, prin această propunere, să le recunoască drepturile parentale.

Colegul meu Andrei Hangan a depus amendamente în cadrul Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, atrăgând atenția că în elaborarea unui astfel de act normativ european legislațiile și practicile naționale trebuie să fie luate în considerare pe deplin.

Noi, cei din AUR, suntem total împotriva acestei propuneri, ca partid de dreapta, conservator, susținător al familiei naturale dintre bărbat și femeie.

Un vechi deziderat de zece ani pe care îl propuneam: puncte comune de frontieră cu R. Moldova, adoptat

Este vorba despre proiectul de lege L182/2023 votat de colegii senatori din AUR prin care se ratifică Acordul dintre Guvernele de la București și Chișinău privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei de stat Albiţa – Leuşeni.

Se va crea, astfel, un punct comun de trecere a frontierei „româno-române” de la Albița-Leușeni. Un pas mic, în aparență, însă o etapă simbolică foarte importantă în reîmplinirea idealului nostru național. Asta este lupta pe care înaintașii noștri ne-au încredințat-o, asta trebuie să facem.

Partidele sistemului resping dreptul românilor la un trai decent

Împreună cu colegii din AUR am propus o inițiativă legislativă prin care persoanele cu handicap și părinții sau îngrijitorii copiilor cu handicap ar putea beneficia de indemnizații mărite care le-ar garanta un trai decent.

De asemenea, am propus înjumătățirea impozitului salarial și impozitarea cu 1% a tuturor companiilor cu cifra de afaceri mai mare de 250 de milioane lei, dacă declară un profit mai mic de 10%, pentru a crește resursele bănești rămase la dispoziția salariaților.

Din păcate, „aleșii poporului” s-au abținut de la vot, respingând astfel orice tentativă a noastră de a le asigura românilor șansa la o viață mai bună în țară. La următoarele alegeri avem nevoie de majoritate pentru a ne putea pune în aplicare proiectele.

Ce am făcut cu salariul de deputat

La sfârșitul săptămânii trecute am reușit să ajung la Bertu, Laurențiu și Ionuț, cei trei copii din Filiași de care am grijă, și să le fac o bucurie în preajma sărbătorilor pascale. Le-am donat 90% din salariul de parlamentar pentru a-i ajuta să răzbească la școală și a-i motiva să aibă rezultate bune în continuare. De asemenea, le-am dus dulciuri și le-am promis că îi duc la mare și în acest an dacă își vor face temele și vor fi sârguincioși.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x