Raport Președinte AUR 12- 18 decembrie

PSD trebuie să-l lase din brațe pe Klaus Iohannis

Săptămâna trecută, alături de colegi, membri și simpatizanți AUR am mers la sediul PSD pentru a preda cele peste două milioane de semnături strânse pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis.

 

Mesajul nostru a fost unul clar, PSD nu mai trebuie să-l protejeze pe Klaus Iohannis. Locatarul de la Cotroceni trebuie să plece. Acum depinde doar de Marcel Ciolacu și cei din conducerea PSD dacă vor continua să îl țină în funcție, împotriva voinței românilor, sau vor asculta vocea poporului.

 

Noi – cei de la AUR – avem soluțiile pentru ca România să nu mai fie umilită: demiterea lui Klaus Iohannis și alegeri anticipate de urgență.

Schior, turist, orice altceva, dar nu președinte!

În urma conferinței de presă făcută de turistul de la Cotroceni după eșecul aderării la Schengen, unde a spus că românii nu trebuie să boicoteze firmele austriece, am luat atitudine.

 

Pentru că nu a făcut decât să ne confirme încă o dată impotența diplomației românești, împreună cu sute de colegi, membri și simpatizanți AUR am protestat în fața Palatului Cotroceni, unde am cerut demisia de urgență a lui Klaus Iohannis.

 

Atât în cazul Schengen, cât și în alte probleme de interes pentru România, culegem eșecul diplomației de Cotroceni pe care țara noastră a avut-o în ultimii 8 ani de zile. Singura soluție care există sunt alegerile anticipate.

 

Alături de colegii din AUR și experții prezenți la eveniment am trecut în revistă soluțiile pe care alături de specialiștii AUR le-am oferit de-a lungul acestui an și care ar fi putut să prevină actuala criză în care ne aflăm cu toții, dacă s-ar fi pus în aplicare.

 

Suntem singurul partid de opoziție din România care a lansat în dezbatere teme pe care partidele sistemului le vor trecute sub tăcere, pentru a-și ascunde neputința și incompetența de care au dat dovadă în rezolvarea problemelor cu care se confruntă românii.

Am depus peste 4 000 de amendamente la Legea bugetului de stat pentru 2023

Săptămâna trecută a fost votată Legea bugetului de stat pe anul 2023. Guvernanții au considerat că în doar șase zile putem studia proiectul de lege, depune amendamente, susține în comisiile ambelor Camere și vota legea în Plen.

 

În ciuda obstacolelor, alături de colegii din AUR am depus peste 4000 de amendamente care vizează investiții în educație, sănătate, infrastructură locală, biserici sau protejarea comunităților de români de peste granițe. Dar, din păcate, doar 7% din buget va fi alocat investițiilor, restul banilor fiind aruncați doar pentru supraviețuire.

 

Acest buget nu are nicio legătură cu interesele românilor, ci este o simplă înțelegere a partidului unic PNL-PSD-UDMR pentru a sprijini sinecurile și a plăti angajamentele pe care guvernanții de carton și le-au luat în fața grupurilor de interese care dictează, de fapt, la București.

 

Nu este vorba nicidecum de sprijinirea evoluției României, ci doar de perpetuarea statutului de „colonie de mâna a paisprezecea” pe care l-am „obținut” cu brio.

Românii de pretutindeni, prioritatea AUR

Săptămâna trecută, o serie de amendamente propuse de noi, cei de la AUR, în interesul românilor au fost aprobate și vor fi incluse în Legea bugetului de stat pentru anul 2023. Printre acestea se numără:

 

  1. acordarea mai multor burse identitare pentru elevii români care studiază în limba română în şcolile publice din Ucraina;
  2. alocarea de fonduri pentru întreținerea sau restaurarea unor biserici-monumente istorice din țară, precum și pentru finisarea şi dotarea unor așezăminte sociale și a unei grădiniţe aflate sub coordonarea Bisericii;
  3. acordarea de sprijin financiar unui număr de 40 de preoți din Republica Moldova care au trecut împreună cu parohiile lor la jurisdicția Mitropoliei Basarabiei a Bisericii Ortodoxe Române;
  4. suplimentarea bugetelor alocate consulatelor românești din Marea Britanie, Italia și Germania, având în vedere nevoia creșterii eficienței serviciilor consulare;
  5. alocarea de fonduri pentru realizarea unui muzeu care să promoveze românismul în județul Covasna.

 

Vom lupta în continuare pentru ca românii să trăiască mai bine și să aibă un viitor demn acasă.

AUR, mesaj pentru companiile austriece din România

Mai multe informații apărute în presă arată că OMV PETROM, recurgând la evidență economică și contabilă dublă, ar ascunde anual milioane de tone din producția de țiței, pentru a nu plăti redevența corespunzătoare statului român.

 

În acest context, colegul meu Boris Volosatîi a formulat o interpelare parlamentară către prim-ministrul Ciucă, șeful ANAF și șeful ANRM, solicitându-le să publice volumele totale de țiței extrase și prelucate în România, precum și cele exportate din 1990 încoace, dar și să explice dacă OMV PETROM are sau nu datorii la plata redevențelor din domeniul petrolier.

 

Transmitem un mesaj clar tuturor companiilor străine care se cred stăpâni pe plantație în România: refuzăm să fim tratați ca o colonie de mâna a paisprezecea!

AUR luptă pentru bunăstarea fiecărui român

Printr-un amendament susținut în Plenul reunit, colegii mei Sorin-Cristian Mateescu și Dumitru-Viorel Focșa au obținut fonduri din bugetul de stat alocat anului 2023 pentru realizarea unui Centru Social și Medical în comuna Lumina, județul Constanța. De Centru va beneficia o comunitate de peste 13.000 de locuitori, dintre care 1400 de pensionari și peste 2500 de copii.

 

Luptăm pentru bunăstarea fiecărui cetățean român și nu lăsăm pe nimeni în urmă.

Salvatorii din România merită pensii decente

Lucrătorii din serviciile de urgență voluntare și cei din serviciile de urgență profesioniste din România merită să aibă dreptul la o pensie de lucru în condiții speciale.

 

În acest sens, împreună cu colegii din AUR am propus introducerea unui nou „loc de muncă în condiții speciale” care să îi includă și pe aceștia. Din păcate, partidele sistemului nu văd, nu aud și nu înțeleg altceva decât ceea ce le dictează partidul și, astfel, au respins propunerea noastră, considerând că personalul serviciilor de urgență voluntare nu lucrează în condiții deosebite de muncă și, deci, nu merită o pensie adecvată muncii lor.

 

Politrucii habar nu au ce înseamnă cuvântul „voluntar”.

Spunem stop ideologiei „de gen” promovată în România

Săptămâna trecută, îndemnați de președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, parlamentarii sistemului au votat un document care prevede „consolidarea egalității de gen în România”.


Vedem că sub pretextul promovării egalității de șanse între femei și bărbați se propune o dictatură a minorităților sexuale promovate intensiv de marxiștii din vest prin ideologia conform căreia „genul” nu este același cu sexul biologic.

Alături de colegii din AUR am atras atenția asupra minciunilor din document, propunând o serie de amendamente astfel încât forma lui să devină cât mai apropiată de scopul declarat. Amendamentele nu au fost luate în calcul.

 

Noi, cei de la AUR, am votat împotriva acestei viclenii ideologice. Parlamentul ar trebui să dezbată adevăratele crize din societatea românească și să se preocupe mai mult de nevoile românilor, în loc să insiste cu ideologiile neomarxiste.

Type at least 1 character to search
link partner best website game online: ligaciputra ligagg88 dolar138 gas138 kingceme hoki99 bos88 zeus138 sky77 gaspol168 slot5000 babe138 luxury12 indobet luxury111 elanggame