Raport Președinte AUR 20 – 26 februarie

Delta Dunării, în pericol. Ce mi-au spus oamenii locului

Chiar sub ochii noștri, în acest moment Delta Dunării este pusă în pericol de lucrările de adâncire a Canalului Bîstroe desfășurate de Ucraina. Împreună cu colegii din AUR i-am cerut ministrului Aurescu să renunțe la a mai fi un sclav util pentru alte interese din afara României și să acționeze în interesul poporului român. Acum, acest interes presupune apărarea Deltei Dunării.

Am mers în Deltă pentru a vedea cu ochii mei cum are loc operațiunea de adâncire a canalului, dar și pentru a discuta cu localnicii despre efectele nefaste ale acestei acțiuni. Cei cu care am stat de vorbă mi-au spus că nivelul apei a scăzut cu 60 de centimetri în ultimele zile, iar peștele se găsește din ce în ce mai puțin. De asemenea, mi s-au plâns că în ultimii 20 de ani nu au fost vizitați de niciun oficial de la București, fiind lăsați de izbeliște, să se descurce fiecare cum poate.

Este timpul să luăm atitudine față de aceste ofense grave la adresa statului român. O să ne luptăm cu toate puterile pentru a bloca lucrările autorităților ucrainene care duc la distrugerea Deltei Dunării. Fiți alături de noi, iar guvernanții care nu sunt capabili să apere România în fața acțiunilor desfășurate de Ucraina să plece acasă!

AUR a lansat Platforma de Merit

Șansa României stă în mâinile celor mai capabili dintre noi. Politica nu trebuie să fie o barieră în calea competenței, dar nici nu poate fi o trambulină pentru cei care vor să huzurească la vârf.

Săptămâna trecută, alături de colegii din AUR am lansat Platforma de Merit, un program de selecție și evaluare publică a candidaților și proiectelor politice ale partidului. Prin acest demers asumat, Alianța pentru Unirea Românilor devine primul partid care oferă alegătorilor posibilitatea de a participa în mod deschis la elaborarea unei strategii de guvernare.

Platforma de Merit AUR este conceptul care scoate la suprafață valorile, oferă o tribună de exprimare celor mai valoroși români și sintetizează proiecțiile de dezvoltare a societății. Prin aceasta, românii au posibilitatea să propună idei sau proiecte, dar și să candideze sau să recomande persoane care întrunesc toate calitățile aferente unei funcții publice. O echipă de specialiști din cadrul partidului va evalua fiecare propunere și va adăuga cele mai inspirate recomandări la proiectul de guvernare AUR.

Astfel, Platforma de Merit AUR poate reprezenta și șansa ta de a-ți face cunoscute proiectele și de a promova spre vârful politicii românești. Împărtășește cu noi viziunea ta despre viitorul României și ce poți face tu pentru ca lucrurile să se schimbe în bine.

În vizită la românii din Italia

Săptămâna trecută, împreună cu colegul Sorin Lavric am efectuat o vizită în Italia, unde ne-am întâlnit cu românii noștri din regiunile Puglia și Calabria. La eveniment au participat și reprezentanți regionali ai partidului Fratelli d’Italia, cu care avem obiective comune.

Le-am transmis tuturor că cea mai mare bogăție pe care o are un popor sunt oamenii și i-am îndemnat să nu își piardă speranța și să lupte pentru România de oriunde s-ar afla.

Românii din diaspora reprezintă o prioritate pentru noi, cei de la AUR, și vom depune toate eforturile în continuare pentru a crea condiții optime ca aceștia să revină acasă.

 

Resursele României trebuie să aparțină României

Săptămâna trecută m-am alăturat protestului organizat de sindicaliștii din silvicultură, nemulțumiți de un proiect legislativ prin care activităţile comerciale ale regiilor autonome, inclusiv Romsilva, vor fi organizate în societăţi pe acţiuni sau cu răspundere limitată.

Din fața Senatului am transmis un mesaj clar, și anume că pădurile României nu trebuie înstrăinate. Ca alte bogății ale țării, lemnul aparține statului român și trebuie protejat. Suntem alături de silvicultorii români și de toți cei care apără resursele României și își cer drepturile. În acest context, pe 10 martie vom merge într-o inspecție parlamentară la Sweighoffer și Kronospan, pentru a cere lămuriri.

Vom depune toate eforturile pentru refacerea fondului forestier național, dar și pentru ca lemnul românesc să fie valorificat în țară, nu peste hotare.

AUR este singura forță care luptă pentru România.

PSD și PNL continuă să promoveze incompetența

Săptămâna trecută, în cadrul Comisiilor reunite de buget a avut loc audierea candidaților pentru ocuparea unei poziții de vicepreședinte al Curții de Conturi. Alături de colegii din AUR am susținut pentru această funcție un profesionist, un om competent, pe Cătălin Ghinăraru.

În schimb, tripleta toxică PSD-PNL-UDMR a ales să continue politica de a pune în instituții importante persoane desemnate nu pe criterii de competență și profesionalism, ci pe criterii de rudenie. Candidatul susținut de coaliția majoritară a fost soția lui Remus Pricopie, fost ministru PSD al Educației, actualmente rector al SNSPA.

În vreme ce candidatul propus de noi a avut o prezentare profesionistă, candidatul coaliției de guvernare a avut o prestație lamentabilă, reprezentanții PSD și PNL fiind vizibil rușinați că trebuie să o susțină pe doamna Pricopie.

Cu toate astea, membrii PSD, PNL și UDMR vor vota după cum li se comandă de la centru.

Iată de ce insistăm că România are nevoie să se ghideze după principiul meritocrației, ca să stârpim răul de la rădăcină.

Acces la sport pentru copiii României

În România, statisticile arată că aproximativ 30% dintre copiii cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani sunt supraponderali, iar între 15 și 20% dintre aceștia sunt obezi. În acest context, împreună cu parlamentarii AUR am propus un nou proiect de lege privind modificarea Legii educației fizice și sportului, astfel încât să se poată înființa centre sportive comunitare destinate minorilor înscriși la toate nivelurile și formele de învățământ preuniversitar, pentru a asigura acestora drepturi egale de acces la activități fizice.

Totodată, pentru a garanta egalitatea de acces la activitățile sportive, propunerea noastră prevede și posibilitatea minorilor de a primi gratuit, în urma solicitării, câte un echipament sportiv adecvat sportului practicat.

Înainte de a vorbi despre sănătatea copiilor și despre importanța sportului, trebuie să creăm infrastructura adecvată și să oferim șanse egale tuturor.

Guvernul a introdus promovarea homosexualității în școli. AUR se opune propagandei în instituțiile de învățământ

La sfârșitul anului trecut, Coaliția pentru Egalitate de Gen a publicat un ghid destinat cadrelor didactice, intitulat „Egalitatea de Gen: Predarea și Integrarea în Învățământul Preuniversitar”, trimis inclusiv inspectoratelor școlare județene. În manualul menţionat, recomandat pentru a fi folosit începând cu clasa a V-a, acronimul LGBT apare de 30 de ori, iar identitatea de gen este definită drept „genul cu care o persoană se identifică”.

În acest context, colegii mei Acatrinei Dorel-Gheorghe și Lucian-Florin Pușcașu i-au adresat o interpelare parlamentară ministrului Educației, Ligia Deca, solicitându-i să clarifice public de ce consideră că este necesară o promovare agresivă a propagandei LGBT în școli.

AUR consideră că ideologia de gen este o aberație teoretică care descinde din oficina actuală a activiștilor neomarxiști. Familia nu este o temă de negociat, cum nu e nici o problemă de rezolvat.

Republica Moldova trebuie să fie conectată la rețeaua transeuropeană de transport

Săptămâna trecută, Comisia pentru afaceri europene din Senat a dezbătut o propunere de Regulament european care urmărește dezvoltarea rețelei transeuropene de transport, prin extinderea a patru coridoare existente către Ucraina și Republica Moldova.

În urma intervenției colegului meu Andrei Hangan, Comisia a aprobat amendamentele noastre, și anume ca noul Regulament european să menționeze explicit utilizarea ecartamentului standard european de 1435 milimetri și pe noile căi ferate care vor traversa Republica Moldova, ca parte a planului de extindere a rețelei transeuropene de transport. Inițial, acest lucru era menționat doar pentru noile căi ferate care vor traversa Ucraina.

De asemenea, au trecut de votul comisiei și observațiile noastre referitoare la faptul că orice plan de lucrări pe canalul Bîstroe ar putea afecta iremediabil mediul înconjurător, distrugând Delta Dunării și aducând prejudicii mari României. Observația noastră era necesară, întrucât Ucraina a solicitat recent adăugarea canalelor Chilia și Bîstroe la rețeaua transeuropeană de transport.

AUR continuă seria dezbaterilor cu categoriile profesionale din România

Săptămâna trecută, alături de colegii din AUR am organizat o dezbatere privind „Transportul public regulat urban și metropolitan din România – problemele sistemice, soluții și perspective”, la care au participat reprezentanți ai tuturor sindicatelor din România care activează în transportul public urban și metropolitan.

Conferința a avut ca subiect corectarea anumitor legi și identificarea soluțiilor pentru ca transportul public local din România să devină din ce în ce mai performant. De asemenea, s-a subliniat importanța stabilirii unor legi foarte clare în domeniul transportului.

Noi, cei de la AUR, ne dorim să contribuim la adoptarea statutului personalului din transportul public regulat urban şi metropolitan, iar cea mai eficientă metodă prin care putem face asta este să discutăm direct cu românii care cunosc lucrurile de la firul ierbii. Vom organiza constant astfel de dezbateri pentru a fi într-o permanentă legătură și dialog cu categoriile profesionale din România.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x