Raport Președinte AUR 29 mai – 4 iunie

Alegerile din 9 iunie 2024, ultima șansă pentru România

Săptămâna trecută, alături de colegii din AUR și de europarlamentarul Cristian Terheș am organizat o conferință de presă extraordinară în Parlament în care am abordat subiectul renunțării la dreptul de veto al României în cadrul UE și tema deciziei CEDO cu privire la familiile formate din parteneri de același sex.

Pe acestă cale am reiterat solicitarea transmisă ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, de a retrage susținerea publică pe care a anunțat-o cu privire la renunțarea României de a exercita dreptul de veto. Trădătorul de Aurescu vrea să anuleze un avantaj major al țării noastre, care o făcea egala celorlalte state din Uniunea Europeană, și anume acela de a spune „Nu” în probleme de apărare și politică externă pentru Uniunea Europeană și pentru statul român.

De asemenea, am solicitat Guvernului României să conteste decizia pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat-o cu privire la căsătoriile între persoanele de același sex. În cazul în care Guvernul nu va lua atitudine, noi, cei din AUR, vom demara procedurile pentru organizarea unui nou referendum pentru redefinirea familiei în Constituţie.

Alegerile din 2024 reprezintă ultima șansă să obținem o majoritate în fruntea țării care să apere Familia, Libertatea și Țara.

AUR susține greva profesorilor

Regimul condus de Klaus Iohannis, al cărui proiect prezidențial a fost pentru două mandate „România educată”, umilește zilnic cadrele didactice. Ultimele așa-zise „oferte” propuse de Guvern în încercarea de a opri grevele sunt o bătaie de joc la adresa dascălilor și la adresa învățământului românesc. Nu cu firimituri aruncate duminica la prânz prin purtătorul de vorbe al lui Nicolae Ciucă se rezolvă criza din educație!

Este evident că guvernanții nu înțeleg nimic din ce se întâmplă în România, de aceea săptămâna trecută am dus în biroul lui Marcel Ciolacu mesajele pe care profesorii le transmit guvernanților de mai bine de o săptămână.

Noi, AUR, suntem solidari cu profesorii intrați în grevă. Exemplul lor trebuie urmat și de celelalte bresle! Doar Unirea face puterea, luptați pentru drepturile voastre!

Familia românească, familia naturală!

Săptămâna trecută, alături de colegii din AUR am depus la Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului un proiect pentru adoptarea unei declarații cu privire la susținerea familiei naturale. Propunerea noastră va fi dezbătută în următoarele săptămâni în cadrul comisiilor de specialitate din Camera Deputaților și Senat.

Familia naturală reprezintă unul din pilonii AUR, de aceea cerem Senatului să respecte identitatea, cultura, istoria și valorile perene ale națiunii române și să conteste ultima decizie CEDO care aruncă în derizoriu noțiunea de familie, ca nucleu al societății noastre.

Este foarte important ca România, care nu s-a apărat în acel caz cu privire la căsătoriile ipotetice între persoane de același sex, să o facă. Vrem o confirmare din partea tuturor grupurilor parlamentare că susțin familia naturală.

Patrioții europeni strâng rândurile

O delegație AUR condusă de colegul meu Adrian Axinia a fost prezentă la o Conferință împotriva globalismului organizată la Bratislava de patrioții din mediul politic slovac. La eveniment au participat parlamentari, europarlamentari și personalități din mediul academic european, din state precum Polonia, Germania, Spania, Belgia sau Cehia.

Printr-o declarație comună adoptată în cadrul conferinței, participanții au subliniat nevoia coagulării unui front comun, la nivel european, pentru a contracara tendințele federaliste ale birocraților de la Bruxelles care încearcă să submineze suveranitatea statelor membre UE.

AUR va continua lupta pentru apărarea suveranității și a identității românești în Europa și în lume. Împreună, vom pune Uniunea Europeană pe drumul său firesc, imaginat de părinții fondatori ai proiectului european.

„Reconstruim România”, la Craiova

Săptămâna trecută, alături de membri și conducerea AUR ne-am continuat turul de prezentare a programului nostru de guvernare în 15 puncte – „Reconstruim România” , ajungând de această dată la românii din Craiova.

Documentul cuprinde soluțiile pe care le propunem pentru buna administrare a țării și se află în această perioadă în dezbatere publică. Suntem singurul partid de până acum care pune în dezbatere publică programul de guvernare pe care vrea să și-l asume, spre îmbunătățire.

Vom continua să prezentăm soluțiile AUR în toate reședințele de județ și în comunitățile de români din diaspora, așa cum am promis. Pe 8 iunie ne vedem cu românii din Botoșani, 9 iunie cu cei de la Suceava, 10 iunie vom fi la Focșani, 14 iunie în Dâmbovița, iar pe 15 iunie îi așteptăm la dezbateri pe toți cei din Brașov. Dacă aveți sugestii, ne puteți transmite și online opiniile voastre pe https://programaur.ro/ . Împreună, vom guverna România!

Prioritatea noastră: anularea legilor dăunătoare românilor

Primul Turist al Țării a promulgat săptămâna trecută fără rezerve două legi extrem de dăunătoare pentru societatea românească: cea referitoare la riscul de separare a copiilor de familii (PLx 145) și cea privind orașul de 15 minute, așa-numitele „orașe lagăr”.

Este inadmisibil ce se întâmplă în România pe finalul de mandat al acestui regim opresiv la adresa românilor, al acestui regim inconștient, incompetent, indolent, care nu a făcut decât să distrugă și bruma de normalitate existentă în societatea românească.

Pentru Sistem, prioritatea zero e să danseze pe muzica pusă la Bruxelles. Pentru noi, prioritatea zero va fi să abrogăm aceste legi când vom veni la guvernare și să conducem țara în interesul românilor.

Partidele sistemului vor să ne reducă la tăcere

Pentru că am încercat să blocăm votarea în Plen a unor propuneri legislative periculoase pentru societatea românească, coaliția antinațională PSD-PNL-UDMR a sancționat mai mulți colegi din AUR, luându-le dreptul la cuvânt și jumătate din indemnizație, îngrădind în mod grav exercitarea mandatului dat de către alegători.

În consecință, alături de colegii mei am formulat o plângere penală, în principal pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, împotriva tuturor celor care au luat parte la îngrădirea fără niciun temei legal a mandatului deputaților AUR. Plângerea penală îi vizează pe toți membrii comisiei juridice și pe toți membrii biroului permanent al Camerei Deputaților care au participat la luarea acestei decizii.

Cu cât pornirile totalitare ale acestor trădători vor fi mai evidente, cu atât nu ne vom lăsa. Suntem singurul partid care face opoziție adevărată și singura forță politică parlamentară care este de partea românilor.

AUR susține dreptul la muncă al medicilor rezidenți

Săptămâna trecută, colegii mei Ciprian-Titi Stoica și Daniel Gheba au fost la Ministerul Sănătății pentru a fi alături de medicii rezidenți care solicită, pe bună dreptate, mărirea numărului de posturi alocate celor care au trecut examenul de rezidențiat.

Colegii mei au dorit să poarte o discuție pe acest subiect cu ministrul sănătății, Alexandru Rafila, sau cu unul dintre cei 6 secretari de stat pe care îi are, doar că, nici măcar unu dintre ei nu a fost prezent!

AUR încurajează munca și este alături de români!

Glorie eternă tuturor eroilor care și-au dat viața în slujba națiunii noastre!

Săptămâna trecută, o delegație parlamentară formată din colegii mei Sorin Lavric, Mitrea Dumitrina și Boris Volosatîi au fost prezenți la cimitirul militar românesc din Soulzmatt, în Franța, alături de membri AUR din Franța și Germania, pentru a-i comemora pe soldații români luați prizonieri din Transilvania și care își dorm somnul de veci acolo.

În perioada 1917-1919, la Soulzmatt au murit peste 2400 de prizonieri români, victime ale înfometării, frigului și bolilor. Printre copacii pădurii din zonă zac 678 de eroi români, scoși din gropile comune, după război. Cimitirul a fost inaugurat de Regele Ferdinand în anii ’20.

Ce am făcut cu salariul de deputat

Luna aceasta, de 1 iunie am fost la Ștefan, un copil de 1 an și 7 luni din Argetoaia, Dolj, pentru a le face o bucurie lui și familiei sale. Rugămintea pe care am primit-o de la părinții lui m-a impresionat: aceștia mi-au scris, întrebându-mă dacă îi pot ajuta cu o văcuță ca să aibă ce să dea de mâncare copilului.

Eu îmi donez lunar 90% din indemnizația de parlamentar pentru a ajuta oamenii aflați în nevoie sau a încuraja tinerii să exceleze, de aceea nu am putut rămâne indiferent la dorința acestei familii. O să ajut cât de mult pot în continuare, dar trebuie să fim cu toții mai buni, mai activi și mai atenți la nevoile românilor aflați în dificultate.

Type at least 1 character to search
link partner best website game online: ligaciputra ligagg88 dolar138 gas138 kingceme hoki99 bos88 zeus138 sky77 gaspol168 slot5000 babe138 luxury12 indobet luxury111 elanggame