Grădina zoologică

„La vremuri noi, tot noi”. Cuvintele lui Caragiale poate nu au fost niciodată mai actuale ca în zilele pe care le trăim acum. România chiar pare că este blocată într-o „zi a cărtiței” politice. Mereu aceiași oameni, mereu aceleași partide. O ciclicitate obsesivă de politicieni neinspiranți și răsuflați care se tot perindă prin fața noastră, gata să ne mintă. Nu la fel ca în trecut, ci mai bine!

Pentru a preîntâmpina cum se cuvine anul electoral, partidele politice din România au început să se trezească și să facă negocieri. Întocmai reptilelor balcanice, după 3 ani de stat la soare, scuipat semințe și înjurat adversarii, aceste organisme periculoase pornesc agale, unele spre Vila Lac „x”, alții spre holurile întunecate ale hotelurilor. Pentru că, în contrast cu restul reptilelor, acestea nu sunt solitare. Ci le trebuie alianțe ca să supraviețuiască.

De parcă nu ne ajungea căsătoria de conjunctură PNL-PSD-UDMR, compusă din cele trei partide mereu noi la vremuri noi, uite că ne-am procopsit acum și cu potențiala alianță nefirească dintre USR și PMP. Tomac și Drulă, într-un copac. Salvatorii „dreptei”, gata atât să se înfrunte cu napasta socialist-securistă, cât și să promoveze educație sexuală și legi pro-LGBT. Naționaliști, dar anti-naționali. Conservatori, dar progresiști. Totul e permis, atât timp cât ambele tabere ascultă la ordine venite, bineînțeles, din afara țării.

Românii au șansa, în perioada imediat următoare, să vadă natura adevărată a acestor prădători politici. Modul lor de operare, dezinvoltul lor în a negocia alianțe considerate altădată „imposibile”, ușurința cu care își uită propriile declarații făcute acum nici un an. O adevărată lecție de politică dâmbovițeană, plătită chiar din taxele noastre!

Ieri dușmani, astăzi amici, mâine prieteni. Și după iar dușmani. Modul de viață al reptilelor balcanice pare complex, dar îl știm deja cu toții. Vin, ne promit, ne fură, pleacă. Și după revin, că nu sunt alții.

Uitându-se la opțiuni, cetățenii probabil se întreabă dacă ăștia fac mișto de ei sau nu. Struțo-camile de ocazie, reptile balcanice nemuritoare și tot felul de alte nevertebrate. Să tot ai de unde alege! Dar la intrarea în grădina zoologică cunoscută și sub numele de „Casa Poporului”, oamenii găsesc, până la urmă, AUR. Iar AUR este mecanismul prin care cetățenii vor face curățenie în acest tărâm al nimănui. Pentru că s-au săturat de alianțe de conjunctură și partide „mereu noi la vremuri noi”. Pentru că vor schimbare cu adevărat. Pentru că nu mai e timp de așteptat. Noi cu cine ne aliem? Cu românii.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x