Raport Președinte AUR 30 ianuarie – 5 februarie

Românii trebuie să rămână cu mai mulți bani din munca lor!

Printre prioritățile mele și ale colegilor din AUR din această sesiune parlamentară se numără reducerea impozitării muncii în România. Săptămâna trecută am făcut un prim pas concret în acest sens prin depunerea unei inițiative legislative prin care se propune diminuarea la jumătate a impozitelor pe salarii. Suntem de părere că românii trebuie să beneficieze de o reducere substanțială a impozitului pe venit.

Prin modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, putem crește resursele bănești totale rămase la dispoziția salariaților din România cu aproximativ 2 miliarde de euro anual.

În loc să intre în buzunarele unui aparat de stat care oricum i-ar gestiona prost, acești bani vor fi orientați, conform dorințelor fiecăruia, către consum, economii sau investiții. Conform inițiativei noastre, a celor de la AUR, resursele bugetare pentru această măsură vor veni din impozitarea cu 1% a cifrei de afaceri a celor mai mari companii din România – sub 1.000 la număr.

Astfel, în urma implementării propunerii pe ambele paliere (scăderea cu 50% a impozitelor pe venit, finanțată din impozitarea cu 1% a cifrei de afaceri pentru companiile care au încasări de peste 250 mld. lei anual și profit mic sau pierderi), preconizăm o creștere anuală de 2-3 miliarde de euro a bugetului de stat, bani care ar îmbunătăți și nivelul de trai al românilor.

Continuăm să servim interesele românilor, oriunde s-ar afla ei

Săptămâna trecută am continuat să mă întâlnesc cu românii din țară și din diaspora, cu care am discutat despre problemele noi, dar și mai vechi, nesoluționate, pe care le întâmpină în viața de zi cu zi, precum și despre proiectele noastre prin care ne propunem să schimbăm felul în care se face politică în România.

Mi-am început săptămâna la Bruxelles, apoi m-am întâlnit cu românii din Brașov și Sighet, unde alături de europarlamentarul Cristian Terheș l-am comemorat pe patriotul Iuliu Maniu, iar în weekend m-am văzut cu românii noștri din Castellón, Spania.

Le-am transmis tuturor că în primul rând suntem români. Că, din păcate, avem populația cea mai sărăcită din Europa și suntem jefuiți în continuare de resursele noastre naturale și umane. Principalii vinovați pentru acest dezastru sunt cei din partidele sistemului, pentru că nu au mișcat un deget atunci când românii, din cauza lipsurilor, au fost nevoiți să își părăsească familiile. Noi, cei de la AUR, facem toate eforturile ca românii să poată avea în țară un salariu decent obținut din munca lor.

Susținem firmele cu capital românesc

Zilele trecute am vizitat fabrica de mobilă „Ornamental” din Timișoara pentru a vedea cu ochii mei cum se descurcă în aceste vremuri o firmă cu capital integral românesc. Patronul mi s-a plâns că este supus unor presiuni din partea autorităților locale pentru că, acum trei ani, a refuzat să își vândă jumătate de afacere către un șef local de SRI și unui subprefect.

În urma presiunilor constante, firma a rămas cu doar 8 angajați, din cei 36 pe care îi avea inițial.
Alături de colegul meu Ciprian-Titi Stoica vom fi de acum sprijin pentru patronul firmei și vom face orice este necesar ca abuzurile din partea autorităților să înceteze. AUR va susține mediul de afaceri românesc și va depune toate eforturile pentru ca românii să aibă parte de roadele muncii lor.

Șansa Europei de a rămâne unită: respectarea constituțiilor naționale

Săptămâna trecută, împreună cu Cristian Terheș, avocații Gheorghe Piperea și Toni Neacșu, precum și de alți demnitari și personalități de anvergură, am participat la conferința „Șansa Europei de a rămâne unită: respectarea constituțiilor naționale”, desfășurată la Bruxelles.

Evenimentul a avut loc la Parlamentul European, la inițiativa europarlamentarului Cristian Terhes, în contextul în care noi, suveraniștii, trebuie să subliniem că proiectul federalist elaborat în birourile de la Bruxelles este eșuat și rupt de realitate, la fel cum sunt și birocrații europeni, nealeși de nimeni, care vor să ne impună un nou totalitarism.

Mesajul nostru a fost unul cât se poate de clar: Constituția unei țări este lege fundamentală și trebuie respectată înainte de orice altceva. Avem datoria de a lupta pentru o Europă a națiunilor, pentru identitate și pentru libertate.

 

AUR, demersuri pentru recunoașterea românilor ca minoritate națională oficială în Italia

Împreună cu parlamentarii AUR și cu românii din diaspora vom continua demersurile pentru recunoașterea minorităților naționale ale românilor din Europa, în special în Italia.

În acest context, am cerut omologilor cu care m-am întâlnit prima dată la București și recent la Grosseto și la Roma reciprocitate în ceea ce privește învățământul în limba română. Având în vedere că există Liceul Teoretic Dante Alighieri în București, am solicitat înființarea Liceului Mihai Eminescu la Roma.

Este inadmisibil ca în Italia să nu fim recunoscuți după 33 de ani ca minoritate, pe când alte 12 de minorități să fi primit până acum acest statut. Vom continua acțiunile care vizează protejarea minorității românilor din Italia, în condițiile în care ne aflăm în relații foarte bune cu Guvernul Meloni.

Apărăm drepturile persoanelor cu handicap

Un alt proiect pe care l-am lansat săptămâna trecută în circuitul parlamentar propune modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Mai exact, propunem majorarea prestațiilor acordate persoanelor cu dizabilități aplicate indemnizației lunare pentru persoanele cu handicap și bugetului personal complementar lunar, precum și a prestațiilor sociale acordate familiilor sau reprezentanților legali ai copiilor cu handicap.

Prin acest demers, noi, cei de la AUR, ne dorim să preîntâmpinăm efectele generate de excluziunea socială, sărăcie și izolare, fenomene la care sunt supuse persoanele cu handicap.

AUR, alături de prosumatorii de energie electrică

Săptămâna trecută, alături de colegii din AUR am depus un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012 care oferă posiblitatea celor care produc energie electrică din surse regenerabile să aleagă dacă vor să vândă energia produsă și livrată în rețeaua electrică furnizorilor cu care au încheiat contracte de furnizare.

Alternativ, prosumatorii ar trebui să poată solicită utilizarea cantității de energie electrică produsă la un alt loc de consum deținut în proprietate, care nu îndeplinește caracteristicile tehnice pentru a deveni producător de energie din surse regenerabile pentru propriul consum.

Deși energia electrică produsă de către prosumator, din surse regenerabile de tipul panourilor fotovoltaice, este injectată în rețea la acest moment, aceștia nu au decât dreptul de a vinde energia electrică produsă și nu de a folosi cantitatea rămasă la un alt punct de consum, fiindu-i astfel limitată opțiunea în ceea ce privește metoda de amortizare a investiției.

Extremiștii maghiari, eternele victime ale propriei imaginații

După zeci de meciuri de fotbal în care suporterii echipei Sepsi OSK nu au ratat nicio ocazie de a scanda mesaje iredentiste și xenofobe la adresa României și românilor, huliganii din galeria echipei din Sfântu Gheorghe au fost autorii unor provocări suburbane în timpul meciului cu FC U Craiova 1948, tratând în mod josnic, provocator, însemnele naționale ale României și contestând direct unitatea teritorială a țării noastre.

În acest context, colegul meu Dan Tanasă a adresat o întrebare pe cale parlamentară Ministerului Sportului și președintelui FRF, Răzvan Burleanu, solicitând clarificări cu privire la măsurile luate de organizatori și Jandarmerie contra grupurilor de suporteri, din ambele galerii, care au scandat injurii pe stadion, dar și întrebând cum comentează faptul că Antal Arpad, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, și Laszlo Dioszegy, patronul clubului Sepsi au fluturat fularul inscripționat „Szekely Legio” care se traduce „Legiunea secuiască”.

Sunt întrebări la care slugile „corecte politic” din conducerea statului român nu ne vor răspunde niciodată. Totuși, le amintim primul articol din Constituția României care spune că „România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil”.

Fermierii au nevoie de o Bancă pentru Dezvoltarea Agriculturii

Împreună cu colegii din AUR am inițiat un proiect de lege privind înființarea Băncii pentru Dezvoltarea Agriculturii din România care ar putea asigura susținerea financiară necesară dezvoltării exploataţiilor individuale de dimensiuni mici și medii și a infrastructurii deficitare a sistemului de irigaţii.

În contextul în care în prezent agricultura românească este în aer, iar micii fermieri și producători locali sunt sufocați de marii proprietari de teren și de lanțurile străine de supermarketuri, proiectul nostru a fost respins de Consiliului Economic și Social, pe motiv că ar reprezenta „un efort nejustificat, instituțional și financiar, în sarcina statului român”.

Pentru francezi, Crédit Agricole este o poveste de succes. Pentru austrieci, Raiffeisen merge foarte bine. Doar pentru români o bancă agricolă nu este necesară. Am spus-o și o mai repet, vina pentru incompetență și slugărnicie o poartă, în primul rând, partidele sistemului, care nu sunt capabile sau refuză să ofere ajutor românului de rând.

AUR cere transparență în achizițiile din timpul pandemiei

Alături de parlamentarii AUR am înființat încă de anul trecut o comisie de anchetă cu privire la achizițiile din timpul pandemiei. Am constatat cu stupoare că deși conducerea a fost votată încă din luna decembrie, aceasta nu funcționează, cu complicitatea PNL-PSD.

Săptămâna trecută am solicitat de urgență conducerii să demareze lucrările, astfel încât cei responsabili pentru risipirea banilor publici în timpul pandemiei să vină să ofere explicații în fața parlamentarilor și să fie trași la răspundere.

În perioada pandemiei, sub pretextul restricțiilor, sub pretextul stării de urgență și a stărilor de alertă repetate s-a produs un atentat la siguranța economică a României, a fost devalizat bugetul, atunci când ne-am împrumutat cu sume record pentru a acoperi aceste achiziții care încep de la măști, continuă cu izolete și, cireașa de pe tort, vaccinurile – peste 100 de milioane de doze.

Vrem să se facă dreptate în acest caz flagrant de bătaie de joc și scurgere de bani în buzunarele unora care se cred mai presus de binele populației.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x