Raport Președinte AUR 6 – 12 februarie

Am început construcția spitalului mobil

Căutam o firmă care să facă camioane la noi în țară pentru caravana medicală pe care o vom porni la începutul verii, am găsit fabrica ATP din Baia Mare, de la care am comandat trei camioane. Reprezentanții fabricii ne-au promis că acestea vor fi gata în luna mai, atunci când vom fi cu un pas mai aproape de realizarea spitalului mobil, în legătură cu care nimeni nu ne dădea nicio șansă.

În ciuda tuturor piedicilor pe care ni le-au pus, noi mergem înainte. O să avem nevoie de ajutorul fiecăruia dintre voi, de voluntari, de medici și asistenți, șoferi și nu numai pentru ca spitalul mobil să poată străbate satele României.

PNL-PSD-UDMR, principalii vinovați pentru eșecul aderării României la Schengen

La începutul săptămânii trecute, alături de parlamentarii AUR am depus un memorandum prin care am solicitat Guvernului să nu rateze termenul limită – 8 februarie – pentru a sesiza Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la decizia Consiliului Justiție și Afaceri Interne de a refuza accesul României în Schengen.

Bineînțeles, Ciucă și restul slugoilor din Guvern au rămas în genunchi în fața Bruxelles-ului și nu au făcut nimic. Din afara Schengen, continuăm să pierdem 10 miliarde de euro anual, iar cetățenii noștri rămân „de mâna a doua” în ochii decidenților Uniunii Europene.

La următoarele alegeri nu mai puneți ștampila pe slugile sistemului PNL, PSD și UDMR, pentru că în fruntea țării avem nevoie de români patrioți care vor apăra interesele țării cu demnitate.

Statul are obligația de a proteja cadrele didactice

Tăierea numărului de ore alocate unor discipline de învățământ, fără a li se oferi o alternativă cadrelor didactice afectate de aceste schimbări reprezintă un abuz din partea autorităților pe care noi nu îl vom accepta.

Astfel, săptămâna trecută colegii mei Mihail Albișteanu și Cristian Ivănuță au elaborat un proiect de lege pentru completarea Legii educației naționale, care prevede, printre altele, interzicerea desființării sau comasării unității școlare și a claselor în cursul anului școlar în care a fost emisă decizia, dar și aplicarea modificărilor planurilor-cadru în cursul anului școlar în care acestea au fost adoptate.

Alături de colegii din AUR propunem ca profesorii titulari ale căror posturi au fost desființate în urma reducerii numărului de ore aferente disciplinei pe care aceștia o predau să beneficieze de plata compensatorie a 24 de salarii lunare nete, dar și de cursuri acreditate de reconversie profesională ale căror costuri să fie suportate integral de bugetul de stat.

Responsabilii de achiziția de vaccinuri și echipamente medicale în timpul pandemiei trebuie să dea socoteală

Anul trecut, la inițiativa AUR a fost înființată o comisie de anchetă care trebuia să investigheze achizițiile din perioada pandemiei. Din păcate, sub presiunile PSD-PNL, această comisie nu s-a întrunit niciodată.

Întrucât Comisia pentru cercetarea achizițiilor din timpul pandemiei nu a funcționat efectiv, alături de câțiva membri ai acesteia am decis organizarea unei conferințe publice în care să dezbatem efectele produse de pandemia de coronavirus și acuzațiile apărute în spațiul public în legătură cu gestionarea acestei crize medicale.

La eveniment au participat parlamentari ai AUR, medici, experți și personalități, cu care am dezbătut unul dintre cele mai controversate subiecte: modalitatea de achiziție a vaccinurilor, echipamentelor medicale și logisticii necesare.
În urma dezbaterilor și a datelor prezentate, cei prezenți au contestat validitatea tratamentelor și a măsurilor impuse românilor și au evidențiat efectele nocive pe care le-au asociat cu vaccinurile și procedurile medicale aplicate populației.

AUR, proiect de lege în vederea responsabilizării Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

Actuala lege a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării permite instituției să ignore cu bună știință întrebările pe care le primește de la români. În contextul numeroaselor sesizări primite din partea cetățenilor, colegul meu Dan Tanasă a propus modificarea actului normativ care reglementează modalitatea de răspuns, astfel ca instituția să fie obligată să comunice, în termen de 90 de zile, un răspuns concret la sesizările pe care le primește.

Totodată, articolul va fi completat cu o prevedere care va include aplicarea unei amenzi pentru fiecare zi de întârziere.

Instituțiile statului au obligația de a acționa întotdeauna în interesul public și a manifesta respect față de toți cei care apelează la serviciile lor.

Cu ce se mai ocupă statul român

Într-o întrebare transmisă săptămâna trecută pe cale parlamentară prim-ministrului Nicolae Ciucă, colegul meu Sebastian Suciu atrăgea atenția asupra unor nereguli flagrante petrecute în instituțiile statului, precum sume nejustificate în declarații de avere, prime uriașe din banii cetățenilor și promovarea pe funcții a unor persoane lipsite de experiență.

În consecință, deputatul AUR i-a solicitat prim-ministrului să demareze de urgență o anchetă pentru a clarifica justificarea neconcordanțelor din declarațiile de avere ale lui Mircea Abrudean și Rareș Cătăniciu, modalitatea de acordare a primelor la Compania Națională de Transport al Energiei Electrice, dar și modul de promovare în funcții în această instituție.

Sub guvernarea PNL-PSD s-a ajuns ca un angajat al statului să poată oferi împrumuturi de sute de mii de euro, iar un altul să primească un bonus de zeci de mii de euro fără ca organele competente să se sesizeze.

Solicităm înființarea unei comisii parlamentare de anchetă asupra privatizării Petrom

Săptămâna trecută, colegii mei Dorel-Gheorghe Acatrinei și Lucian-Florin Pușcașu au formulat o interpelare parlamentară către prim-ministrul Nicolae Ciucă prin care i-au cerut să își trimită corpul de control pentru a investiga dacă obligațiile asumate de OMV la momentul achiziției Petrom au fost sau nu respectate.

De asemenea, vom depune toate eforturile pentru înființarea unei comisii de anchetă pe tema privatizării Petrom și publicarea listelor politicienilor care au devenit parteneri/administratori de stații/beneficiari de franciză ai OMV-Petrom în România și care și-au angajat rudele, direct sau indirect, în afacerile derulate de această companie.

Noi, cei de la AUR, nu vom mai permite ca hoți precum Virgil Popescu, ministru al Energiei, sau fostul premier Viorica Dăncilă, să aibă legături cu OMV, prin relațiile contractuale ale rudelor care lucrează sau administrează benzinăriile Petrom.

Partidele sistemului nu vor să lucreze pentru români

După zeci de meciuri de fotbal în care suporterii echipei Sepsi OSK nu au ratat nicio ocazie de a scanda mesaje iredentiste și xenofobe la adresa României și românilor, huliganii din galeria echipei din Sfântu Gheorghe au fost autorii unor provocări suburbane în timpul meciului cu FC U Craiova 1948, tratând în mod josnic, provocator, însemnele naționale ale României și contestând direct unitatea teritorială a țării noastre.

În acest context, colegul meu Dan Tanasă a adresat o întrebare pe cale parlamentară Ministerului Sportului și președintelui FRF, Răzvan Burleanu, solicitând clarificări cu privire la măsurile luate de organizatori și Jandarmerie contra grupurilor de suporteri, din ambele galerii, care au scandat injurii pe stadion, dar și întrebând cum comentează faptul că Antal Arpad, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, și Laszlo Dioszegy, patronul clubului Sepsi au fluturat fularul inscripționat „Szekely Legio” care se traduce „Legiunea secuiască”.

Sunt întrebări la care slugile „corecte politic” din conducerea statului român nu ne vor răspunde niciodată. Totuși, le amintim primul articol din Constituția României care spune că „România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil”.

Fermierii au nevoie de o Bancă pentru Dezvoltarea Agriculturii

Alături de colegii din AUR am propus două proiecte de lege care prevedeau anularea amenzilor acordate în timpul pandemiei și restituirea la cerere a sumelor achitate, dar și modificarea și completarea legii energiei electrice și gazelor, astfel încât soluționarea plângerilor să devină competența exclusivă a ANRE, cu suspendarea obligației de plată pe întreaga perioadă a soluționării.

Din păcate, partidele sistemului se opun demersurilor noastre. Cerem politrucilor acestei țări să înceapă să lucreze cu adevărat pentru români.

Eroii nu mor niciodată!

Conform celei mai recente decizii a Curții de Apel Bacău, 50 de cruci ale soldaților români înmormântați la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului vor fi demolate, după un demers făcut în acest sens inclusiv de Serviciul de Protecție Juridică Imre Mikó, înființat de UDMR.

Noi, cei de la AUR, nu vom sta cu mâinile în sân, nicio justiție din lume nu poate alunga din cartea de istorie figurile unor eroi care au făurit România de astăzi prin jertfa și curajul lor. Am depus în Parlament încă de anul trecut un proiect de lege prin care mormintele de război grupate în cimitire de onoare să fie declarate bunuri de interes public naţional, trecute în domeniul public al statului şi date în administrare către MApN.

Izgonirea ostașilor români din Cimitirul Eroilor Valea Uzului este în mod sigur o victorie – a altora: absurdul, segregarea, intoleranța și ura au mai învins o dată. Vitejia, curajul, onoarea și respectul au fost anulate prin sentință judecătorească.

Împreună cu colegii din AUR continuăm să luăm țara la pas

Zilele trecute m-am văzut cu românii din Nereju, Vrancea, cu care am discutat pe larg despre problemele pe care le întâmpină în viața de zi cu zi, dar și despre situația economică din țară și incompetența celor care ne conduc.

Le-am transmis tuturor că doar uniți vom îndepărta hoții de la guvernare și vom putea lucra pentru interesul național. De oameni muncitori, patrioți și cu frică de Dumnezeu avem nevoie pentru a face dreptate pentru România.

Duminică, 19 februarie, de la ora 16:00, ne vedem la Nürnberg, Germania. Vă aștept alături de prieteni și familie la Matthäus-Herrmann-Platz 2, 90471.

De asemenea, voi ajunge pe 24-26 februarie voi fi la Crotone și Bari, Italia, iar pe 5 martie la Lisabona, Portugalia.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x