Raport Președinte AUR 9 – 15 ianuarie

Continuăm boicotul firmelor austriece

Weekend-ul trecut, alături de colegi, membri și simpatizanți AUR am organizat un protest pentru salvarea pădurilor României. Mii de români ne-am adunat în fața sediilor fabricilor Kronospan și Egger din Sebeș și Rădăuți, iar filiala noastră din Viena în fața companiei Schweighofer, pentru a transmite un mesaj clar austriecilor: luați mâinile de pe pădurile noastre!

Protestele noastre împotriva privatizării Romsilva și a exploatării frauduloase a lemnului românesc au fost dublate și de o activitate parlamentară promptă în acest sens, colega mea Gianina Șerban solicitându-i ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, să facă publică strategia pentru protejarea și gestionarea pădurilor în acest an, dar și ce acțiuni de împădurire sunt planificate.

AUR este singura forță care luptă pentru România. Vom depune toate eforturile pentru refacerea fondului forestier național, dar și pentru ca lemnul românesc să fie valorificat în țară, nu peste hotare. Resursele României trebuie să aparțină României, iar de lemnul nostru trebuie să ne bucurăm, în primul rând, noi, nu străinii.

Un Guvern impotent politic asistă la raderea pădurilor noastre

Încă de la începutul anului trecut, alături de colegii din AUR am depus un proiect de lege prin care statul să identifice terenurile degradate, pe care apoi să se înceapă lucrările de împădurire. Inițiativa noastră propune înființarea unui Registru Național al Terenurilor Degradate care trebuie împădurite, precum și adoptarea unui Program Național de Regenerare a Pădurilor, prin hotărâre de Guvern, astfel încât suprafața împădurită din România să crească în următorii 10 ani cu un milion de hectare.


În timp ce trădătorii din fruntea statului vor să privatizeze Romsilva spre a înlesni prăduirea resursei lemnoase de către Schweighofer, Kronospan sau Egger, AUR acționează pentru protejarea pădurilor României și pentru refacerea zonelor devastate de drujbele austriece.

AUR se opune privatizării Romsilva

Săptămâna trecută, împreună cu parlamentari și simpatizanți ai AUR ne-am alăturat mitingului pentru salvarea pădurilor de la înstrăinare, organizat de Federația Sindicatelor Silva în fața Guvernului.


Alături de mii de membri de sindicat și români patrioți am cerut Guvernului României să retragă proiectul de lege pentru modificarea și completarea OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, precum și exceptarea pădurilor de la aplicarea guvernanței corporative.


Prin aceste modificări se încearcă distrugerea pădurilor care trebuie să aparțină românilor, prin privatizarea Romsilva, care este cea mai proastă idee din câte există. În acest context, i-am invitat pe liderii sindicatelor de la Romsilva la Parlament pentru a discuta și a-i susține în demersurile lor de a opri jaful pădurilor.


Eliminând uscăturile dintre ei, pădurarii au fost și trebuie să rămână a treia armată a Țării.

AUR, singurul partid care demască combinațiile politrucilor

În luna decembrie, colegul meu Valentin-Rică Cioromelea i-a adresat o interpelare parlamentară ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltan Cseke, referitoare la contractele de „consultanță” obținute pe bandă rulantă de firme din anturajul deputatului PSD Alfred Simonis din PNRR și ITI Delta Dunării.

Mai exact, două firme anonime, deținute de persoane apropiate liderului deputaților PSD, au contractat 40 de angajamente de consultanță pentru digitalizarea unor instituții – în fapt, maculatură copy-paste – prin fonduri din PNRR și ITI Delta Dunării.

După interpelarea parlamentară primită de la AUR, ministerul s-a sesizat și a început o anchetă, iar presa a început să abordeze subiectul mai în profunzime. De asemenea, atât OLAF, cât și Comisia Europenă au întrerupt plățile aferente contractelor finanțate prin ITI Delta Dunării.

Noi, cei de la AUR, vom continua să demascăm combinațiile tuturor politrucilor care mint de aproape 33 de ani că ne vor binele!

Cerem demisia de urgență a ministrului plagiator Lucian Bode

Recent, Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a decis că teza de doctorat a ministrului Lucian Bode este „profund viciată”, după o nouă analiză a lucrării. Acest lucru reprezintă o reconfirmare a faptului că Lucian Bode a plagiat și a mințit opinia publică din fotoliul de ministru al Afacerilor Interne.

În acest context, alături de colegii din AUR îi cerem public demisia de urgență din Guvernul României. Orice zi în care Lucian Bode rămâne în funcție reprezintă o sfidare a românilor și o insultă la adresa mediului academic din țara noastră.

Bode este încă unul dintre reprezentanții vechii clase politice care pătează imaginea învățământului românesc. „România educată” a lui Klaus Iohannis se transformă treptat în România conducătorilor plagiatori, în frunte cu premierul plagiator Ciucă.

Sâmbătă, 21 ianuarie, mă voi afla în mijlocul comunități de români din Irlanda, unde îi aștept pe toți românii stabiliți acolo care nu uită de țara lor și doresc o schimbare în bine în România. De asemenea, pe 5 februarie voi fi la Castellon, pe 19 la Nürnberg și 26 la Bari, iar pe 5 martie mă văd cu românii din Lisabona. Luați-vă familia, prietenii și cunoscuții și haideți să discutăm despre dificultățile prin care treceți peste hotare, pentru a găsi soluțiile potrivite împreună.

Pe 24 ianuarie, de Ziua Principatelor Române, ne adunăm cu mic cu mare la Iași pentru a sărbători împreună Mica Unire. Vă aștept în fața Palatului Culturii, începând cu ora 09:00.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x