Să FACEM școală!

Tragedia de la Odorheiu Secuiesc este simbolică pentru situația școlii românești: s-a prăbușit nu doar zidul de la internat, ci și întreg sistemul creat de „reforma” continuă la care a fost supus învățământul.

Sunt alături de familiile în suferință și pentru ca aceste tragedii să nu se mai întâmple, trebuie să ne revenim în fire și să terminăm cu experimentele pe cel mai important sistem al țării.

Trebuie să redăm autoritatea profesorului în sala de clasă, care nu trebuie să fie depozit pentru telefoanele mobile sau alte gadgeturi ale elevilor.

E vremea să terminăm cu prezența activiștilor în școli: sala de clasă este numai a învățătorului și a profesorului. Punct!

Școala nu este nici a activiștilor, nici locul unde corporațiile își vând tehnologia.

Trebuie să terminăm cu ideologizarea învățământului: oamenii își trimit copiii la școală să învețe carte, nu ca să li se umple capul cu tâmpenii ideologice, așa-zise materii, care-i transforme în activiști climatici sau LGBT.

Gata cu dictatura unor părinți, cu „dezbaterile” pe whats app despre ce-ar trebui să fie la ora de clasă. Există o materie, o programă, un regulament, care trebuie adus la cunoștința tuturor la început: cine vrea să le accepte, bine, cine nu, poate învăța în altă parte.

În același timp, părinților trebuie să li se redea demnitatea de parteneri în educație: gata cu asociațiile de casă ale PNL și PSD care doar aprobă orice aberație propusă. De-acum înainte, opțiunile majorității părinților vor fi respectate.

Administratorul unei școli va răspunde cu capul, dacă nu are toate avizele de funcționare în regulă, la începutul fiecărui an școlar. Cine pune în pericol viața copiilor, zboară!

Profesorii și învățătorii trebuie să fie motivați să intre-n sistem: salarii foarte bune, dar condiționate de criterii de performanță.

Niciodată, cu excepția anilor de ocupație sovietică, școala românească n-a fost mai chinuită decât astăzi. Klaus Iohannis și ciracii pe care i-a numit la MEN au pus bomboana pe coliva educației, cu așa-zisul program „România Educată”.

Școala trebuie reconstruită, pe bazele învățământului clasic, introdus de Spiru Haret și care a dat rezultate, inclusiv generația care a răsturnat dictatura, în 1989.

Dragi părinți și dragi profesori, în 2024 veți avea ocazia să vă exprimați: doriți să continuați cu tragediile și experimentele marca PSD-PNL sau doriți să FACEM școală?

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x