Salvați sectorul agricol

Salvați sectorul agricol!

Salvați sectorul agricol. Tocmai ce am primit un apel disperat din partea Alianței pentru Agricultura și Cooperare, care avertizează că toți agricultorii din Romania se confruntă cu prăbușirea prețurilor la cereale și oleaginoase din cauza facilitării produselor agricole din Ucraina.

Aceștia au trimis astăzi o scrisoare deschisă, adresată atât decidenților politici din România, cât și membrilor Comisiei Europene, în care anunță că dacă nu se va prelungi interdicția importurilor după 15 septembrie 2023, atunci prețurile se vor prăbuși și mai mult pentru fermierii din România, existând riscul real ca sectorul agricol din țară să cada la pământ.

Am semnalat de mult aceasta problemă, în principal faptul că România a avut doar de pierdut de pe urma compromisurilor extraordinare oferite fermierilor ucraineni. În timp ce 95% din toate produsele agricole ieșite din Ucraina au rămas în Uniunea Europeana, creând grave perturbări ale pieței, produsele fermierilor noștri au rămas nevândute, aceștia ajungând în imposibilitatea de a-și mai achita datoriile și ratele scandente.

Salvați sectorul agricol! Fermierii noștri au nevoie de tot sprijinul!

Deștepții de la butoane și-au sacrificat proprii conaționali, doar de dragul de a obține puncte în plus la Bruxelles. În timp ce țări precum Polonia și Ungaria au luptat până la capăt pentru fermierii acestora, atât prin subvenții generoase cât și prin lobby-ing agresiv făcut în fața Comisiei, ai noștri parca sunt picați din cer, gata să reacționeze cu viteza unui melc intoxicat.

Fermierii noștri au nevoie de tot sprijinul! Tocmai de aceea le voi sprijini demersul și voi face tot posibilul ca România, în cadrul Consiliului pentru Afaceri Externe și Comerț din 18.09.2023, să interzică în continuare importul produselor agricole din Ucraina. Una este să fi un bun vecin și să ajuți o tara aflată la răscruce de drumuri, alta este să iți tai propria craca de sub picioare și să condamni la suferință un sector atât de vital intereselor naționale ale României!

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x