Sau punem pumnul în pieptul furtunii sau pierim!

După Trăznea, la Țebea! De data aceasta pentru a-l comemora așa cum se cuvine pe Crăișorul Munților, marele Avram Iancu, la 151 de ani de la moartea acestuia.

Spre deosebire de cei aflați la fața locului doar pentru a mima patriotismul și pentru a se folosi în scopuri politice de memoria Crăișorului, noi am participat la acesta comemorare, la fel ca în fiecare an, în mod sincer.

Am participat pentru a cinsti un erou național care ne-a arătat că poți mișca munții, daca ai onoare, demnitate și curaj. Pentru a transmite românilor, inca o data, mesajul lui Avram Iancu: “Sau punem pumnul în pieptul furtunii sau pierim!” Pentru a arăta României că oastea lui Iancu este aici, gata să apere libertatea dobândită prin atât de mult sacrificiu de înaintașii noștri.

Avram Iancu nu a murit și nu o să moara niciodată. Spiritul său, alături de spiritele tuturor eroilor care s-au luptat pentru dorința arzătoare de a-și apăra identitatea, o să trăiască în continuare în inimile fiecărui român care își iubește cu adevărat țara.

Unicul dor al vieții mele este să-mi văd Națiunea mea fericită” – asta a scris Crăișorul Munților în testamentul său. A venit vremea să îi onoram dorința. A venit momentul să clădim o țară ancorată în valorile prețuite de marele nostru erou. Și numai împreună putem să facem acest lucru. La treabă!

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x