Se prefigurează o nouă metodă de înstrăinare a patrimoniului CFR

Liderul deputaților AUR, Antonio Andrușceac, trage un semnal de alarmă cu privire la intenția Guvernului de a transfera mai multe spitale aflate acum în administrarea Ministerului Transporturilor și solicită explicații din partea executivului cu privire la această decizie. 

Antonio Andrușceac a adresat o întrebare parlamentară prin care cere o serie de lămuriri cu privire la soarta patrimoniului și la viitorul angajaților din sistemul medical aflat astăzi în subordinea Ministerului Transporturilor.

 În spațiul public au apărut diverse informații conform cărora, în urma unei solicitări a Secretariatului General al Guvernului, 25 de instituții și autorități care au rețea sanitară proprie și-au anunțat intenția de a prelua unul sau mai multe spitale aflate în prezent în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, însă nimeni nu pomenește nimic despre impactul acestui transfer asupra celor peste 3.500 de angajați și familiile lor.

Astăzi, 25 ianuarie 2023, Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR protestează în fața Ministerului Transporturilor și Infrastructurii  cerând explicații privind situația angajaţilor din cele 15 spitale aflate în subordine, dacă „se va pune în practică intenția de a renunța la coordonarea lor”.

Angajații se tem că dacă ministerul va renunța la coordonarea spitalelor, acest lucru va însemna concedieri și pierderea drepturilor salariale.

Interesul este unul financiar și de control politic, iar AUR nu acceptă așa ceva!

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search
link partner best website game online: ligaciputra ligagg88 dolar138 gas138 kingceme hoki99 bos88 zeus138 sky77 gaspol168 slot5000 babe138 luxury12 indobet luxury111 elanggame