România stă cu mâna întinsă în fața Austriei

După refuzul României la aderarea privind spațiul Schengen de data trecută, Bogdan Aurescu a declarat că România este deschisă la dialog și cooperare pentru ca țara noastră să fie primită în Schengen.

În cadrul reuniunii  G7+ de ieri, ministrul Aurescu a fost foarte activ în a apăra interesele Ucrainei, dar nu l-am văzut la fel de înverșunat în a apăra interesele României cu privire la Schengen sau în privința etnicilor români din Ucraina care sunt umiliți de guvernarea de la Kiev.

Înainte să fie ministrul de externe al Ucrainei, ministrul Aurescu ar trebui să înceapă să devină ministrul de externe al românilor și să prezinte un plan pentru aderarea României la Schengen.
Înainte de vizita în Bulgaria a cancelarului austriac Karl Nehammer în scopul în inspectării frontierei Bulgariei cu Turcia, acesta a subliniat faptul că Austria îşi menţine împotrivirea faţă de extinderea Schengen. 

„Faptul că Schengen nu funcționează corect în Europa Centrală nu înseamnă că Bulgaria și România ar trebui să rămână în afara spațiului Schengen”, i-a replicat președintele Radev cancelarului austriac. 

România nu are nici până azi un plan coerent cu privire la aderarea la Schengen. 

La prima reuniune din acest an a șefilor diplomațiilor din statele membre UE de la Bruxelles, Bogdan Aurescu a spus: „Este prematur să vorbim despre un calendar de aderare”.

Dar care e strategia României? Ce măsuri vor fi luate? Ce va face Guvernul și Președinția?

România aplică politica mâinii întinse, în speranța că cineva, la un moment dat, își va face milă și ne va primi în Schengen. 

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search
link partner best website game online: ligaciputra ligagg88 dolar138 gas138 kingceme hoki99 bos88 zeus138 sky77 gaspol168 slot5000 babe138 luxury12 indobet luxury111 elanggame