După ce au fost huiduiți la Iași, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu au mai dansat în Hora Unirii alături de români

Nemulțumirile românilor față de actuala conducere s-a observat în timpul discursurilor celor doi lideri , Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. 

Nicolae Ciucă a afirmat în timp ce oamenii își vociferau nemulțumirile: „Trebuie să înțelegem că drumul nostru către prosperitate trece obligatoriu prin democrație. Astăzi democrația și valorile ei sunt în pericol. Un pericol care crește dinăuntru și care trebuie combătut cu toată puterea. Sub impactul crizelor multiple generate de război, mișcările extremiste din sânul democrațiilor liberale europene, inclusiv din România, încep să prindă curaj și să submineze fundamentul valoric al societăților libere. Recunoaștem aceste mișcări extremiste pentru că în discursurile promovate de liderii lor se promovează ura în locul bunei înțelegeri, frica în locul acțiunii, dezinformarea în locul adevărului, condamnarea din acuzare în locul justiției prin lege.”

Pentru noi, cei din AUR, data de 24 ianuarie a fost una de sărbătoare, motiv pentru care obiectivul nostru a fost acela de a celebra unirea, fără să discutăm despre dezbinare.

Referitor la acuzațiile făcute de către cei de la guvernare cu privire la extremism, mesajul acestora a fost, din păcate, îndreptat către noi. Am fost numiți extremiști, am fost acuzați că dezbinăm. Dezbinarea o promovează cei care azi sunt la putere și consideră că prin crearea de falii adânci între români vor reuși să își mențină puterea. Adversitatea construită, promovată, alimentată de acești ticăloși care ne conduc este o patimă. 

George Simion a răspuns acuzațiilor: 

Cei care spun că eu am instigat, probabil, nu au fost acolo. Secvențele îi arată pe domnul Ciolacu și pe domnul Ciucă venind. Cetățenii sunt supărați. O doamnă m-a apostrofat și pe mine. Într-adevăr, sunt niște asociații, nu sunt neomarxiste neapărat, sunt simpatizanții USR care au dat tonul. Scandările au venit din zona acestor asociații. Au dreptatea lor, au fost mințiți de Klaus Iohannis că se va face autostrada care va lega Moldova de Arad. M-au huiduit și pe mine, dar de asta suntem politicieni.

O parte au fost și simpatizanți AUR. Eu am făcut apel la începutul manifestației ca indiferent ce sentimente nutrim să ne abținem în această zi să lăsăm adversarii politici.. dar au huiduit politicienii care au luat cuvântul la această manifestare. Am fost 2000 de participanți la marșul unirii. Venim cam de 20 de ani la aceste acțiuni. Au fost mulți ieșeni și români veniți din toate colțurie țării. Oamenii sunt frustrați. Vă dați seama sentimentele care îi încearcă pe români văzând că președintele nu a participat la aceste manifestații.”

AUR a fost singurul partid care s-a opus cu vehemență și a reușit să oprească introducerea certificatului verde la locul de muncă și în toate instituțiile, care a apărat libertatea omului de a alege ce e bine pentru el și n-a crezut niciodată că statul știe mai bine, au fost primii care am manifestat în fața Ambasadei Rusiei când s-a declanșat războiul din Ucraina. În schimb ei ne-au impus restricții, ne-am impus vaccinarea, au vrut să ne închidă bătrânii în locuri speciale pe timpul pandemiei și tot cei din AUR sunt extremiști. 

Românii s-au săturat de actuala guvernare și de acuzațiile nefondate!

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x