Soluția pentru medicii rezidenți.

Soluția pentru medicii rezidenți…

Soluția pentru medicii rezidenți…trebuie să vină din ambele părți implicate: societatea, prin politicienii aleși, și medicii înșiși.

Pe de-o parte, este inadmisibil ca un rezident să primească în jur de 3.700 de lei. Având în vedere complexitatea muncii și situația economică din România, suma e batjocoritor de mică.

De-aia cred că banii pe care trebuie să-i încaseze un rezident trebuie să fie un stimulent real pentru un tânăr specialist în secolul XXI. Suma actuală trebuie să fie mult mai mare și atunci când AUR va ajunge la guvernare, vom înfăptui această creștere pentru rezidenți.

Pe de altă parte, medicii rezidenți au și datorii: iar una dintre ele este aceea de a înțelege că banii primiți sunt colectați de la noi, de la toți: de la tânăr la senior, de la angajat la întreprinzător.

În consecință, au datoria de a-i ajuta în primul rând pe cei care au făcut posibilă educația și finanțarea pe perioada rezidențiatului: după încheierea perioadei, tinerii medici trebuie să-și asume angajamentul că o perioadă, (5-10 ani), vor profesa în țară. În țara care i-a format, în țara care a făcut eforturi să-i răsplătească.

Venituri demne pentru medicii rezidenți, acesta este angajamentul meu.

Acum, mingea e la voi!

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x