
7 întrebări parlamentare la care nu mi s-a răspuns!
Constituția României prevede la articolul 112 că Guvernul și membrii săi au obligația de a răspunde la întrebările sau interpelările formulate de deputați sau senatori. Cu toate acestea, PSD și PNL au transformat Parlamentul într-o anexă a Guvernului, tratându-l cu o totală lipsă de respect. De ce? Pentru că au majoritate!
Controlul parlamentar asupra Guvernului este aproape aproape o glumă. Poate controlul din Kiseleff 10 sau din Modrogan 1. Coaliția decide la Guvern ce ordonanță trebuie adoptată, iar parlamentarii puterii execută în Parlament un simplu „act notarial”.
Această sfidare a Parlamentului se manifestă inclusiv prin ignorarea totală a aleșilor românilor, în special a parlamentarilor opoziției.
În calitate de parlamentar de București, am adresat mai multe întrebări reprezentanților Guvernului. 7 dintre aceste întrebări nu au primit răspuns, deși membrii Guvernului sunt obligați să ofere răspunsurile la întrebări în termen de 15 zile de la transmiterea lor, dar nu mai târziu de 30 de zile.
Aceste întrebări nu au legătură nici cu studiile lui Marcel Ciolacu, nici doctoratul lui Nicolae Ciucă sau cu avizele primite sau nu de la servicii pentru domnul Abrudean. Ele se referă la teme majore, de real interes pentru oameni, unele dintre ele fiind chiar rezultatul discuțiilor avute cu românii.
Întrebările vizează 3 domenii esențiale: sănătate, energie și social.
Pe scurt, am solicitat ministrului sănătății, Alexandru Rafila, să spună câte spitale publice și câte private sunt în România, precum și câte secții există la fiecare spital, dar și dacă are în vedere notificarea Comisiei Europene și rezilierea contractului privind achiziția aiuristică de vaccinuri de la BioNTech/Pfizer. Pe același domn Rafila l-am întrebat și dacă România deține vreo secție de stomatologie pediatrică în spitalele publice, dar și ce se va întâmpla cu sporul care s-ar fi acordat ilegal medicilor rezidenți care au fost recrutați de Raed Arafat pentru a atinge țintele campaniei lor de vaccinare forțată a românilor. Niciun răspuns.
De asemenea, l-am întrebat pe fostul premier Nicolae Ciucă, în contextul crizei din energie, să le spună românilor câte exploatări miniere s-au deschis în ultimii 30 de ani în România și dacă Guvernul pe care îl conducea avea în plan să redeschidă minele Dobrești și Borozel din Bihor, având în vedere că și-au asumat prin PNRR să renunțe la cărbune.
Marius Budăi, fostul și actual ministru al muncii, trebuie să ofere explicații despre stadiul înființării hub-ului de servicii al Ministerului Muncii, iar domnul Mihai Tomescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, despre implementarea Legii nr.7/2023 privind susținerea procesului de dezinstituționalizare a persoanelor adulte cu dizabilități și aplicarea unor măsuri de accelerare a acestuia și de prevenire a instituționalizării.
Sunt teme importante, care nu pot fi trecute „la și altele”.
Acest mod de a guverna România, ignorând opoziția și refuzând să dea explicații nu mai poate continua! Aceeași atitudine au avut-o și când i-am chemat să dea explicații privind achizițiile din pandemie. Au fugit!
Nu pot fugi la nesfârșit de întrebările venite din partea românilor!
Distribuie articolul pe Social Media