AUR lansează programul „microbuze școlare pentru elevii de la sate”

Programul „microbuze școlare pentru elevii de la sate” a fost lansat de AUR pentru că accesul la educație în zonele rurale reprezintă o problemă cu care ne confruntăm, chiar și în 2023. Principalul motiv este incapacitatea autorităților pentru implementarea unor programe și soluții care să îmbunătățească accesibilitatea educației pentru copiii din mediile rurale.

De aceea, AUR lansează programul: „microbuze școlare pentru elevii de la sate”. Un program destinat exclusiv copiilor uitați de statul român, abandonați în sărăcie.

Transportul adecvat către școli este o problemă majoră pentru copiii din zonele rurale, în special pentru cei care locuiesc în regiuni izolate sau cu infrastructură precară.

Drum spre Educație: microbuze școlare pentru elevii de la sate

Alianța pentru Unirea Românilor oferă 20 de microbuze concepute pentru a asigura transportul copiilor către școală. Obiectivul programului pe care îl vizează este asigurarea transportului gratuit și sigur pentru copiii din satele îndepărtate către școli, facilitând astfel accesul la educație și reducerea abandonului școlar în comunitățile rurale.

Și copiii de la sate au vise mari! Și ei sunt copiii României, de care trebuie să avem grijă și pe care trebuie să-i protejăm și să le facem drumul, nu doar către școală, ci și către un viitor în România: ușor și de succes!

 

„Cum arată astăzi școala, așa va arăta mвine țara” – Spiru Haret

Protest în Piața Victoriei

Alianța pentru Unirea Românilor organizează vineri, 28 iulie, în Piața Victoriei din București, o acțiune de protest față de situația azilelor de bătrâni din România și problema unităților de învățământ din mediul rural care nu au fost încă reabilitate, cu o lună inainte de începerea școlii.

Acest Guvern ignorant și surd la nevoile românilor nu ascultă decât vocea străzii și nu înțelege decât mesajele transmise din mijlocul grupurilor de protestatari. Vineri, 28 iulie, la ora 09.00, mergem în fața Palatului Victoria pentru a-l trezi la realitate pe Marcel Ciolacu!

 

PETIȚIE: LĂSAȚI-NE SĂ DONĂM MICROBUZE ȘCOLARE COMUNITĂȚILOR LIPSITE DE RESURSE!

Alianța pentru Unirea Românilor a achiziționat din sumele alocate prin subvenție de la AEP 20 de microbuze de transport pasageri. Vrem să donăm aceste mașini unor comunități locale din sate și cătune îndepărtate, pentru a fi utilizate la transportul copiilor și elevilor către unități școlare și grădinițe.

În sute de localități din România, microbuzele școlare sunt vechi, stau nereparate cu lunile sau sunt insuficiente pentru numărul copiilor pe care trebuie să îi transporte. De cele mai multe ori, oamenii primesc explicații și promisiuni și sunt obligați să găsească soluții pe cont propriu.

Am trecut de mult de momentul în care speram că un guvern capabil și competent va pune ordine și în acest domeniu și va aloca resurse pentru rezolvarea definitivă a acestei situații. Am înțeles că noi trebuie și putem să fim parte a soluției. Din banii subvenția alocată partidelor politice am cumpărat 20 de microbuze pe care vrem să le donăm unor sate și comune care au mare nevoie de astfel de mijloace de transport. Legea română nu permite însă acest tip de donație.

Îi cerem premierului Marcel Ciolacu să identifice o soluție legală și să emită o Hotărâre de Guvern care să ne permită să le dăm românilor înapoi o parte din munca lor. Nu am cheltuit până acum niciun leu din subvenție în beneficiul partidului. Am pus în funcțiune un spital mobil care oferă servicii medicale românilor din sate și comune și vrem să continuăm acțiunea de restituire a banilor primiți prin subvenție către adevărații beneficiari.

O LEGE CARE NE ÎMPIEDICĂ SĂ FACEM BINE ROMÂNILOR NU ESTE DECÂT LEGE STRÂMBĂ.

*Accesează și semnează petiția pe Platforma AUR* prin intermediul aplicației mobile sau pe aur.mobi și contribuie la susținerea acestei acțiuni!

Abonare
Anunță-mă despre
guest
3 Comments
Cele mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
marinescu Ion
marinescu Ion
11 months ago

AUR este de partea romanilor!!!

marinescu Ion
marinescu Ion
11 months ago

AUR E DE PARTEA ROMANILOR!!!

Mathias
Mathias
11 months ago

Multumesc George Simion si AUR ca va pasa de invatamantu romanesc . Multi au plecat din cauza faptului ca de 33 ani toti politicienii si au batut joc : Educatie idelogica :LGBT si antinationala care au ca scop distrugerea tineretului si viitorul neamului. Bravo AUR sunteti lumina de la capatul tunenului am incredere in voii nu ne dezamagiti !

Type at least 1 character to search
3
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x