AUR va iniția procese în contractul OMV

În transpunerea reglementărilor europene din legislaţia românească Ministerul Finanţelor, Adrian Câciu a omis să introducă un cod CAEN asociat centralei de cogenerare pe care compania OMV Petrom o deţine la Brazi, în judeţul Prahova.

 Această taxă de solidaritate, instituită la nivelul Uniunii Europene și valabilă pentru toate statele membre, se aplică de la un anumit cuantum al veniturilor. În cazul OMV, ministrul Energiei împreună cu ministrul Finanțelor au omis să includă anumite activități din care societatea a scos profit. 

La această ordonanță care scutește OMV-ul de la plata taxei de solidaritate, PNL-ul a fost părtaș prin miniștrii săi. 

La Ministerul Energiei, cel care ar fi trebuit să facă o analiză a pieței de energie pentru a vedea cum se aplică această taxă de solidaritate, este un reprezentant PNL, la fel ca la șefia ANAF.

Cine răspunde pentru eșecul taxării de solidaritate?

O parte din profiturile pe care OMV le face în România puteau să ajungă în bugetul național care să fie folosiți pentru școli, spitale sau drumuri, dar nu s-a dorit taxarea OMV.

Nu putem să le cerem mai mult unor politicieni trădători care au afaceri cu OMV, ale căror rude sunt sau au fost angajate ale OMV. 

Partidul AUR a creat o echipă de avocați condusă de Gheorghe Piperea care va cerceta și iniția numeroase procese în privința OMV.

George Simion spune despre contractul OMV că sunt mai multe clauze și motive neconstituționale și că va pune la dispoziția opiniei publice toate demersurile pe care o să le facă.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x