Legile Educației – sămânța de scandal în coaliție

Legile educației provoacă disensiuni între partidele de coaliție. PNL-ul  insistă pentru ca anumite prevederi din Legile Educației să rămână așa cum au fost formulate în propunerile actualului ministru, Ligia Deca.

Chiar la vârful PSD au apărut contestatari ai proiectului de reformă pregătit de guvern.

Secretarului de stat în Ministerul Educaţiei, Florin Lixandru, din partea PSD, i-au fost retrase atribuţiile printr-un ordin al ministrului. Acesta susține că legile Educației trebuie dezbătute temeinic și că este suficient timp pentru analiză. Social-democratul a evidențiat necesitatea corectării câtorva chestiuni cheie, definitorii pentru viitorul copiilor.

Noul termen pentru prezentarea legilor în Guvern este 15 februarie.

AUR cere în mod explicit un moratoriu în virtutea căruia o echipa de experți transpartinici să stea pe îndelete, nu în pripă, și să analizeze fiecare articol din aceste legi, pentru ca, în final, să avem niște legi ale învățământului pe care să nu le mai schimbăm de la un mandat la altul, în funcție de cine ajunge la Putere.

Acest dezmăț național trebuie să înceteze printr-un moratoriu care să permită elaborarea unei strategii pe termen lung și realizarea unui pact național.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x