Câștig pentru prosumatori în primă instanță contra ANRE

„Victorie pentru prosumatori contra ANRE în prima instanţă la Curtea de Apel Bucureşti! Unde-i lege nu-i tocmeală!”, a declarat senatoarea Rodica Boancă

Senatoarea AUR, Rodica Boancă acuză ANRE că i-a înșelat pe prosumatori în momentul în care a impus compensarea parțială, și nu integrală, a facturilor la energie pentru producătorii de energie verde.

A venit în sprijinul prosumatorilor și a apărat interesele cetățenilor care au investit în surse regenerabile de energie și pe care ANRE a încercat să-i înșele în stil mafiot! 

ANRE intervenea peste Legea Energiei nr. 123/2012, cu modificări, art. 73 care prevede compensare cantitativă (compensare 1 la 1), cu facturare doar pentru diferență și cerea prin Ordinul lor, care este legislație secundară, un alt tip de compensare, parțială de data această!

Astfel, Ordinul 15/2022 al ANRE care reglementa prin norme metodologice modalitatea de facturare a prosumatorilor a fost anulat!

Acum, ANRE trebuie să vină cu un nou set de norme metodologice pentru ca Legea Energiei să fie respectată întocmai, fără interpretări ale așa-zișilor specialiști ai acestei instituții căpușate politic până la refuz.

Am contestat acest ordin și am câștigat!”, a mai declarat senatoarea AUR.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x