George Simion, mesaj de alertă față de dărâmarea statuii lui Iuliu Maniu

Finanțatorul monumentului, academicianul Emil Burzo s-a declarat șocat de demersul municipalității. „Sunt şocat că au dărâmat statuia lui Maniu”, a spus academicianul. El a precizat că a vorbit la primărie și că nu a obținut nicio explicație cu privire la îndepărtarea statuii.

Ce e surprinzător e faptul că înlăturarea statuii lui Iuliu Maniu de la Cluj-Napoca are loc în anul în care se împlinesc 150 de ani de la nașterea marelui om politic român și 70 de ani de la decesul acestuia.

Liderul AUR, George Simion, a publicat un comentariu pe Facebook prin care acuză primăria Cluj-Napoca: 

Ordinul a venit de la Primăria Cluj-Napoca! Tot în județul Cluj, la Turda, statuia lui Avram Iancu a fost pusă la pământ.

Statuia lui Iuliu Maniu din Cluj-Napoca a fost dezvelită în urmă cu cinci ani şi a fost construită din banii proprii, peste 70.000 de euro, ai preşedintelui de atunci al filialei Cluj a Academiei Române, Emil Burzo.

Iuliu Maniu (8 ianuarie 1873, 5 februarie 1953) a fost deputat român de Transilvania în Dieta de la Budapesta, de mai multe ori premier al României şi unul dintre făcătorii Marii Uniri. Şi-a dorit să fie îngropat la Bădăcin, dar osemintele sale, ascunse de conducerea închisorii de la Sighet, n-au fost identificate încă.

Cine e vinovat pentru dărâmarea statuii lui Iuliu Maniu? Ce încearcă Emil Boc să facă?

Au trecut 20 de ore de la acest incident, iar Emil Boc nu a ieșit public cu nicio declarație!

Nu ne puteți șterge istoria și trecutul nostru triumfător! 

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search
link partner best website game online: ligaciputra ligagg88 dolar138 gas138 kingceme hoki99 bos88 zeus138 sky77 gaspol168 slot5000 babe138 luxury12 indobet luxury111 elanggame