După politicienii vechi, a venit rândul propagandiștilor să atace AUR: Pricopie și Pârvulescu!

De ce un rector și un decan pot face propagandă politică, dar un partid nu poate împărți pliante?

Acțiunea AUR de a împărți pliante la SNSPA a fost catalogată de chiar rectorul universității, fostul ministru PSD al educației, Remus „Decât” Pricopie, ca fiind un „atac legionaro-fascist”.

De ce a împărți niște pliante în care AUR atrage atenția cu privire la probitatea morală a celor care conduc SNSPA este un „atac legionaro-fascist”, dar faptul că doi iluștri reprezentanți ai SNSPA fac propagandă politică și atacă un partid democratic, ales de români, este perfect în regulă?

Ca să fie foarte clar pentru toată lumea: nu am îndemnat studenții să renunțe la facultate, ci doar le-am spus adevărul despre cei care azi conduc noul Ștefan Gheorghiu.

Le-am spus tinerilor un adevăr: dacă vor să învețe politica reală, atunci să se alăture AUR și să nu se lase manipulați de laboratorul propagandistic al SNSPA. Nu să renunțe la învățământ!

Adevărul este că, atât Remus Pricopie, cât și Cristian Pîrvulescu, și-au dat jos, în mai multe rânduri, haina academică și au îmbrăcat haina propagandiștilor. Alegeți voi ce partid: PSD, PNL, USR.

Este moral ca doi reprezentanți ai mediului academic, care ar trebui să dezvolte gândirea tinerei generații, să fie doar două vuvuzele politice? Nu cred!

Domnul Pricopie, cel puțin în ultimele două luni, și-a făcut un adevărat scop din a ataca AUR și de a ne defăima, gratuit, în tot felul de așa-zise editoriale. Vă dau câteva exemple:

1) Remus Pricopie într-un editorial pentru revistacultura.ro: „AUR: Instrumentul politic al lui Putin în România?” – 4 septembrie 2023

2) Remus Pricopie într-un editorial tot pentru revistacultura.ro: „Se topește AUR-ul: partidul pro-Moscova, huiduit prin țară” – 12 septembrie 2023

Tot Remus Pricopie, rectorul SNSPA, într-o declarație de presă postată pe site-ul SNSPA a scris astfel: „Întâlnirea ambasadorului Israelului în România, Reuven Azar, cu politicianul de factură legionară George Simion este o greşeală strategică” – 30 august 2023

De altfel, ultimele două comunicate de pe site-ul oficial al SNSPA (!!!) sunt atacuri grosolane ale lui Remus Pricopie la adresa AUR. Șeful informal de campanie al lui Mircea Geoană (cel puțin așa se zvonește) folosește universitatea pe care o patronează pe post de unitate de propagandă politică, în loc să își urmeze scopul asumat – acela de a pregăti tinerii studenți.

La rândul său, domnul Cristian Pîrvulescu, Decan al Facultății de Ştiinţe Politice, și-a făcut o obsesie din a ataca AUR. Dar, dacă ne atacă domnul Pîrvulescu, înseamnă că ceva facem bine.

Atacurile decanului de la SNSPA au apărut încă din decembrie 2020. Vă dau doar câteva exemple:

1) Cristian Pîrvulescu pentru Revista 22: „AUR este un partid de factură neolegionară și fascizantă” – decembrie 2020

2) Cristian Pîrvulescu pentru Europa Liberă România: „Scandalul AUR din Parlament nu e recidivă, ci vechea strategie legionară” – mai 2022

3) Cristian Pîrvulescu la RFI: „Discursul AUR se apropie mai degrabă de Europa pe care un oarecare Adolf Hitler voia să o înființeze” – aprilie 2023

În concluzie, care a fost păcatul nostru? Că am dezvăluit studenților de la SNSPA adevărata față a celor care ar trebui să le fie profesori? Că am arătat românilor cine sunt cei care critică AUR și se prezintă ca fiind niște instanțe morale?

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x