George Simion prezent la Parlamentul European pentru a participa la conferința privind supremația Constituțiilor naționale alături de europarlamentarul Cristian Terheș și avocații Toni Neacșu și Gheorghe Piperea
George Simion este prezent la Parlamentul European pentru a participa la conferința privind supremația Constituțiilor naționale alături de europarlamentarul Cristian Terheș și avocații Toni Neacșu și Gheorghe Piperea.
Invitați în cadrul „Ediției de seară” cu Dinu Criste, George Simion a argumentat motivul prezenței în Parlamentul European: „Pregătesc viitoarea delegației a alianței AUR în Parlamentul European și sperăm să fie una numeroasă. Am încredere că AUR sub o formă care înglobează personalități, asociații, grupuri de inițiativă, partide suveraniste, va câștiga la următoarele alegeri. Trebuie să fim pe primul loc pentru a transmite un mesaj important că românii vor altceva, vor schimbare. Totodată, pentru a crește ponderea patrioților care apară interesele României în instituțiile europene.
Suntem la a cincea acțiune comună pe care o avem împreună cu domnul Cristian Terheș aici în Parlamentul European. Colaborăm foarte bine, participăm la o dezbatere împreună cu domnii avocați Gheorghe Piperea și Toni Neacșu legat de suveranitate națională, de primatul constituțiilor naționale asupra birocrației europene.
Vedem cum vom putea avea un cuvânt de spus în instituțiile europene pentru interesul național, pentru ca am văzut cu toții că actuala clasă politică nu contează la nivel european. Suntem tratați de mâna a doua, nu au fost în stare să administreze dosarul Schengen, nu au fost în stare să ne bage în Schengen 11 ani cu guvernări succesive undeva unde ne este locul. Merităm, îndeplinim toate condițiile tehnice și cred că cineva trebuie să pună aceste lucruri pe masă.”
La întrebarea adresată de Dinu Criste: “Guvernele sunt legitime? Și ele sunt compuse din factori de forță pe care le agreează o majoritate parlamentară și în politica națională este tot de sus în jos, plecând de la Guvern spre Parlament, se guvernează cu ordonanță de urgență, cu tot felul de măsuri de la Guvern, fără să mai treacă prin Parlament.”
Răspunsul președintelui AUR, George Simion, a fost:
„De exemplu, executivul, cel care deținea puterea reală în statul modern român în pandemie și-a delegat atribuțiile către Raed Arafat, către un consiliu despre care nimeni nu știa nimic, nu se știa nici măcar componența.
În momentul acesta în România, în Parlamentul European este prin intermediul alegerilor. Unii spun că sunt mai mult sau mai puțin libere, este o delegare a poporului de putere către Parlament și după aceea către Guvern, respectiv către Comisie. Noi nu am avut o alternativă închegată timp de 33 de ani în România, practic s-a mimat așa zisa stângă, cu așa zisa dreaptă. Nu am avut o alternativă nici la nivel European, s-a mers în linia dictată de Bruxelles. Toate astea au un sfârșit, din acest motiv am apărut noi ca forță politică. Încercăm să găsim o formulă prin care să adunăm toți suveraniștii pentru că suntem singura mișcare în Parlamentul României care reprezintă acest curent din ce din ce în ce mai prezent și mai victorios în alegerile din bătrânul continent, din SUA și din lumea democratică.”
Cristian Terheș a declarat: „Asistăm la această schimbare de paradigmă, unde în detrimentul intereselor statelor și interesele cetățenilor acestor state se dorește să se promoveze un proiect european de unde să beneficieze doar un grup de birocrați și nu cetățenii Uniunii Europene.
Comisia Europeană și implicit funcționarii care lucrează acolo profită de absolut orice oportunitate și mai ales de orice criză creată sau apărută accidental pentru a cumula cât mai multă putere de la state în folosul propriu.”
„Suntem în zona cea mai periculoasă posibilă, suntem în zona ambiguității. Nu uitați că noi încă suntem considerați imigranți în UE. Această ambiguitate este atât de periculoasă deoarece există o birocrație la nivel de UE care este un fel de elită automandată, și-a luat niște puteri pe care nu le-a conferit nimeni, nimeni nu știe cine sunt acești birocrați, cum au ajuns aici și de unde își iau puterea. Mai grav este faptul că ei au și decizia, dar ei nu sunt responsabili pentru lucrurile pe care le fac și le fac greșit.
De la următorul mandat al Parlamentului European din 2024 trebuie să se întâmple o reformă fundamentală ori în 10 ani această uniune nu mai există.”, a adăugat Gheorghe Piperea