Guvernul PNL-PSD aceleași interese, aceeași incompetență

Compania Romarm din subordinea Ministerului Economiei a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe.
Seful Romarm, Gabriel Țuțu a fost pus sub acuzare pentru acordarea unor contracte preferențiale și păguboase pentru stat în timpul pandemiei. Acesta ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză (Victor Pițurcă), în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică, ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție.

Probabil nimeni din acel guvern incompetent condus de Orban nu a știut nici de numirea lui Gabriel Țuțu în funcția de director general al ROMARM. Chiar dacă se află, printr-un artificiu birocratic, în subordinea Ministerului Economiei, ROMARM este principalul actor în domeniul producției și exportului de produse militare și armament din România. Astfel, Ministerul Apărării nu are cum să nu fie informat de tot ce se întâmplă acolo. Domnul Ciucă nu a știut?

În perioada pandemiei au fost încheiate contracte între Romarm și Ministerul Apărării condus la acea vreme de către Nicolae Ciucă în privința măștilor neconforme livrate spitalelor aflate în subordinea lui Nelu Tătaru.

Ministerul Apărării din perioada Guvernului Orban ar fi încheiat contractul cu Helios Dentserv, dar 98% din bani ar fi mers către PAV Green Energy, firma lui Piţurcă Jr.
În unitățile sanitare ale MApN au fost distribuite 100.000 de măști FFP3 din acest contract, iar după patru luni s-a descoperit că ele erau neconforme. MApN a dat în judecată Helios Dentserv, cerându-şi banii înapoi, dar ulterior părţile s-au împăcat, a mai scris Libertatea. O singură mască costa 28,69 de lei.

Cel care apare inclusiv pe stenogramele dosarului UNIFARM și care conducea Guvernul la acea vreme era Ludovic Orban, în timpul căruia s-au desfășurat toate afacerile patronate politic din perioada pandemiei.

În mod sfidător și cinic, decidenții politici s-au scuzat tot timpul pentru corupția din sistem, pasându-și penibil responsabilitatea de la unul la altul. În cazul ROMARM, Ludovic Orban, premier la acea vreme aruncă vina pe Ministerul Apărării, iar Nicolae Ciucă, ministru al Apărării atunci, acum premier și plagiator declară senin că a aflat din presă despre ancheta DNA. Un premier nu își asumă nimic din Guvernul pe care îl conduce?

După cum putem observa, PNL a dovedit mereu că nu este cu nimic diferit de PSD. Interesele clasei politice sunt, de 33 de ani încoace, aceleași. De fiecare dată, cei care au de pierdut suntem noi, românii.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x